Шоколадно-банановий пиріг

Шоколадно-банановий пирігШоколадно-банановий пиріг відноситься до простої випічці на швидку руку. Помірно солодкий, з чітко вираженим фруктовим присмаком і терпкими нотками гірких какао-бобів. Обидва головних інгредієнта часто виступають в парі, давно зарекомендував себе у всіляких рецептах.

Тропічний плід в випічці проявляє себе унікальним в’язким компонентом, дозволяючи знижувати норму борошна. А завдяки його природної солодощі істотно скорочується і порція цукру. Також немає необхідності в додатковій ароматизації прянощами або ваніллю. Поєднання банана і шоколаду гарантує виразний приємний шлейф, насиченість смаку.

Складові:Шоколадно-банановий пиріг

  • банани – 2 шт .;
  • яйця – 3 шт .;
  • цукор – 80 г;
  • борошно – 150 г;
  • сіль – пучку;
  • чорний шоколад – 90 г;
  • рослинне масло (рафінована) – 100 мл;
  • розпушувач тіста – 1 ч. ложка з гіркою;
  • волоські горіхи – 50 г.

Для глазурі:

  • чорний шоколад – 70 г;
  • рослинне масло – 1 ст. ложка.

Шоколадно-банановий пиріг рецепт з фото

  1. У чашку розбиваємо яйця, додаємо цукор. Міксером на високих оборотах збиваємо 2-3 хвилини до пишності, об’ємної маси і розчинення цукрових крупинок. Кидаємо пучку солі і додаємо рослинне масло – беремо строго рафінована, без запаху і вираженого смаку. Знову запускаємо міксер, злегка збиваємо.Шоколадно-банановий пиріг
  2. Шоколадну плитку розколюємо на маленькі частини і ставимо на «водяну баню». Віддаємо перевагу гіркого шоколаду з високим вмістом какао-бобів. Підтримуючи невисоку температуру і розмішуючи масу, очікуємо повного розплавлення. Знімаємо розтоплений шоколад з плити, охолодити.Шоколадно-банановий пиріг
  3. Стиглі м’які банани тиснемо виделкою до кашоподібного стану. Намагаємося не залишати великих шматків.Шоколадно-банановий пиріг
  4. У збиту масу вводимо остиглий розплавлений шоколад і бананове пюре. Перемішуємо лопаткою або ложкою до однорідного забарвлення.Шоколадно-банановий пиріг
  5. З’єднуємо борошно і розпушувач. Просіваємо до шоколадно-бананової суміші в два-три підходи. Кожну порцію втручаємося, не залишаючи сухих грудок. Маса загущувальну, стає схожою на тісто для кексів або маффінів.Шоколадно-банановий пиріг
  6. Горіхи рубаємо на шматочки середнього розміру, додаємо в робочу миску. перемішуємо тісто.Шоколадно-банановий пиріг
  7. Викладаємо шоколадну масу з горіхами в форму діаметром 20 см. Ставимо в прогріту до 180 градусів духовку.Шоколадно-банановий пиріг
  8. Випікаємо шоколадно-банановий пиріг близько 30 хвилин. Готовність визначаємо дерев’яною шпажкою або зубочисткою – проколюємо центр випічки, перевіряємо на сухість.Шоколадно-банановий пиріг
  9. Для глазурі шоколад ламаємо на часточки, додаємо ложку рафінованої олії. Помішуючи, розтоплюємо на «водяній бані».Шоколадно-банановий пиріг
  10. Остиглий пиріг дістаємо з форми, покриваємо шоколадним шаром.Шоколадно-банановий пиріг
  11. Прибираємо в холодильник до застигання шоколаду, або відразу дегустуємо!Шоколадно-банановий пиріг

Шоколадно-банановий пиріг готовий! Приємного чаювання!