Любителям всім відомого тістечка «Картопля» і інших кондитерських виробів радянських часів пропонуємо поповнити кулінарний блокнот ще одним рецептом з дитинства. Шоколадна ковбаска з печива не вимагає тривалого випікання, готується дуже просто і досить швидко (якщо не враховувати час, необхідний для застигання десерту).
Для приготування солодкої ковбаски підійдуть будь-які горіхи, сухофрукти та інші добавки на ваш розсуд. Також можна варіювати і порцію какао-порошку, отримуючи в результаті яких світлу «шинку», або насичено-темну «копчену» ковбасу.
Складові:
- пісочне печиво – 200-220 г;
- какао-порошок – 3 ст. ложки;
- вершкове масло – 100 г;
- молоко – 30 мл;
- цукор – 5 ст. ложок;
- волоські або будь-які інші горіхи – жменя.
Шоколадна ковбаска з печива рецепт з фото
Як зробити солодку ковбаску з печива
- Приблизно ½ частину пісочного печива подрібнюємо за допомогою блендера до мінімально можливої крихти. Частину, що залишилася порцію ламаємо руками, зберігаючи великі осколки – ці шматочки печива створять контрастний за кольором декоративний малюнок, який як раз таки і додасть готовому десерту візуальне схожість з ковбасою.
- Брусок вершкового масла поміщаємо в невеликий ківш / каструльку, всипаємо цукор і, помішуючи, розтоплюємо на повільному вогні. Кип’ятити суміш немає необхідності – як тільки цукрові крупинки повністю розчиняться, вимикаємо вогонь.
- У гарячу масляну рідину всипаємо какао-порошок, завдяки якому десерт забарвиться в темний колір і придбає смак шоколаду.
- Слідом вливаємо молоко кімнатної температури. Енергійно перемішуємо, добиваємося однорідності.
- Отриману в результаті рідку суміш шоколадного відтінку переливаємо до подрібненого печива. Додаємо волоські горіхи, злегка порубані ножем.
- Перемішуємо масу, ретельно просочуючи компоненти солодкої шоколадної рідиною. Наше завдання – отримати однорідну щільну «кашку» з рівномірним розподілом горіхів і осколків печива.
- Викладаємо масу на харчову плівку. Трамбуючи, формуємо щільний довгастий брусок. Обертаємо отриману шоколадну ковбаску з печива харчовою плівкою і прибираємо в холодильник. Хвилин через 20-30, коли м’яка маса вже злегка застигне, дістаємо наш майже готовий десерт і кілька разів прокатує по столу, надаючи шоколадному бруска більш «правильний» круглий вид.
- Повертаємо солодку ковбаску з печива на полицю холодильника. Для повного затвердіння шоколадної маси потрібно 5-6 годин, але можна скоротити цей час, помістивши виріб в морозильну камеру. Нарізавши вже готовий десерт тонкими кружальцями, подаємо наше ласощі до ароматного чаю / кави.
- Шоколадна ковбаска з печива повністю готова! Зберігати десерт необхідно в холодильнику і діставати тільки перед чаюванням, щоб затверділа маса не встигла підтанути.
Смачного!