Швидка закуска до будь-якого провину

Закуска до вина на швидку руку
Келих улюбленого напою завжди подають з якоюсь закускою, і дуже важливо, щоб вона була гармонійною і не перебивала смак благородного пиття. Сьогодні ми пропонуємо вам ознайомитися з цікавою підбіркою легких страв і визначити для себе, яка закуска до вина на швидку руку вам найбільше підходить.

На свята, коли потрібно багато всього приготувати, часу на все катастрофічно не вистачає, тому швидкі частування стануть справжнім порятунком.

Рецепти швидких закусок до вина

Варіантів того, що можна приготувати до пляшки сухого червоного або білого вина, існує безліч. Виділити ту чи іншу закуску серед сотень рецептів дуже складно, тому в цьому питанні ми з радістю вам допоможемо.

Нижче наводимо кілька простих рецептів закусок на швидку руку, які і на новорічний стіл можна подати, і на святковий фуршет на честь дня народження піднести.

Бутерброди з червоною ікрою

Рецепти бутерброда як варіант швидкої закуски до вина

Складові

  • Червона ікра – 20 г + –
  • Батон (білий) – 4 шматочка + –
  • Масло вершкове – 30 г + –
  • Вершки (збиті) – 2 ст.л. + –
  • Кріп – 10 г + –

Як зробити бутерброди з маслом і червоною ікрою

Подавати закуску з червоною ікрою вже давно в нашій країні стало доброю доброю традицією. Оскільки класика завжди в моді, обділити своєю увагою бутерброди з червоною ікрою ми не могли.

Взявши за основу класичну технологію, ми лише трохи внесли корективи у звичний приготування, зробивши закуску ще більш вишуканою, ніж зазвичай.

  1. З хлібних шматочків вирізаємо будь-які фігурки (серце, гуртки, квадратики і т.п. – на свій розсуд) за допомогою формочок для випічки. Можна залишити шматки в первісній формі, кому як більше подобається.
  2. Кожен шматочок хліба змащуємо, з боків, размягчнним вершковим маслом, після чого паніруємо змащені боки в дрібно нарізаному кропі.
  3. На кожен бутерброд викладаємо по ½ ст.л. наслідках збитих вершків, потім розмазує їх рівномірно по всій поверхні бутербродів.
  4. Зверху викладаємо червону ікру, а поруч – м’яке вершкове масло. Краще його відсадити на хліб за допомогою кондитерського шприца, так буде оригінальніше виглядати.
  5. Готові бутерброди з ікрою викладаємо красиво на тарілку і подаємо до столу голодним гостям.

Швидка закуска до вина у вигляді бутербродів з ікрою

Замість вершків у рецепті можна використовувати сметану або не використовувати вершково-сметанним заправку зовсім. Червону ікру можна замінити чорною, а краще – зробити різнокольорові бутерброди: одну половину заготовленого батона прикрасити червоною ікоркою, а другу – чорною.

Читайте ще схожі записи:


Як зробити новорічні канапе
Як приготувати новорічні бутерброди
Як готувати закуски для новорічного столу

«Рафаелло» з крабових паличок з сиром і часником

Вельми оригінальна закуска, яка приємно здивує не тільки своїм смаком, але й зовнішнім виглядом. Якщо ви думаєте, що «Рафаелло» прекрасно тільки у вигляді цукерок, посипаних кокосовою стружкою, то спробуйте його приготувати з м’яса крабових паличок, розведеного часником і сиром.

Впевнені, смак закуски своєї пікантність вас вразить не менше, аніж іменитий десерт.

Інгредієнти (к-ть на свій розсуд)

  • Твердий сир;
  • Крабові палички;
  • майонез;
  • часник;

Продукти для прикраси закуски

  • Листя салату;
  • Оливки.

Як приготувати «Рафаелло» з крабових паличок

  1. Салатні листя промиваємо під проточною водою, потім просушують їх за допомогою серветок або паперових рушників.
  2. Обсушені листя викладаємо шаром на тарілку.
  3. Заморожені (розморожувати їх не потрібно) крабові палички трьом на дрібній тертці.
  4. На цій же тертці подрібнюємо сир, змішуємо його з тертої крабової масою. Після чого з’єднуємо продукти з продавлені під пресом часником і заправляємо все майонезом.
  5. З отриманої суміші формуємо невеликі кульки (діаметром не більше 4-5 см) і викладаємо їх на тарілку в листя салату. Поруч з «Рафаелло» розкладаємо цілі оливки.

Як приготувати «Рафаелло» з крабових паличок по-швидкому до вина

На цьому приготування закінчено – пікантну і швидку закуску до вина можна подавати гостям. Вони не зможуть не оцінити ваших зусиль, а головне – фантазії, якій в рецепті цієї страви предостатньо.

