Штрудель із листкового тіста з яблуками – це неймовірно смачний, ніжний і в міру солодкий десерт. Його відмінна риса – він складається майже з однієї начинки (яблука, горіхи, родзинки, кориця) і досить тонкого шару тіста. Випічка з яблуками завжди актуальна як для святкових заходів, так і для домашнього чаювання. Чудовим варіантом стане штрудель із яблуками з листкового тіста.
Класичний рецепт яблучного штруделя на листковому тісті
Вашій увазі надається класичний варіант цього смачного десерту. Класика приготування яблучного штруделя полягає в його незмінній начинці з яблук, подрібнених горіхів і кориці, а заморожене листкове тісто дасть вам змогу заощадити час.
Час готування – 1 год.
Порції – 6.
Інгредієнти
- Листкове тісто 2 листи
- Яблука 3 шт.
- Борошно 2 ст.л.
- Цукрова пудра 2 ст.л. за бажанням
- Цукор-пісок 4 ст.л.
- Горіхи ½ склянки (подрібнені)
- Кориця ½ ч.л.
- Яйце куряче 1 шт. (для змащування)
- Сухарі панірувальні 2 ст.л.
Приготування
-
Як спекти штрудель із яблуками з листкового тіста в духовці? Почистіть від шкірки яблука та видаліть серцевину з насінням. Наріжте яблука на невеликі кубики і помістіть їх в окрему мисочку.
-
Яблука посипте цукром (2 ложки), корицею і борошном у зазначеній у рецепті кількості, добре перемішайте і залиште на 20 хвилин, щоб вони дали свій сік.
-
В окрему мисочку насипте подрібнені горіхи і змішайте їх із двома ложками цукру та панірувальними сухарями.
-
Листкове тісто, заздалегідь розморожене, розкладіть на папері для випічки або на обробній дошці та набагато розкачайте. Листи тіста рівномірно посипте сумішшю горіхів із сухарями. Поверх розкладіть підготовлену яблучну начинку.
-
Акуратно, щоб не пошкодити цілісність листів, загорніть тісто з начинкою у вигляді рулетів. Краї рулетів трохи загніть униз.
-
Деко для випічки застеліть папером і трохи його змастіть рослинною олією. Викладіть на деко рулети швом донизу. Змішайте один жовток із чайною ложкою води й отриманою сумішшю намажте рулети.
-
Потім на рулетах зробіть гострим ножем кілька поперечних надрізів, що дасть змогу нарізати готовий яблучний штрудель на порційні шматочки.
-
Випікайте яблучний штрудель у духовці, нагрітій до 180°С, протягом 35 хвилин до появи красивої рум’яної скоринки.
Їжте на здоров’я!
Штрудель із яблуками з листкового бездріжджового тіста
У цьому рецепті вам пропонується спекти цю ароматну і неповторну випічку з листкового тіста без дріжджів. Тонке тісто зробить десерт хрустким і компактним. Незмінною начинкою для цієї святкової страви є яблука та горіхи, які можуть бути будь-якими: і волоські, і мигдаль, і фундук.
Інгредієнти:
- Бездріжджове заморожене тісто – 2 листи.
- Яблука – 3 шт.
- Подрібнені горіхи – ½ ст.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Цукор – 5 ст. л. л.
- Борошно і панірувальні сухарі – по 2 ст. л.
- Кориця мелена – 2 ч. л.
- Яйце для змащення.
Процес приготування:
Крок 1. Для яблучного штруделя попередньо розморозьте листкове тісто.
Крок 2. Яблука помийте, очистіть від шкірки, видаліть коробочку з насінням і наріжте їх на маленькі кубики.
Крок 3. Нарізані яблука перекладіть у глибоку тарілку, посипте їх цукром (2 ложки), корицею, перемішайте і залиште на 15 хвилин.
Крок 4. У цьому рецепті яблука потрібно карамелізувати. Для цього розтопіть на сковорідці вершкове масло і обсмажте в ньому яблука, посипавши рештою цукру. Смажте до готовності.
Крок 5. В окремій мисочці змішайте подрібнені горіхи з панірувальними сухарями.
Крок 6. Горіхову і яблучну начинку розділіть на дві рівні частини для двох листів тіста.
Крок 7. Тісто розкладіть на папері для випічки (так зручніше працювати з тістом) і трохи розкачайте, щоб лист був тоненьким.
Крок 8. Листи обов’язково намажте розтопленим вершковим маслом і рівномірно посипте їх горіховою сумішшю.
Крок 9. На горіхи рівним шаром розкладіть підготовлену яблучну начинку.
Крок 10. Акуратно загорніть начинку в тісто у вигляді рулетів.
Крок 11. Кінці рулету підверніть донизу, щоб начинка не витекла під час випікання.
Крок 12. Змастіть рулети зверху яєчним жовтком і зробіть кілька поперечних надрізів по поверхні.
