Шашлик з лимоном і цибулею

Шашлик з цибулею і лимоном
Мало хто з відпочиваючих за містом можуть уявити собі повноцінний відпочинок без головної складової таких заходів – смаженого на вугіллі м’яса! Шашлик з лимоном і цибулею – найпопулярніший спосіб мариновки для любителів натурального маринаду без застосування складних і рідко зустрічаються компонентів. І, дійсно: як мінімум один з цих інгредієнтів, швидше за все, є у вас в запасах, а другий можна без зусиль придбати в будь-якому магазині.

Застосування будь-яких інших заправок до м’яса, риби або курки, так чи інакше, позначається на смакових характеристиках готового блюда. Кефір або кисле молоко додають вершкові нотки, оцет або вино – деяку різкість, та й складні суміші трав і спецій припадуть до душі не всім учасникам пікніка. Лимонний і цибулевий сік, тим часом, м’яко "розпушують" м’ясні шматочки, додаючи їм лише ледь помітну кислинку, яка йде їм тільки на користь.

Всім, ломающімголову, як замаринувати шашлик з лимоном правильно, стануть в нагоді поради, перевірені часом і десятками заміських поїздок.

Поради кухарчуком
– Максимально можлива дозування – два великих цитруса на кілограм м’яса. Якщо перевищити цю межу, то м’ясні заготовки вийдуть відверто кислими.
– Якщо ви плануєте використовувати яловичину для шашлику з лимоном і цибулею, то необхідно врахувати, що це м’ясо потрібно маринувати набагато довше, ніж аналогічний продукт іншої тварини або птиці.
– Чим менша кількість жиру містить обраний для приготування шматочок, тим обережніше треба бути з сіллю. В ідеалі краще всього посолити зовсім трохи вже перед смаженням, т. К. Це речовина перешкоджає проникненню вологи і маринаду всередину м’ясної нарізки.
– опинилося під рукою життєрадісно-жовтого плода? Його можна замінити склянкою гранатового соку або половиною кілограми стиглих помідорів з декількома лавровими листками.

Шашлик з лимоном "Для любителів експериментів"

Шашлик з лимоном і цибулею

Складові

  • Свинина свіжа або заморожена – 1 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Лимон – 1 плід + –
  • Часник – 5 зубчиків + –
  • М’ята свіжа або сушена – 1 жменька + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – по перевагах + –

Приготування

Незвичайне яскраве і колоритне поєднання – це явно про наш рецепт шашлику з лимоном і цибулею, доповненого м’ятою і часником. Ці несумісні, здавалося б, компоненти утворюють цікавий і свіжий смак, який напевно буде високо оцінений любителями заміського отдиха.1. Перед тим, як замаринувати шашлик з лимоном, м’ясо потрібно відповідним чином підготувати. Для цього вирізку (краще взяти шийну частину) обполіскувати під водою, промаківаем надлишки вологи паперовими Рушничок і нарізаємо порційними брусочками – такими, щоб їх зручно було наколювати на виделку або шампур.

2. З цибулин і часниковий часточок знімаємо лушпиння і верхній щільний шар. Лук подрібнюємо в колечка, а часничок пропускаємо через землянку.

3. Лимон добре моєму, обшпарюємо окропом і розрізаємо на дві рівні частини. Одну з них шаткуємо на тоненькі часточки (вони підуть на оформлення страви), а з другої вичавлюємо сік і зливаємо його в стаканчик.

4. М’яту (якщо пагони свіжі) дрібненько нарізаємо або рвемо руками. Якщо ж мова йде про засушених листочках, то просто перетираємо їх дрібніші.

5. Далі, для приготування шашлику з лимоном і цибулею нам необхідно натерти м’ясні скибочки сумішшю лимонного соку, часнику, перчика і м’яти. При цьому намагаємося робити це так, щоб склад потрапив на кожен шматочок без винятку, інакше "голі" заготовки будуть пріснуватими.

По завершенню цього процесу поміщаємо майбутнє частування в каструлю і кладемо зверху лушпиння нарізку (так вона просочиться, але не стане м’якою). Для більшого ефекту можна обернути ємність в харчову плівку і поставити під прес, але це не обов’язково. У такому вигляді майбутній шедевр повинен залишатися не менше чотирьох годин, після чого м’ясо можна буде нанизати на шампури упереміж з кільцями цибулі, посолити і класти на мангал.

Подавати вийшла смакота прямо на шампурах – не зовсім естетично і гігієнічно. Тому ми просто складемо м’ясо в велике блюдо і прикрасимо його лимонними часточками і залишилися після смаження цибулею – так набагато краще, чи не так?

Поради кухарчуком
– При подачі шашлику з лимоном і цибулею його можна посипати дрібно посіченою зеленню – це зробить аромат частування більш яскраво вираженим і апетитним.
– Чи готуєте м’ясо в домашніх умовах з певною приправою або сумішшю трав? Сміливо використовуйте цей же набір приправ і при маринуванні свинини, якої збираєтеся пригощати гостей на пікніку!

Ідеальне доповнення до прекрасного страви!

До речі, а з чим ви збираєтеся подавати шашличок з пилу-з жару? Напевно, цей щось з "джентльменського" набору: кетчуп, майонез і іже з ними.

Тим часом, ви можете здивувати присутніх простим і оригінальним соусом, для приготування якого вам буде потрібно всього нічого – зібрати всі інгредієнти і натиснути на кнопку блендера. Змішайте в чаші цього приладу 200 г сиру фета, кілька ложок лимонного соку і кілька гілочок будь зелені. Готово!

Як замаринувати шашлик з лимоном

Така заправка якнайкраще підкреслить смак основного частування і буде в рази корисніше, ніж магазинні аналоги.

Сподіваємося, після першого досвіду обробки м’яса по вищеописаному рецептом, питання, як замаринувати шашлик з лимоном, стане не актуальний для вас!