Вибір інгредієнтів для майбутнього страви відіграє велику роль, адже якщо змінити рецептуру або купити неякісний продукт, то їжа стає несмачною. Особливо важливо правильно поєднувати компоненти закусок, наприклад, потрібно знати, який вибрати сир для цезаря з куркою, тим більше, якщо ви цей салатик любите всією душею. Знаючи кілька кулінарних тонкощів, ви зможете приготувати чудове частування з абсолютно різних продуктів.
Який сир потрібен для цезаря з куркою
Історія створення цезаря до банального проста. Як і всі знамениті салати, цезар був приготований з продуктів, які залишилися на кухні. Це не означає, що абсолютно всі можна скласти в одну тарілку і отримати шедевр кулінарії.
Потрібно, як мінімум, мати уявлення про те, як комбінувати продукти між собою. Приділимо особливу увагу сиру і його смакових якостях.
- Класичний варіант салату цезар готується з пармезаном і, звичайно ж, він вважається найсмачнішим. Пармезан має приємний горіховий смак, злегка солодкуватий і дуже приємний. Сир чудово поєднується з овочами, зеленню і рибними соусами. Можна назвати його універсальним сировиною в кулінарній сфері, адже навіть вишукані десерти без нього не обходяться.
- Твердий сир «Грана Подано» також дуже добре підійде для знаменитого салату. Він має солодкі горіхові нотки і приємний вершковий аромат. Салат з таким сиром – дійсно розкішне блюдо.
- За смаковими якостями близький до пармезаном сир гауда. Він має такий же солодкуватий присмак, так що навіть із закритими очима їх можна переплутати.
Перша відмінність від пармезану – гауда м’якша за текстурою. Але це нічого не змінює, адже цей сорт також відмінно підійде для приготування салату цезар.
- Також можна використовувати в готуванні традиційний російський і голландський сир вітчизняного виробництва. Але перед цим закуски з таким продуктом потрібно як слід підготувати сир. Зніміть з сирного скибки упаковку і помістіть шматок на кілька днів в холодильник. Зберігати його потрібно на верхній полиці. Після він буде кришитися і його текстура зробить салат першокласним.
Як правильно вибрати твердий сир
Коли ви визначилися з сортом сиру для улюбленого частування, потрібно обов’язково дізнатися, як вибрати якісний продукт. Адже хороший сир в наш час – досить дороге задоволення, тому приділіть особливу увагу вибору делікатесу.
- При виборі будь-якого сиру потрібно звертати увагу на терміни та умови зберігання. Тверді елітні продукти дозрівають кілька років, але в продаж надходять уже готовими. З огляду на умови зберігання, такий сир може бути в магазині максимум 6 місяців. Тому завжди уважно вивчайте упаковку.
- Так як для цезаря використовується сир з коров’ячого молока, то ретельно вивчайте склад продукту. Якщо вам важко розібратися у всіх інгредієнтах – звертайте увагу хоча б на кількість допустимих.
В хорошому сирі не повинно бути більше шести інгредієнтів. Їх цілком достатньо для створення сиру. Якщо ви налічуєте набагато більше – відмовтеся від покупки.
- Щоб вибрати хороший пармезан, потрібно звертати увагу на країну і регіон, де зроблений продукт. Звичайно, французьку та італійську сир купити досить складно, адже він потрапляє на прилавки вітчизняних магазинів в мізерній кількості.
- Але існує кілька аналогічно смачних видів пармезану: австралійський, китайський і сир з Вірменії – їх можна сміливо віднести до вишуканих варіантів.
- Серед вітчизняних аналогів також можна вибрати сир пармезан. Але тут потрібно вибирати сир на свій розсуд. Звичайно ж, він буде смачним, але явні відмінності від традиційного продукту присутні.
Найкраще взяти кілька видів і приготувати з них закуски. Лише тоді ви зможете зрозуміти, який сир вам до душі.
Звичайно ж, принісши смачний сир додому, дуже важко втриматися, щоб не спробувати ласий шматочок. І щоб насолодитися улюбленим продуктом сповна, краще приготувати знаменитий легкий салат з його участю. Пармезан буде набагато смачніше в співдружності зі свіжою зеленню і відвареним м’ясом.
Салат цезар з сиром пармезан і помідорами
Складові
- Відварна куряча грудка – 250 г + –
- Помідори черрі – 300 г + –
- Рукола – 200 г + –
- Твердий сир пармезан – 80 г + –
- Волоські горіхи – 3-4 шт. + –
- Оливкова олія – 3 ст. л. + –
- Перепелині яйця – 4 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
Як приготувати цезар з пармезаном і помідорами
- Перепелині яйця відварити в підсоленій воді протягом 3 хвилин. Вийміть з окропу і занурте в холодну воду. Після охолодження очистіть яйця і поріжте кожне яйце половинками.
- Відварну курку поріжте великими тонкими скибками і відразу розкладіть в салатниці.
- Рукколу добре вимийте, обтрусіть і відправте в тарілки.
- Помідори черрі вимийте в крижаній воді (так вони будуть хрусткими) і кожен плід розрізати на 4 частини. Додайте нарізані овочі в салат разом з яйцями перепелиці.
- Пармезан настругати на самій великій тертці. Волоські горіхи очистіть від шкаралупи і подрібніть в блендері.
- Компоненти, які в салатниці, перемішайте. Зверху посипати сиром і горіхами.
- Посоліть, поперчіть за смаком і полийте частування оливковою олією.
У кожної людини є свої смаки, і який підійде сир для цезаря з куркою -решать вам. Сподіваємося, наші поради допоможуть вам зробити правильний вибір.