Крок 13. Рулети перекладіть на деко, застелене папером і змащене рослинною олією.
Крок 14. Випікайте яблучні штруделі при температурі 180°С протягом 30-35 хвилин.
Крок 15. Готову випічку трохи посипте зверху подрібненим у пудру цукром.
Їжте на здоров’я!
Покроковий рецепт штруделя на дріжджовому листковому тісті
Вашій увазі пропонується рецепт цього смачного десерту з використанням дріжджового тіста. Таке тісто вбирає під час випікання багато яблучного соку, і тому яблучний штрудель може здатися сируватим. Рекомендується при згортанні рулету кожен оберт тіста змащувати вершковим маслом. Така випічка смачна і гарячою, і холодною.
Інгредієнти:
- Листкове дріжджове тісто – 500 г.
- Яблука – 6 шт.
- Масло вершкове – 100 г.
- Цукор – 6 ст. л. л.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Кориця – 2 ч. л.
- Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
- Родзинки за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморозьте листкове тісто.
Крок 2. Яблука почистіть від шкірки, видаліть серединку з насінням і наріжте їх на маленькі шматочки.
Крок 3. Помістіть яблука в окремий посуд, посипте цукром, додайте свіжий лимонний сік, корицю і за бажанням замочені в гарячій воді та обсушені родзинки. Усе добре перемішайте.
Крок 4. Розтопіть у мікрохвильовці потрібну кількість вершкового масла.
Крок 5. Розморожене тісто розкладіть на робочій поверхні та розкачайте у вигляді прямокутника.
Крок 6. Рясно намажте лист тіста розтопленим маслом.
Крок 7. На масло рівномірно посипте панірувальні сухарі.
Крок 8. Рівним шаром розкладіть на аркуші тіста яблучну начинку, залишаючи вільними чотири краї.
Крок 9. Потім краї тіста загніть на начинку й акуратно скрутіть рулет. Кожен оборот тіста з начинкою рясно змащуйте маслом.
Крок 10. Застеліть папером деко для випічки і змастіть його рослинною олією.
Крок 11. Приготований рулет акуратно перекладіть на деко, щоб не порушити його цілісність.
Крок 12. Верх рулету також намажте вершковим маслом.
Крок 13. Випікайте рулет за 180°С, не вище, протягом 30-35 хвилин. Під час випікання рулет кілька разів змастіть олією.
Крок 14. Гарячий яблучний штрудель посипте пудрою з цукру.
Смачного!
Дуже смачний штрудель із яблуками та корицею
Випічка яблучного штруделя за цим рецептом має деякі особливості. Щоб десерт вийшов ніжним, потрібно якомога тонше розкачати тісто. Яблука для начинки брати тільки твердого сорту, щоб не розварилися під час випікання. Ну і, звісно, кориця. Нею посипаємо і яблучну начинку, і (бажано, в суміші з тростинним цукром) верх рулету.
Інгредієнти:
- Листкове тісто – 500 г.
- Яблука – 6 шт.
- Горіхи волоські рубані – ½ ст.
- Кориця – 1 ч. л. для начинки та 1 ч. л. для обсипання.
- Сухарі панірувальні – 2 ст. л.
- Цукор – 6 ст. л.
- Вершкове масло – 150 г.
- Тростинний цукор – 1 ст. л.
- Жовток для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожуємо листкове тісто.
Крок 2. Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки та внутрішньої частини й нарізаємо маленькими кубиками. Посипаємо яблука двома ложками цукру, додаємо чайну ложечку кориці, перемішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин.
Крок 3. Подрібнюємо в блендері або ножем волоські горіхи так, щоб шматочки були різних розмірів. Горіхи змішуємо з паніруванням і рештою цукру.
Крок 4. Розморожене тісто, присипавши трохи борошном, розкачуємо за допомогою качалки в тонкий лист правильної форми.
Крок 5. Тісто намазуємо розтопленим вершковим маслом і посипаємо горіховою сумішшю.
Крок 6. Потім викладаємо на тісто яблучну начинку.
Крок 7. Акуратно, щоб не пошкодити цілісність тіста, згортаємо його в рулет якомога щільніше.
Крок 8. Деко для випічки застилаємо спеціальним папером.
Крок 9. Рулет обережно перекладаємо на деко. Змащуємо його жовтком і посипаємо корицею, змішаною з тростинним цукром.
Крок 10. Випікаємо рулет при 180°С протягом 30-35 хвилин.
Смачного!
Як приготувати штрудель із листкового тіста з яблуками та горіхами
Вашій увазі надається рецепт приготування смачного яблучного штруделя з мигдальними горіхами. До нього потрібно подати сметану або морозиво. Готується він із будь-якого листкового замороженого тіста, а яблука та горіхи для начинки обов’язково карамелізуються. У вас із зазначених інгредієнтів вийде 8 порцій цього чудового десерту.
