Шоколадна ковбаска з печива

Шоколадна ковбаска з печиваЛюбителям всім відомого тістечка «Картопля» і інших кондитерських виробів радянських часів пропонуємо поповнити кулінарний блокнот ще одним рецептом з дитинства. Шоколадна ковбаска з печива не вимагає тривалого випікання, готується дуже просто і досить швидко (якщо не враховувати час, необхідний для застигання десерту).

Для приготування солодкої ковбаски підійдуть будь-які горіхи, сухофрукти та інші добавки на ваш розсуд. Також можна варіювати і порцію какао-порошку, отримуючи в результаті яких світлу «шинку», або насичено-темну «копчену» ковбасу.

Складові:Шоколадна ковбаска з печива

  • пісочне печиво – 200-220 г;
  • какао-порошок – 3 ст. ложки;
  • вершкове масло – 100 г;
  • молоко – 30 мл;
  • цукор – 5 ст. ложок;
  • волоські або будь-які інші горіхи – жменя.

Шоколадна ковбаска з печива рецепт з фото

Як зробити солодку ковбаску з печива

  1. Приблизно ½ частину пісочного печива подрібнюємо за допомогою блендера до мінімально можливої ​​крихти. Частину, що залишилася порцію ламаємо руками, зберігаючи великі осколки – ці шматочки печива створять контрастний за кольором декоративний малюнок, який як раз таки і додасть готовому десерту візуальне схожість з ковбасою.Шоколадна ковбаска з печива
  2. Брусок вершкового масла поміщаємо в невеликий ківш / каструльку, всипаємо цукор і, помішуючи, розтоплюємо на повільному вогні. Кип’ятити суміш немає необхідності – як тільки цукрові крупинки повністю розчиняться, вимикаємо вогонь.Шоколадна ковбаска з печива
  3. У гарячу масляну рідину всипаємо какао-порошок, завдяки якому десерт забарвиться в темний колір і придбає смак шоколаду.Шоколадна ковбаска з печива
  4. Слідом вливаємо молоко кімнатної температури. Енергійно перемішуємо, добиваємося однорідності.Шоколадна ковбаска з печива
  5. Отриману в результаті рідку суміш шоколадного відтінку переливаємо до подрібненого печива. Додаємо волоські горіхи, злегка порубані ножем.Шоколадна ковбаска з печива
  6. Перемішуємо масу, ретельно просочуючи компоненти солодкої шоколадної рідиною. Наше завдання – отримати однорідну щільну «кашку» з рівномірним розподілом горіхів і осколків печива.Шоколадна ковбаска з печива
  7. Викладаємо масу на харчову плівку. Трамбуючи, формуємо щільний довгастий брусок. Обертаємо отриману шоколадну ковбаску з печива харчовою плівкою і прибираємо в холодильник. Хвилин через 20-30, коли м’яка маса вже злегка застигне, дістаємо наш майже готовий десерт і кілька разів прокатує по столу, надаючи шоколадному бруска більш «правильний» круглий вид.Шоколадна ковбаска з печива
  8. Повертаємо солодку ковбаску з печива на полицю холодильника. Для повного затвердіння шоколадної маси потрібно 5-6 годин, але можна скоротити цей час, помістивши виріб в морозильну камеру. Нарізавши вже готовий десерт тонкими кружальцями, подаємо наше ласощі до ароматного чаю / кави.Шоколадна ковбаска з печива
  9. Шоколадна ковбаска з печива повністю готова! Зберігати десерт необхідно в холодильнику і діставати тільки перед чаюванням, щоб затверділа маса не встигла підтанути.Шоколадна ковбаска з печива

Смачного!