Шаурма з куркою в лаваші

Шаурма з куркою в лаваші в домашніх умовах

Готуємо популярну близькосхідну страву під назвою шаурма. Через свою простоту і смачну начинку, ця страва розтеклася по всьому світу і дійшла до росії. У нас його можна зустріти і під іншою назвою як шаверма. За своїм змістом це одне і теж відмінність лише у формі лаваша. Багато хто каже, що частування зародилося в туреччині, але це лише частково. Від кожного народу до нього додавалися свої місцеві продукти і техніка приготування, і ніхто точно не скаже де воно з’явилося

Інгредієнти

  • Лаваш вірменський тонкий – 3 шт.
  • Філе стегна – 3 шт.
  • Пекінська капуста
  • Помідор – 1 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Морква по-корейськи – 100 г
  • Сир – 100 г
  • Майонез, сметана, кетчуп
  • Сіль, перець, приправа

Домашня шаурма з куркою

Відбиваємо м'ясо

Відбиваємо м’ясо молоточком. Щоб не забруднити кухню оберніть його пакетом

Раджу брати соковите філе стегна без кістки, грудка при неправильному обсмажуванні може вийти сухою

Натираємо спеціями

Натираємо з двох боків сіллю, перцем і приправою для курки

Обсмажуємо на сковороді

Обсмажуємо на сковороді в олії до золотистого кольору

Нарізаємо кубиком

Нарізаємо на тонкі смужки

Ріжемо помідор

Ріжемо помідор кубиком

Нарізаємо огірочок

Солоні огірки соломкою

шаткуємо капусту

Шинкуємо пекінську капусту, злегка мнемо руками. Тремо сир на крупній тертці

робимо соус

У рівних пропорціях змішуємо сметану з майонезом і роздавленим часником

Я змішала по 3 столових ложки з 3 зубчиками

кетчуп наносимо на лаваш

Збірка шаверми

В основу лаваша наносимо соус, зверху кетчуп

Якщо хочете соковитіше промажте до середини

курка з капустою

Наступний шар капусти, на неї курку

корейська морква

Потім усе інше: корейську морквину, помідори, огірки і завершуємо сиром

Моркву обов’язково подрібніть на кілька частин, інакше замучитеся їсти, був досвід

згортаємо шаурму

Загортаємо шаурму, накриваємо начинку кінцем лаваша

підгинаємо краї

Загинаємо бічні частини

продовжуємо крутити

Згортаємо в рулет

обсмажуємо на спеціальній сковорідці

Обсмажуємо шаверму з двох боків на сухій сковороді. Починайте обсмажувати з місця стику

готова страва

Покроковий рецепт шаурми з курячим м’ясом

шаурма з цибулею

Інгредієнти

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Лаваш – 2 аркуші
  • Помідор – 2 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Капуста пекінська – 2 листи
  • Цибуля синя – 1 шт.
  • Цукор – 1 ч. Л
  • Оцет – 1 ст. Ложка
  • Суміш перців, паприка – по 1 чайній л
  • Сіль – 0,5 ч. Л
  • Майонез, соус барбекю або кетчуп

Приготування з фото

нарізаємо цибульку

Нарізаємо цибулю півкільцями, додаємо чайну ложку цукру і 2 столові ложки оцту. Перемішуємо руками, залишаємо маринуватися

маринуємо курку

Ріжемо філе середніми шматочками, посипаємо сіллю, перцем, паприкою. Гарненько перемішуємо і йдемо смажити

обсмажуємо в олії

Обсмажуємо курку на добре розігрітій сковорідці до готовності хвилин 5-7, щоб не пересохла

ріжемо лаваш

У мене лаваш великий, і я ділю його на 2 частини

шаткуємо капусту

Ріжемо пекінську капусту соломкою. Можна робити з салатом «айсберг»

ріжемо огірок

Ріжемо навскоси огірочок, і помідор напівкільцями

тонко нарізаємо помідор

збираємо шаурму

Мажемо половину лаваша, або весь, тонким шаром майонезу. Я використовую пензлик

Ближче до краю, кладемо курочку і мариновану цибульку

кладемо м'ясо з огірками

Зверху огірок з помідорами

капусту з кетчупом

Кладемо капусту, поливаємо соусом або кетчупом

Я використовую соус барбекю, він зі сливовим пюре і трохи пахне димком, те що треба

доводимо до фіналу

Згортаємо шаурму класичним способом конвертиком, обсмажуємо на сухій сковорідці місце шва й інший бік

ріжемо навскіс

Для зручності ріжемо шавермочку навпіл, знімаємо пробу

Шаурма з курячого філе з овочами

ще один рецепт

Інгредієнти

  • Куряча грудка
  • Вірменський лаваш
  • Пекінська або білокачанна капуста
  • Приправа для курки
  • Корейська морква
  • Огірок, помідор
  • Сир твердих сортів
  • Картопля
  • Зелень петрушки
  • Рослинна олія

Соус

  • Сметана
  • Кефір
  • Часник
  • Спеції: паприка, мелений коріандр, хмелі сунелі, перець чорний

Покроковий рецепт

Ріжемо грудку вздовж на 2 частини. Це необхідно, щоб вона швидко обсмажилася на сильному вогні до золотистої скоринки і не залишилася всередині сирою

Додаємо до курочки роздавлений часник, сіль, курячу приправу і столову ложку рослинної олії. Натираємо філе маринадом, залишаємо маринуватися на 30 хвилин

Для соусу змішаємо сметану з невеликою кількістю кефіру. Натремо туди 3 зубчики часнику, хмелі-сунелі, паприку, коріандр і чорний перець за смаком. Зіб’ємо все це гарненько вінчиком. Пробуємо на смак, підсолюємо за бажанням

Шаурма у нас буде з картоплею фрі. Ріжемо картоплю по можливості соломкою, обсмажуємо в олії до золотистості

Очищаємо сковороду, обсмажуємо замариновану грудку по 2-3 хвилини з кожного боку на максимальному вогні. Викладаємо на паперовий рушник. Після охолодження нарізаємо дрібним кубиком

Овочева начинка. Шинкуємо листя капусти, огірок і помідор тонкою соломкою. Подрібнюємо зелень петрушки. Складаємо в миску, перемішуємо, але не солі, щоб уникнути соку

Збірка шаурми

Я люблю пожирніше і соковитіше, тому промазую половину аркуша лаваша відступивши трохи з краю. Першим шаром викладаємо овочеву подушку

  1. Далі картоплю з морквою по-корейськи. Моркву попередньо подрібніть, щоб потім не витягати її довгу з шаурми зубами
  2. Викладаємо курку, збризкуємо зверху ще трохи соусом, бо салат не солоний. Зверху натираємо трохи сиру
  3. Крутимо шаверму в трубочку. Загинаємо зверху лаваш, підтягуємо бічні краї та згортаємо в рулет. Залишилося всю цю справу обсмажити
  4. Змащуємо зовсім небагато сковороду олією, я використовую рифлену сковорідку. Кладу по черзі шаурму навскоси для красивого малюнка, швом донизу

Навіщо повторюємо всі дії, але розкладаємо таким способом, щоб смужки склали сітку. Вийде гарний ромбовий малюнок

Шаурма з куркою приготована вдома виходить дуже смачною, з вуличною ні в яке порівняння не йде. До того ж ми додали 2 інгредієнти, які в кіоску не зустрінеш, – це розплавлений сир і картопля. З ними вдвічі смачніше, виходить повноцінний ситний обід

А найголовніша перевага приготування вдома так це санітарія, ви самі всі продукти добре вимили, і своїми чистими ручками приготували