Інгредієнти:
- Тісто – 500 г.
- Яблука – 5 шт.
- Мигдаль – 50 г.
- Цукор – 4 ст. л.
- Вершкове масло – 1-2 ст. л.
- Кориця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморозьте листкове тісто.
Крок 2. Яблука очистіть від шкірки та серцевини з насінням і наріжте маленькими кубиками.
Крок 3. Мигдальні горіхи подрібніть у чаші блендера.
Крок 4. Розігрійте на сковорідці вершкове масло, помістіть у нього нарізані яблука, посипте їх цукром і корицею та тушкуйте їх протягом 7 хвилин. За цей час яблука карамелізуються.
Крок 5. Потім додайте в сковорідку подрібнений мигдаль, перемішайте і тушкуйте все ще 2-3 хвилини. Приготовану начинку трохи остудіть.
Крок 6. Розморожене тісто розкладіть на робочій поверхні, присипте трохи борошном і тонко розкачайте.
Крок 7. На лист тіста рівним шаром розкладіть яблучно-горіхову начинку.
Крок 8. Акуратно згорніть усе рулетом і підігніть донизу його краї, щоб начинка не витікала під час випікання.
Крок 9. Рулет перекладіть на деко, застелене папером для випічки та змащене олією.
Крок 10. На рулеті зробіть кілька поперечних надрізів. Змастіть рулет яєчним жовтком.
Крок 11. Випікайте рулет при 180°С протягом 25-30 хвилин.
Крок 12. Готовий рулет посипте зверху пудрою з цукру.
Приємного чаювання!
Простий і смачний рецепт яблучного штруделя косичкою
У цьому рецепті вам пропонується здивувати своїх гостей і близьких не тільки чарівним смаком десерту, а й незвичним і красивим його зовнішнім виглядом – “косичкою”. Такий яблучний штрудель має тільки один недолік – занадто швидко зникає зі столу.
Інгредієнти:
- Листкове тісто – 250 г.
- Яблука – 4 шт.
- Цукор – 4 ст. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Яйце для змащення і пудра для посипання.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку чистимо від шкірки яблука, видаляємо серединки з насінням і нарізаємо їх тонкими пластинками.
Крок 2. Яблука посипаємо вказаною кількістю цукру і кориці та перемішуємо.
Крок 3. Попередньо розморожене тісто розкладаємо на робочій поверхні (зручно це робити на аркуші пергаментного паперу) і, присипавши борошном, розкачуємо в тонкий лист.
Крок 4. Лист тіста на око ділимо на три однакові частини. Праву і ліву частину надрізаємо косим розрізом на смужки товщиною до 1-2 см і довжиною до 5 см, щоб вийшла подоба ялинки.
Крок 5. На середину листа розкладаємо яблучну начинку.
Крок 6. Потім, загорнувши всередину верхній край тіста, заплітаємо красиву “косичку” поверх начинки. Нижній край тіста також підвертаємо, щоб начинка не витекла під час випікання.
Крок 7. “Косичку” акуратно перекладаємо на деко, застелене папером для випічки, верх її змащуємо яєчним жовтком. Можна посипати яблучний штрудель подрібненими горіхами і змастити медом.
Крок 8. Випікаємо десерт у духовці за 180°С протягом 35 хвилин.
Смачного!
Як приготувати класичний яблучний штрудель у мультиварці
Яблучний Штрудель, приготований за допомогою мультиварки, завжди виходить з яскравим і насиченим смаком, перед яким ніхто не може встояти. Важливо тільки тонко розкачати тісто, а яблука попередньо потушкувати. У вас вийде чудовий десерт для святкового столу.
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 25 г.
- Яблука – 5 шт.
- Цукор – 4 ст. л.
- Вершкове масло – 2 ст. л.
- Кориця за бажанням.
- Цукрова пудра і шоколад для посипання.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуйте для штруделя яблучну начинку. Для цього яблука почистіть від шкірки і, видаливши серцевини з насінням, наріжте їх на маленькі кубики.
Крок 2. У чашу мультиварки покладіть вершкове масло і нашатковані яблука та запечіть на програмі “Випічка” протягом 20 хвилин. За цей час їх обов’язково кілька разів перемішайте. Начинку перекладіть на окрему тарілку і чашу помийте.
Крок 3. Попередньо розморожене листкове тісто дуже тонко, щоб просвічувалося, розкачайте качалкою.
Крок 4. На цей лист тіста рівномірно розкладіть яблучну начинку, залишаючи вільними краї. Яблука посипте цукром. Його можна додати більше, ніж зазначено в рецепті, якщо у вас яблука кислі.
Крок 5. Тісто щільно загорніть у красивий рулет і закріпіть краї, щоб начинка не витекла під час випікання.
