Шоколадний фадж – чудовий десерт з розряду смачних і простих у приготуванні. Шоколад розтоплюється зі згущеним молоком, перемішується з добавками і відправляється до застигання на полицю холодильника. Готовий десерт нарізається на порційні шматочки і подається до чаю.
При мінімумі продуктів, проявляючи кмітливість, рецепт дозволяє імпровізувати і завжди гарантує відмінний результат. Крім арахісу фадж можна готувати з фундуком, мигдалем, волоськими горіхами, не забороняється додавати в шоколадну масу шматочки печива, сухофрукти, алкоголь.
Складові:
- темний шоколад – 250 г;
- арахіс – 150 г;
- вершкове масло – 20 г;
- згущене молоко – 300 г.
Шоколадний фадж рецепт з фото крок за кроком
Як приготувати фадж з шоколаду
[Ad # first]
[Ad # second]
- На розпеченій сковороді без додавання масла, помішуючи, підсушують арахіс приблизно 7-10 хвилин.
- Остудивши, очищаємо арахіс від лушпиння.
- Шоколад рубаємо ножем або розламуємо на дрібні шматочки.
- З’єднуємо згущене молоко, вершкове масло і шоколадні осколки.
- Млоїмо на «водяній бані», розмішуючи. Дозволяємо компонентам з’єднатися в однорідний, рівномірно забарвлений склад. Уважно стежимо, щоб шоколад не перегрівся – вогонь повинен бути мінімальним.
- Знявши з плити, в гарячу масу додаємо арахіс (або інші добавки на ваш розсуд), швидко перемішуємо. Невелику прямокутну ємність прокладаємо харчовою плівкою, а потім наповнюємо шоколадно-горіхової сумішшю.
- Остужаем при кімнатній температурі, а потім прибираємо наш майбутній фадж на ніч в холодильник.
- «Схопити» масу витягаємо з ємності, нарізаємо кубиками і подаємо. Запаси десерту зберігаємо в холодильнику.
Шоколадний фадж готовий! М’яка текстура з насиченим шоколадним смаком і вкрапленнями смаженого арахісу – це приголомшливо смачно! Смачного!