При сучасному ритмі життя стає все складніше готувати їжу в домашніх умовах, але навіть якщо немає часу, «домашні» завжди в очікуванні смачної вечері. В такому випадку ви обов’язково повинні знати, що можна приготувати з курки і макаронів швидко і смачно, а також як подати до столу це чудове частування. Відвареної варіант з м’ясом – перше, що спадає на думку, але якщо проявити трохи фантазії – вийти їжа гідна п’яти зірок.
Всі ми звикли пропонувати макарони як гарнір до основної страви. Але в наступному рецепті вони будуть самі основною стравою.
Щоб звичайні макарони перетворилися в дивовижне блюдо – приготуйте запіканку з спагетті і курячого філе. Ситна і смачна запіканка стане повноцінним вечерею для всієї родини і однозначно буде частим гостем на вашому столі!
Запіканка з макаронів і курячого філе
Складові
- Макарони – 400 г + –
- Куряче філе – 2 шт. + –
- Морква – 1 шт. + –
- Спаржева квасоля – 250 г. + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Сметана – 200 мул + –
- Кефір – 200 мл + –
- Рослинна олія – 3 ст.л. + –
- Сіль і перець – за смаком + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Біле вино – 150 мл + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Петрушка – 30 г + –
- Паприка мелена – 1/2 ч.л. + –
Як смачно зробити макарони з куркою в духовці
- Ріпчасту цибулю і моркву очистіть і добре вимийте. Ріпчасту цибулю нарізати дрібними кубиками, а моркву тонкою соломкою (можна натерти на тертці). Квасоля вимийте і наріжте невеликими шматочками. Обсмажте овочі на рослинному маслі 5 хвилин.
- Філе курки подрібніть в блендері або дрібно наріжте. Додайте м’ясо на сковорідку до овочів і смажте до готовності. Потім влийте вино, і тушкуйте суміш протягом 15 хвилин.
- Після, додайте в сковорідку дрібно нарізану петрушку. Приправте овочі і м’ясо сіллю і перцем, тушкуйте блюдо ще 5 хвилин.
- Макарони (підійдуть будь-які) відваріть до готовності в киплячій підсоленій воді, злийте рідину. Тепер включіть її на розігрів.
- Форму для запікання змастіть жиром або рослинним маслом. Спочатку викладіть відварені макарони і підсмажені овочі з м’ясом. (Можете перемішати інгредієнти).
- В окрему миску розбийте яйця, з’єднайте їх зі сметаною і кефіром. Віночком розмішайте всі компоненти до однорідного стану. Вийшла сумішшю залийте макарони з м’ясом.
- Твердий сир натріть на тертці і посипте запіканку. Надішліть деко в духовку, і випікайте блюдо протягом 25 хвилин при температурі 170 градусів.
Готову запіканку подавайте в порційних тарілках – гарячої. Перед подачею посипте кожну порцію меленою паприкою.
Друге з макаронів з куркою
Чудові другі страви з макаронів і курки можна приготувати в різних варіантах. Приготуйте відварені спагетті з соковитими курячими стейками. Смачне і ароматне блюдо безсумнівно стане прикрасою обіднього столу.
Складові
- Макарони – 500 г;
- Філе курки – 2 шт .;
- Сіль, перець – за смаком;
- Лимонний сік – 1 ст.л .;
- Часник – 2 зубки;
- Домашній майонез – 3-4 ст.л .;
- Солоний огірок – 2 шт .;
- Сметана – 100 мл;
- Розмарин – 1 пучку;
- Рослинна олія – 50 мл;
- Кріп свіжий – 30 м
Як смачно приготувати страву з макаронів і курки
- Курячі філешку добре вимийте і висушіть. Поріжте кожну на 3-4 рівних частини і трохи відбийте (всього лише для додання м’ясу форми). Посоліть, поперчіть і полийте лимонним соком.
- На сковорідку влийте рослинне масло, добре розігрійте і додайте розмарин. Обсмажте стейки з курки до золотистого кольору і зменшіть вогонь.
- Додайте на сковорідку майонез і сметану. Тушкуйте м’ясо кілька хвилин разом зі сметаною і майонезом.
- Кріп вимийте і струсіть, дрібно наріжте і додайте до м’яса.
- Солоні огірки натріть на крупній тертці, всипте на сковорідку і вимкніть вогонь. Кілька разів перемішайте і накрийте кришкою.
- Макарони відварити до готовності, відцідити і розкладіть по тарілках. Зверху викладіть м’ясні стейки і полийте білим соусом, в якому готувалося м’ясо.
Апетитне блюдо з макаронів і курки відразу подавайте до столу. Як доповнення запропонуйте до макаронів свіжі овочі та зелень.
Соус з курки і овочів до макаронів
Рецепти приготування макаронів з куркою просто безмежні. Особливою популярністю користуються ті, які можна приготувати швидко.
Соус з курки до макаронів – відмінний варіант сімейної вечері. На підготовку піде мінімум часу і стандартний набір продуктів, які завжди є у вас вдома.
Складові
- М’ясо курки – 250 г;
- Локшина – 400 г;
- Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
- Часник – 2 зубки;
- М’ясний бульйон – 150 мл;
- Сіль, перець – за смаком;
- Базилік – 1 гілочка;
- Рослинна олія – 3 ст.л .;
- Петрушка – 2-3 гілочки;
- Сметана – 2 ст.л .;
- Овечий сир – 100 г. (або будь-який інший).
Як робиться курячий соус з макаронами
- Візьміть куряче м’ясо (будь-яку частину), і наріжте дрібними кубиками. Ріпчасту цибулю і часник очистіть і дрібно наріжте.
- Рослинна олія розігрійте в сковороді і підсмажте куряче м’ясо. Додайте цибулю і часник і смажте ще 2-3 хвилини.
- Після, влийте на сковорідку бульйон і сметану, приправити сіллю і перцем. Уварите соус на повільному вогні наполовину.
- Листя базиліка і петрушку вимийте, струсіть воду і дрібно наріжте. Додайте зелень в готовий соус і перемішайте.
- Локшину відваріть в підсоленій воді до готовності, відцідити. Обдайте холодною водою і дайте стекти.
- Розкладіть макарони на тарілки і полийте з соусом з курки. Посипте блюдо тертим овечим сиром і подавайте до столу.
Тепер ви знаєте, що можна приготувати з курки і макаронів, і приготування смачних трапез стане набагато простіше!