Крок 6. Чашу приладу змастіть вершковим маслом і покладіть у неї рулет.
Крок 7. Випікайте яблучний штрудель на програмі “Випічка” протягом 80 хвилин. Штрудель можна перевернути в процесі випікання, оскільки мультиварка зазвичай не засмажує верх випічки. За 20 хвилин до закінчення процесу відкрийте кришку приладу для видалення пари, тоді пиріг не буде сирим.
Крок 8. Готовий пиріг посипте пудрою з цукру і натертим шоколадом.
Приємного чаювання!
Смачний яблучний штрудель із листкового тіста з родзинками
У цьому рецепті вам пропонується спекти смачний яблучний штрудель із начинкою з яблук і родзинок. Він вийде дуже ніжним усередині та матиме апетитну хрустку скоринку зовні. Готуємо з бездріжджового тіста, а для особливого аромату в начинку додамо ложку коньяку.
Інгредієнти:
- Листкове тісто бездріжджове – 250 г.
- Яблука – 3 шт.
- Родзинки – ½ ст.
- Цукор – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Коньяк – 1 ст. л.
- Яйце для змащення і пудра цукрова для посипання.
Процес приготування:
Крок 1. Розморозьте листкове тісто.
Крок 2. Замочіть на 15-20 хвилин у гарячій воді родзинки, потім їх промийте і обсушіть рушником.
Крок 3. Почистіть яблука від шкірки та насіння і наріжте їх невеликими кубиками.
Крок 4. Протягом 3-4 хвилин протушкуйте нашатковані яблука разом із замоченими родзинками на вершковому маслі, посипавши їх потрібною кількістю цукру та кориці. До солодких яблук додайте свіжий лимонний сік, а до кислих – трохи більше цукру. Начинку охолодіть.
Крок 5. Тісто помістіть на аркуш пергаментного паперу або рушник, щоб зручно було перекласти виріб на деко, і розкачайте його в тонкий пласт.
Крок 6. Тісто добре намажте розтопленим вершковим маслом.
Крок 7. Потім рівним шаром покладіть на лист приготовлену яблучну начинку.
Крок 8. Згорніть усе красивим рулетом і защипніть краї, щоб начинка не витекла.
Крок 9. Деко для випічки застеліть спеціальним папером і намастіть його рослинною олією. Можна присипати папір манкою.
Крок 10. Рулет акуратно перекладіть на деко. Зробіть по верху рулету кілька поперечних надрізів і змастіть його яєчним жовтком.
Крок 11. Випікайте рулет при 180°С протягом 35 хвилин.
Крок 12. Готовий гарячий яблучний штрудель посипте пудрою з цукру. На порційні шматочки нарізайте обережно і тільки за надрізами на поверхні, оскільки такий пиріг кришиться.
Приємного чаювання!
Покроковий рецепт приготування штруделя з листкового тіста з сиром
У цьому рецепті вам пропонується спекти яблучно-сирний штрудель. Цей десерт, безсумнівно, стане вашим улюбленим, до того ж готується він швидко і просто. Листкове тісто беремо будь-яке, яке вам більше подобається. У начинку можна додати рубані горіхи та шматочки шоколаду.
Інгредієнти:
- Листкове тісто – 1 упаковка.
- Яблука – 4 шт.
- Сир – 1 пачка.
- Цукор – 5 ст. л.
- Кориця і ванільний цукор – по 1 ч. л. л.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Яйце для змащення.
- Горіхи та шоколад за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Тісто дістаньте з морозилки і залиште на столі за звичайної температури на 30 хвилин. За цей час воно розморозиться.
Крок 2. Яблука почистіть, і наріжте на маленькі шматочки.
Крок 3. Нашатковані яблука помістіть у сковорідку з розтопленим вершковим маслом, посипте половиною вказаної кількості цукру і корицею та кілька хвилин протушкуйте, щоб вони карамелізувалися. Потім їх остудіть.
Крок 4. Сир змішайте з рештою цукру і можете покласти в нього шматочки шоколаду.
Крок 5. Охолоджені яблука перемішайте з сиром.
Крок 6. Тісто покладіть на рушник, присипте борошном і качалкою розкачайте в тонкий лист.
Крок 7. Рівним шаром покладіть на тісто приготовану яблучно-сирну начинку.
Крок 8. Згорніть усе в рулет і закріпіть краї тіста, щоб начинка не витікала під час випікання.
Крок 9. Застеліть спеціальним папером деко і змастіть його рослинною олією.
Крок 10. Акуратно перекладіть на деко рулет і намажте його жовтком. Посипте рулет рубаними горіхами.
Крок 11. Випікайте яблучний штрудель у духовці при 180°С протягом 35 хвилин.
Крок 12. Готовий рулет посипте цукровою пудрою, охолодіть і подайте до столу.
Приємного чаювання!