Готуємо популярну близькосхідну страву під назвою шаурма. Через свою простоту і смачну начинку, ця страва розтеклася по всьому світу і дійшла до росії. У нас його можна зустріти і під іншою назвою як шаверма. За своїм змістом це одне і теж відмінність лише у формі лаваша. Багато хто каже, що частування зародилося в туреччині, але це лише частково. Від кожного народу до нього додавалися свої місцеві продукти і техніка приготування, і ніхто точно не скаже де воно з’явилося
Інгредієнти
- Лаваш вірменський тонкий – 3 шт.
- Філе стегна – 3 шт.
- Пекінська капуста
- Помідор – 1 шт.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Морква по-корейськи – 100 г
- Сир – 100 г
- Майонез, сметана, кетчуп
- Сіль, перець, приправа
Домашня шаурма з куркою
Відбиваємо м’ясо молоточком. Щоб не забруднити кухню оберніть його пакетом
Раджу брати соковите філе стегна без кістки, грудка при неправильному обсмажуванні може вийти сухою
Натираємо з двох боків сіллю, перцем і приправою для курки
Обсмажуємо на сковороді в олії до золотистого кольору
Нарізаємо на тонкі смужки
Ріжемо помідор кубиком
Солоні огірки соломкою
Шинкуємо пекінську капусту, злегка мнемо руками. Тремо сир на крупній тертці
У рівних пропорціях змішуємо сметану з майонезом і роздавленим часником
Я змішала по 3 столових ложки з 3 зубчиками
Збірка шаверми
В основу лаваша наносимо соус, зверху кетчуп
Якщо хочете соковитіше промажте до середини
Наступний шар капусти, на неї курку
Потім усе інше: корейську морквину, помідори, огірки і завершуємо сиром
Моркву обов’язково подрібніть на кілька частин, інакше замучитеся їсти, був досвід
Загортаємо шаурму, накриваємо начинку кінцем лаваша
Загинаємо бічні частини
Згортаємо в рулет
Обсмажуємо шаверму з двох боків на сухій сковороді. Починайте обсмажувати з місця стику
Покроковий рецепт шаурми з курячим м’ясом
Інгредієнти
- Куряче філе – 1 шт.
- Лаваш – 2 аркуші
- Помідор – 2 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Капуста пекінська – 2 листи
- Цибуля синя – 1 шт.
- Цукор – 1 ч. Л
- Оцет – 1 ст. Ложка
- Суміш перців, паприка – по 1 чайній л
- Сіль – 0,5 ч. Л
- Майонез, соус барбекю або кетчуп
Приготування з фото
Нарізаємо цибулю півкільцями, додаємо чайну ложку цукру і 2 столові ложки оцту. Перемішуємо руками, залишаємо маринуватися
Ріжемо філе середніми шматочками, посипаємо сіллю, перцем, паприкою. Гарненько перемішуємо і йдемо смажити
Обсмажуємо курку на добре розігрітій сковорідці до готовності хвилин 5-7, щоб не пересохла
У мене лаваш великий, і я ділю його на 2 частини
Ріжемо пекінську капусту соломкою. Можна робити з салатом «айсберг»
Ріжемо навскоси огірочок, і помідор напівкільцями
Мажемо половину лаваша, або весь, тонким шаром майонезу. Я використовую пензлик
Ближче до краю, кладемо курочку і мариновану цибульку
Зверху огірок з помідорами
Кладемо капусту, поливаємо соусом або кетчупом
Я використовую соус барбекю, він зі сливовим пюре і трохи пахне димком, те що треба
Згортаємо шаурму класичним способом конвертиком, обсмажуємо на сухій сковорідці місце шва й інший бік
Для зручності ріжемо шавермочку навпіл, знімаємо пробу
Шаурма з курячого філе з овочами
Інгредієнти
- Куряча грудка
- Вірменський лаваш
- Пекінська або білокачанна капуста
- Приправа для курки
- Корейська морква
- Огірок, помідор
- Сир твердих сортів
- Картопля
- Зелень петрушки
- Рослинна олія
Соус
- Сметана
- Кефір
- Часник
- Спеції: паприка, мелений коріандр, хмелі сунелі, перець чорний
Покроковий рецепт
Ріжемо грудку вздовж на 2 частини. Це необхідно, щоб вона швидко обсмажилася на сильному вогні до золотистої скоринки і не залишилася всередині сирою
Додаємо до курочки роздавлений часник, сіль, курячу приправу і столову ложку рослинної олії. Натираємо філе маринадом, залишаємо маринуватися на 30 хвилин
Для соусу змішаємо сметану з невеликою кількістю кефіру. Натремо туди 3 зубчики часнику, хмелі-сунелі, паприку, коріандр і чорний перець за смаком. Зіб’ємо все це гарненько вінчиком. Пробуємо на смак, підсолюємо за бажанням
Шаурма у нас буде з картоплею фрі. Ріжемо картоплю по можливості соломкою, обсмажуємо в олії до золотистості
Очищаємо сковороду, обсмажуємо замариновану грудку по 2-3 хвилини з кожного боку на максимальному вогні. Викладаємо на паперовий рушник. Після охолодження нарізаємо дрібним кубиком
Овочева начинка. Шинкуємо листя капусти, огірок і помідор тонкою соломкою. Подрібнюємо зелень петрушки. Складаємо в миску, перемішуємо, але не солі, щоб уникнути соку
Збірка шаурми
Я люблю пожирніше і соковитіше, тому промазую половину аркуша лаваша відступивши трохи з краю. Першим шаром викладаємо овочеву подушку
- Далі картоплю з морквою по-корейськи. Моркву попередньо подрібніть, щоб потім не витягати її довгу з шаурми зубами
- Викладаємо курку, збризкуємо зверху ще трохи соусом, бо салат не солоний. Зверху натираємо трохи сиру
- Крутимо шаверму в трубочку. Загинаємо зверху лаваш, підтягуємо бічні краї та згортаємо в рулет. Залишилося всю цю справу обсмажити
- Змащуємо зовсім небагато сковороду олією, я використовую рифлену сковорідку. Кладу по черзі шаурму навскоси для красивого малюнка, швом донизу
Навіщо повторюємо всі дії, але розкладаємо таким способом, щоб смужки склали сітку. Вийде гарний ромбовий малюнок
Шаурма з куркою приготована вдома виходить дуже смачною, з вуличною ні в яке порівняння не йде. До того ж ми додали 2 інгредієнти, які в кіоску не зустрінеш, – це розплавлений сир і картопля. З ними вдвічі смачніше, виходить повноцінний ситний обід
А найголовніша перевага приготування вдома так це санітарія, ви самі всі продукти добре вимили, і своїми чистими ручками приготували