Шоколадно-банановий пиріг відноситься до простої випічці на швидку руку. Помірно солодкий, з чітко вираженим фруктовим присмаком і терпкими нотками гірких какао-бобів. Обидва головних інгредієнта часто виступають в парі, давно зарекомендував себе у всіляких рецептах.
Тропічний плід в випічці проявляє себе унікальним в’язким компонентом, дозволяючи знижувати норму борошна. А завдяки його природної солодощі істотно скорочується і порція цукру. Також немає необхідності в додатковій ароматизації прянощами або ваніллю. Поєднання банана і шоколаду гарантує виразний приємний шлейф, насиченість смаку.
Складові:
- банани – 2 шт .;
- яйця – 3 шт .;
- цукор – 80 г;
- борошно – 150 г;
- сіль – пучку;
- чорний шоколад – 90 г;
- рослинне масло (рафінована) – 100 мл;
- розпушувач тіста – 1 ч. ложка з гіркою;
- волоські горіхи – 50 г.
Для глазурі:
- чорний шоколад – 70 г;
- рослинне масло – 1 ст. ложка.
Шоколадно-банановий пиріг рецепт з фото
- У чашку розбиваємо яйця, додаємо цукор. Міксером на високих оборотах збиваємо 2-3 хвилини до пишності, об’ємної маси і розчинення цукрових крупинок. Кидаємо пучку солі і додаємо рослинне масло – беремо строго рафінована, без запаху і вираженого смаку. Знову запускаємо міксер, злегка збиваємо.
- Шоколадну плитку розколюємо на маленькі частини і ставимо на «водяну баню». Віддаємо перевагу гіркого шоколаду з високим вмістом какао-бобів. Підтримуючи невисоку температуру і розмішуючи масу, очікуємо повного розплавлення. Знімаємо розтоплений шоколад з плити, охолодити.
- Стиглі м’які банани тиснемо виделкою до кашоподібного стану. Намагаємося не залишати великих шматків.
- У збиту масу вводимо остиглий розплавлений шоколад і бананове пюре. Перемішуємо лопаткою або ложкою до однорідного забарвлення.
- З’єднуємо борошно і розпушувач. Просіваємо до шоколадно-бананової суміші в два-три підходи. Кожну порцію втручаємося, не залишаючи сухих грудок. Маса загущувальну, стає схожою на тісто для кексів або маффінів.
- Горіхи рубаємо на шматочки середнього розміру, додаємо в робочу миску. перемішуємо тісто.
- Викладаємо шоколадну масу з горіхами в форму діаметром 20 см. Ставимо в прогріту до 180 градусів духовку.
- Випікаємо шоколадно-банановий пиріг близько 30 хвилин. Готовність визначаємо дерев’яною шпажкою або зубочисткою – проколюємо центр випічки, перевіряємо на сухість.
- Для глазурі шоколад ламаємо на часточки, додаємо ложку рафінованої олії. Помішуючи, розтоплюємо на «водяній бані».
- Остиглий пиріг дістаємо з форми, покриваємо шоколадним шаром.
- Прибираємо в холодильник до застигання шоколаду, або відразу дегустуємо!
Шоколадно-банановий пиріг готовий! Приємного чаювання!