Незвичайний сніданок, приємний полуденок або легка вечеря – вибирати вам, а наше завдання запропонувати кілька цікавих і простих рецептів! Млинці з колесо до воза з сиром готуються за півгодини, а радість від такої смакоти буде згадуватися ще не один день, можливо, вони стануть вашим фірмовим блюдом! Нижче ви знайдете кілька перевірених покрокових варіантів приготування і тіста, і колесо до воза, щоб урізноманітнити у міру необхідності раціон.
Нюанси приготування домашніх млинців з колесо до воза
Про всяк випадок, якщо раптом ви ще не в курсі – це звичайні млинці з дріжджового або простого тесту на основі будь-якого борошна, включаючи гречану, лляну, пшоняну і т.п. всередині яких запікається невелику кількість начинки, звідси і назва.
Пшеничне борошно
За основу потрібно брати тільки пшеничне борошно вищого гатунку, так як тісто має бути досить щільним і еластичним, не рватися і не ламатися при перевертанні.
час смаження
Перший шар тіста робимо по щільності таким же, як звичайний млинець, але тримаємо його на вогні разом з начинкою і другим шаром досить довго, інакше верх НЕ пропечеться і млинець при перевертанні потече.
без масла
Найкраще робити млинці на антипригарной сковороді без масла – так ми уникнемо непотрібних калорій, адже всередині досить ситна начинка;
густина
Тісто робимо за рецептом, в якому немає позначки «мереживне» або «ажурне» – дірочки в таких млинцях нам точно не потрібні!
Спробуємо зробити спочатку найпростіший з усіх можливих варіантів колесо до воза – сирний.
Найпростіші тонкі млинці з колесо до воза з сиром
Складові
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Молоко – 150 мл. + –
- Вода кип’ячена тепла – 200 мл + –
- Борошно пшеничне – 4 ст.л. + –
- Сіль – 1/2 ч.л. + –
- Цукор-пісок білий – 1/2 ст.л. + –
- Твердий сир – 150 г + –
Як швидко і просто зробити млинці з колесо до воза по кроках
Для приготування підійде найпростіший сорт твердого сиру. Головне, уникнути сирного продукту, так як він не буде плавитися, а залишиться пластами або грудочками всередині млинчика, та й смак у нього зовсім інший.
- Розбиваємо в глибокий посуд, де хочемо приготувати тісто, яйця, всипаємо цукор, сіль, доливаємо молоко і збиваємо міксером.
- Насипаємо 2/3 борошна, перемішуємо і ллємо всю воду. Досипаємо решту борошна, при необхідності трохи збільшуємо її кількість. Якщо тісто вийшло густуватим, трохи доливаємо води. Пробуємо на сіль-цукор, вносимо корективи, збиваємо міксером, відставляємо в сторону, готуємо колесо до воза.
- Трьом на крупній тертці весь сир, за бажанням посипаємо його спеціями на вибір. Підійдуть сушений базилік, хмелі-сунелі, паприка.
- У середній глибини антипригарним сковороду наливаємо трохи олії – воно знадобиться тільки для першої порції, прогріваємо 20-30 секунд. Потім розподіляємо рівномірно шар тіста.
- Тут же поверх підсипає сир – 1-2 ст.л. в залежності від діаметра сковороди і заливаємо все ще один шаром тіста. Намагаємося налити таку ж кількість, як і на дно.
- Тримаємо на вогні менше середнього, щоб вся ця товщина гарненько пропеклась. Визначити, коли млинець можна перевертати нескладно: краю зарум’янилися і легко відходять, а середина не славні калюжкою і сир подплавит, значить прийшла черга верхівки.
- Зворотний бік тримаємо на сковороді в три рази менше, ніж першу, так як вона майже готова, треба лише трохи зарум’янити. Та й сир виступає сильніше, не даємо йому підгоріти.
Готові млинці з колесо до воза з сиром не згортаємо, а викладаємо цілком на тарілку. Також їх можна не змащувати.
Якщо ж нам хочеться зробити блюдо ще більш ситним і м’ясним, просто готуємо його з ковбасою.
Млинці з колесо до воза з ковбаси і сиру, рецепт на молоці
Залежно від того, який смак потрібно отримати, беремо сирокопчену, сиру або копчену. Салямі дасть відчуття пікантної закуски, а докторська, особливо після обсмажування, нагадає піцу.
Складові
- Ковбаса – 70 г;
- Сир – 70 г;
- Молоко – 1 стакан;
- Вода тепла – 1 стакан;
- Борошно – 2/3 склянки;
- Цукор, сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Паприка, кмин, коріандр мелені – за бажанням.
Як швидко приготувати млинці з колесо до воза своїми руками
- Збиваємо яйця з сіллю і цукром.
- Наливаємо молоко і весь обсяг води, перемішуємо і всипаємо борошно. Розбиваємо міксером грудочки, домагаючись однорідної консистенції.
- Дрібненько рубаємо або трьом на крупній тертці ковбасу. У цю ж посуд натираємо твердий сир і всипаємо спеції за бажанням. Ложкою змішуємо всі складові.
- На сковороду з антипригарним покриттям наливаємо крапельку масла, рівномірно розподіляємо його і витримуємо 20-30 секунд. Потім розподіляємо перший шар тіста і всипаємо рівним шаром пріпековую суміш, доливаємо другий і смажимо, як в попередньому рецепті: знизу довго, зверху – швидше.
Готові млинці складаємо один на інший, щоб вони не охололи. Подаємо прямо з печі зі сметанкою, гірчицею або самі по собі!
А що робити, якщо спробувати таку смакоту хочеться, а сиру під рукою немає? Значить, приготувати млинці з колесо до воза з ковбаси.
3 секрети приготування млинців з колесо до воза з ковбаси
обжарка
Коли ми використовуємо її в якості моно-інгредієнта, цілком можна обсмажити для отримання більш соковитого страви.
спеції
Варену ковбасу обов’язково перчимо і додаємо спецій, щоб зробити смак яскравіше – прісне млинцеве тісто сильно його приглушить.
томат
Любителі експериментувати можуть сміливо додати до ковбаси 1 ст.л. кетчупу, все перемішати і готувати, як зі звичайним колесо до воза.
Спробуйте зробити таке оригінальне і неймовірно різноманітне блюдо, як млинці з колесо до воза з сиром, з ковбасою або їх сумішшю. Здивуйте домочадців, друзів або гостей вашого будинку – напевно вони будуть в захваті, а ви зарекомендуєте винахідливою господинею!