Шоколадний пиріг з вишнею

shokoladnyj-pirog-s-vishnej
Американська кулінарна традиція – це багатошарові гамбургери, смажена картопляна соломка і Брауні, в який кладеться багато шоколаду.

Якщо калорійність солодощі так само важлива, як і смак, найкращим варіантом домашнього десерту стане шоколадний пиріг з вишнею, чий рецепт вражає простотою. Щоб випічка вийшла соковитою, ягоди краще брати свіжі і класти побільше, якщо ж десерт призначається для дорослих, їх можна просочити коньяком.

Поєднання вишні і шоколаду – це класика кондитерського мистецтва. У нашому випадку пиріг вийде не зовсім шоколадним, адже тісто буде робитися на основі какао, але смак все одно вийде чудовим – ніжно-пряним. Любителі шоколаду можуть додати його в тісто у вигляді крихти.

Покроковий рецепт класичного шоколадного пирога з вишнею

Складові

  • Свіжа вишня – 0,5 кг + –
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки + –
  • Масло вершкове – 100 г + –
  • Яйця курячі – 3 шт + –
  • Цукор-пісок білий – 1 стакан + –
  • Какао-порошок – 3 ст.л. + –
  • Содовий розпушувач – 1 ч.л. + –
  • Рослинна олія – ​​1-2 ст.л. + –
  • Манка суха – 2 ст.л. + –

Як зробити своїми руками смачний вишнево-шоколадний пиріг

Щоб випічка мала насичено-чорний колір і аромат шоколаду, какао можна взяти більше, ніж передбачає рецептура. Коли сезон вишень вже пройшов, а захотілося знову відчути на губах легкий присмак літа, згодяться і заморожені ягоди. Тільки попередньо їх потрібно розморозити, щоб вони зробили пиріг більш соковитим.

  1. Оскільки вишня в цей десерт кладеться без кісточок, її потрібно заздалегідь почистити. Завзяті ласуни можуть посипати соковиті плоди 1 ст.л. цукру і перемішати начинку, щоб вона пустила сік.
  2. Тепер потрібно змішати сипучі інгредієнти – борошно з какао-порошком і розпушувачем.
  3. Масло топимо, заважаємо з цукровим піском, поки крупинки не розчиняться повністю, додаємо яйця і знову все заважаємо.
  4. У яєчно-масляну солодку масу додаємо «сипучку» і вимішуємо до однорідності.
  5. Бортики і дно форми зсередини воложимо маслом, присипаємо сухий манною крупою, щоб уберегти випічку від прилипання.
  6. Викладаємо дала сік вишню в форму. Якщо соку вийшло дуже багато, його краще відцідити, щоб пиріг не розкис.
  7. Ягідну начинку заливаємо тестом так, щоб воно повністю покрило його.
  8. Відправляємо форму в духову шафу, в якому температура до цього часу вже встигла піднятися до 180C. Щоб пиріг рівномірно пропікся, що не Підгірці при цьому, помістити його краще на середньому рівні і включити підігрів зверху і знизу.

Час випікання до повної готовності – близько 45 хвилин в залежності від моделі духовки і товщини тесту. Коли пиріг охолоне до температури кімнати, його можна буде нарізати порційно і подати до ранкової кави або вечірнього чаю!

Оригінальний рецепт пирога з вишнею в коньяку і шоколадом

Щоб випічка знайшла благородний смаковий відтінок, вишню потрібно занурити в коньяк за 2-3 дня до її приготування. Чим менше цукру кладеться в коньячний маринад, тим вона виходить більш насиченим.

shokoladnyj-pirog-s-vishnej2

Складові

  • Вишня з морозилки – 250 г;
  • Шоколад чорний – 50 г;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Цукровий пісок – 6 ст.л .;
  • Яйця курячі – 3 шт;
  • Розпушувач содовий – 1 ч.л .;
  • Коньяк – 50 г;
  • Борошно в / с – 100 г;
  • Олія – ​​1 ст.л .;
  • Сухарі для панірування – 1 ст.л .;
  • Сіль – щіпка.

Як спекти шоколадно-вишневий пиріг за оригінальним рецептом

  1. Отже, до моменту замішування тіста вишня в коньяку вже повинна бути готова. А приготувати маринад дуже просто: змішавши коньяк з водою в пропорції 1: 1 (варіант для любителів міцного – 2: 1), розчиняємо в ньому 1 ст.л. цукру і закладаємо вишню, заздалегідь розморозивши її. Відправляємо її в прохолодне місце на кілька днів.
  2. Шоколад топимо на водяній бані. М’яке масло перетираємо з цукром до повного розчинення солодких крупинок. В отриману масу додаємо сирі жовтки, заважаємо. Далі – топлений шоколад і борошно.
  3. Білки, що у нас залишилися, подсаливаем і міксером перетворюємо в міцну піну. Її вводимо в тісто поступово, гарненько вимішуючи до однорідності.
  4. Форму змащуємо маслом рослинним, присипаємо сухарями, виливаємо половину тіста. У нього утапливаем вишні і покриваємо другою половиною тіста (воно повинно мати густоту тіста для оладок). Оговтується сирої пиріг в духову шафу і випікаємо до готовності при 180С.

Немає нічого смачнішого, ніж ароматна випічка, зроблена своїми руками. Смачний шоколадний пиріг з вишнею за класичним або оригінальним рецептом – найкраще тому підтвердження. Подавати це вишукані ласощі можна як в будній день до чаю, так і в свято, прикрасивши збитими вершками або ягідним желе.