Шашлик з шампіньйонів на багатті

Шашлик з шампіньйонів
З настанням літа складно втриматися від поїздки за місто, щоб подихати повітрям і, звичайно ж, поїсти м’яса з димком. Багато хто забуває, що можна готувати не тільки свинину або баранину, але і соковитий нетрадиційний шашликіз печериць на мангалі або багатті. Таке блюдо не тільки неймовірно смачне, ароматне і корисне, і припаде до душі всім – адже грибочки дуже ситні і багаті білком!

Тому вирішено: сьогодні ми будемо вчитися готувати шампіньйони на грилі. Приготування продуктів на відкритому вогні – це прекрасний спосіб подати до столу смачну і корисну їжу. Причому, блюдо буде безпечно як для шлунка, так і для вашої фігури. Чим не мрія кожного їдця?

З усіх грибів ми вирішили використовувати саме печериці, тому що вони доступні і поживні, а складаються із води, амінокислот і вітамінів!

У 100 грамах сирого продукту міститься всього лише 27 калорій, а також вітамінний комплекс – B1, B2, B6, B12, пантотенова кислота, D6, D12, метіонін, аспарагін, лізин, гліцин та ін.

Печериці відрізняються легкою засвоюваністю і можуть повноцінно замінити в раціоні м’ясо, заповнивши необхідну кількість білків в організмі. І ще одна приємна новина: поки ви поїдаєте апетитні печериці на мангалі, ви допомагаєте боротися організму з бляшками в судинах і холестерином.

Поради кухарчуком
Незалежно від того, як ви зібралися готувати шампіньйони – на багатті, смажити, варити, пекти – важливо уважно підійти до питання вибору грибів.
Не варто забувати, що неякісний продукт може перетворитися на отруту і стати причиною отруєння. Значить, перед походом на ринок або в супермаркет озброюємось наступними тонкощами:

вибираємо печериці

Свіжі гриби обов’язково білі або злегка бурі. При цьому капелюшок нібито оксамитова і має матовий блиск. Якщо ви помітили плями на шапочці, то скоріше за все перед вами залежаний продукт.

Також не на користь першої свіжості говорить той факт, якщо порушена цілісність плівки, яка з’єднує капелюшок і ніжку.

  • При виборі печериці не бійтеся помацати гриби – вони повинні бути пружними.
  • Свіжі гриби мають характерний ароматом. Якщо ж запах відсутній, то продукт далеко не перший день лежить на полицях.
  • Розмір. Якщо говорити про шашлик з печериць на грилі або багатті, то нам знадобляться дрібні гриби – їх не потрібно різати.

Шашлик «Асорті» з печерицями

Готуємо шашлик з печериць на грилі

Складові

  • Печериці – 600 г + –
  • Помідор середнього розміру – 300 г + –
  • Перець солодкий різних кольорів – 2 шт. + –
  • Баклажан – 2 шт. + –
  • Лук червоний – 2 шт. + –
  • Цукіні – 2 шт. + –
  • Оливкова олія – ​​20-50 г + –
  • Лимон – 1 шт. + –
  • Сіль – 1 ч. Л. + –
  • Чорний перець, мелений – за смаком + –

Приготування

  1. Готуємо гриби: миємо й сушимо їх. Якщо у нас маленькі печериці, то залишаємо їх так. Середні ріжемо навпіл, а великі – на чотири частини.
  2. Цукіні і баклажани миємо й нарізаємо кружальцями. Також ріжемо цибулю кільцями, а перець часточками (такими, щоб можна було нанизати на шампур). Найкраще, якщо перчик не одного кольору – так шашлик буде виглядати ще апетитніше.
  3. Всі овочі, разом з печерицями, пересипаємо в одну миску або каструлю, потім солимо і перчимо. Додаємо сік лимона, змішуємо його з маслом і додаємо до овочів. Ми залишаємо все маринуватися на чотири години або більше.
  4. Беремо шампури і нанизуємо гриби по черзі з овочами.
  5. Готуємо мангал. Важливо, щоб жар був середній – інакше наш шашлик може просто згоріти. Блюдо готуємо протягом 10-15 хвилин, не забуваючи перевертати. Можна смакувати!

* Рада кухарчуком
Беремо неширокі шампури, інакше при готуванні гриби можуть лопнути. Також можна використовувати дерев’яні шампури. Їх попередньо вимочуємо в холодній воді приблизно півгодини, що дерево не запалало від жару.

для експериментаторів

змінюємо маринад

Щоб страва була більш пікантним, ви можете змінити рецепт маринаду.

Для вищеописаного рецепта, крім грибів і овочів, нам знадобляться:

  • 3 зубчики подрібненого часнику,
  • 50 мл бальзамічного оцту,
  • 150 мл оливкової олії,
  • 1 ч.л. сушеного чебрецю,
  • 1 ч.л. солі,
  • ½ ч.л. чорного меленого перцю,
  • 2 сл.л діжонськой гірчиці.

Всі інгредієнти змішуємо виделкою або вінчиком. Овочі з грибами насипаємо в пакет і заливаємо маринадом – гарненько струшуємо. Ми залишаємо в холодильник маринуватися на чотири години (можна до доби). Чи можемо готувати шампіньйони на грилі, багатті або мангалі.

варіанти приготування

  • Якщо у вас немає часу на вишукування, тобто більш простий спосіб приготування шашлику з печериць. Беремо 700 г грибів (побільше), 200 г майонезу (близько 30-ти% жирності), сіль і перець на свій смак. Маринуємо близько чотирьох годин і можемо готувати!
  • Будь вищеперелічений рецепт можна приготувати в духовці, розігрітій до 200 градусів. Печемо наші грибочки протягом 15-20 хвилин.Шашлик з шампіньйонів на багатті

Соус до шашлику

Найкраще подавати страву з соусом. Наприклад, простим часниковим. Беремо густий майонез і змішуємо з подрібненим часником (2-3 зубчиками), нарізаною зеленню.

Якщо ви не фанат майонезу, то можна заправку трохи змінити. Нам знадобляться такі інгредієнти:

  • половина ст.л. гірчиці,
  • 5 ст.л. оливкового масла,
  • 2 ст.л. бальзамічного оцту,
  • 2 ч.л. цукру,
  • половинка ч.л. солі
  • 3 подрібнених зубчики часнику.

Все змішуємо і ретельно збиваємо вінчиком кілька хвилин. Пікантний соус готовий!

Шашлик з шампіньйонів – це апетитне і корисне блюдо, яке дозволяє об’єднати за столом і м’ясоїдів, і вегетаріанців, і навіть адептів здорового харчування. Найкраще подавати гриби до столу гарячими і укладеними на салатних листах із зеленню. Bon appetit!