Рулети з шинки з часником і сиром

Проста і швидка закуска до вина повинна готуватися з доступних і недорогих інгредієнтів. Саме такими і будуть продукти в основі домашніх рулетиків з шинки з плавленим сиром і часником. Закуска вийде легкої, смачної і здивує гостей своєю оригінальністю.

Складові

  • Плавлений сир – 200 г;
  • Зелена цибуля – 12 г;
  • Часник – 2 зубки;
  • Шинка – 300 г;
  • Яйця курячі – 2 шт .;
  • Майонез – 180 г.

Як швидко приготувати рулети з шинки

  1. Трьом плавлені сирки на дрібній тертці.
  2. Відварюємо яйця круто, охолоджуємо їх і також подрібнюємо на дрібній тертці.
  3. Очищений часник пропускаємо через Часничниці.
  4. Змішуємо яйця, часник, плавлений сир і заправляємо все майонезом.
  5. На кінчик кожного шматочка шинки кладемо по 1 ст.л. підготовленої начинки і звертаємо все в рулетики.Рулети з шинки - закуска до вина на швидку руку
  6. Кожен рулет обв’язуємо тонким пером зеленого лука, викладаємо їх по черзі на велику тарілку і подаємо на святковий стіл з келихом сухого вина.

Швидка закуска з креветками і ананасами

Святкові закуски на швидку руку з морепродуктів – завжди популярні, і підкорюють вони не тільки своїм смаком, але і простотою приготування. Доповнені ніжним смаком ананасів і тертого сиру, креветки ідеально підійдуть до вина, до того ж, наситять організм і піднімуть настрій своїм пікантним ароматом.

Складові

(Кількість можна збільшити, все залежить від кількості гостей)

  • Ананас – 4 гуртка;
  • Креветки (великі) – 8 шт .;
  • Кріп або петрушка – за смаком;
  • Майонез – за смаком;
  • Лимон – 2 гуртка;
  • Часник – 1-2 зубки (додається за бажанням);
  • Твердий сир – за смаком.

Закуска до вина на швидку руку з морепродуктів і ананаса

  1. На дрібній тертці трьом сир, змішуємо його з майонезом (бажано домашнього приготування) до отримання однорідної маси. На цьому етапі, якщо бажаєте, можна додати подрібнений часник.
  2. Кільця ананаса обсушуємо, потім викладаємо на плоску тарілку.
  3. В середину кожного кружечка кладемо терту сирну масу, перемішану з майонезом, і акуратно утрамбовуємо її, щоб вона щільно лягла.
  4. Креветки відварюємо до готовності, попередньо додавши у воду сіль і спеції за смаком.
  5. На кожне коло ананаса кладемо по 2 відварені очищені креветки.
  6. Гуртки лимона ріжемо навпіл і викладаємо по половинці на кожен диск ананаса.
  7. Прикрашаємо закуску зеленню петрушки або кропу і подаємо на стіл в красивій тарілці.

Закуска до вина на швидку руку з морепродуктів і ананаса

Щоб зробити подачу більш вишуканою – можете подати відварені креветки з сиром і ананасами в половинках лимона, апельсина, в човниках з авокадо або свіжого огірка. Словом, в цьому питанні обмежувати свою фантазію не варто.

Як зробити фруктове канапе на шпажках

Вище ми розглянули всілякі несолодкі закуски, проте який святковий фуршет може обійтися без п’янких ноток фруктового канапе. Рецептів приготування канапе на шпажках з фруктів так само, як і будь-яких інших святкових закусок, існує чимало, але наш варіант фруктової закуски вас обов’язково здивує.

Ми пропонуємо вам приготувати вдома оригінальну фруктову закуску з білого хліба, полуниці, яблука, лимонного соку і йогурту. Погодьтеся, пікантне поєднання, але саме в цьому і полягає унікальність страви.

  • Трохи підсмажуємо батон, нарізаємо його невеликими шматочками (товщина – 0,3 см, ширина – 5 см).
  • Кожен шматочок змащуємо йогуртом.
  • За допомогою шпаг надягаємо на скибочки хліба полуницю і часточку, скропити свіжовичавленим лимонним соком, яблука.

Як зробити фруктове канапе на шпажках до вина

Готову закуску з фруктів подаємо гостям з напівсолодких, солодким, ігристим вином або шампанським.

Якщо ви перебуваєте в пошуку простих, але цікавих рецептів приготування закуски до вина на швидку руку, то пропонуємо скористатися тими ідеями, які описані в статті вище. Ці нескладні закусочні страви насправді дивовижно смачні, до того ж, досить святково і вишукано виглядають на будь-якому столі.

Урізноманітніть меню оригінальними закусками – і здивуєте присутніх за столом своєю кулінарною майстерністю.

Смачних свят!