Шарлотка з апельсинами в мультиварці

Рецепт цієї шарлотки був мною взято з книги рецептів, що додається до мультиварці. Здавалося б, рецепт під рукою, візьми і приготуй. Але більше чотирьох років я його ігнорувала, а даремно. Шарлотка вийшла смачна і дуже нам сподобалась.

Шарлотка з апельсинами в мультиварці

Для приготування шарлотки з апельсинами в мультиварці нам знадобиться:

  • 5 яєць,
  • 200 грам цукру (у мене скінчився білий, в магазин було йти лінь, тому я взяла коричневий),
  • 200 грам борошна,
  • 3 апельсина (хоча я поклала б і більше),
  • цукрова пудра для посипання,
  • рослинне масло для змащування форми.

Рецепт приготування шарлотки з апельсинами в мультиварці.

Апельсини дуже-дуже добре вимиємо (можна для цього навіть скористатися жорсткою частиною губки для миття посуду) і знімемо з них цедру, не зачіпаючи білий шар. Найзручніше знімати цедру, використовуючи терку. Для шарлотки нам знадобиться приблизно 2 чайні ложки апельсинової цедри. Далі почистимо апельсини від шкірки, розділимо кожен апельсин на часточки і кожну часточку розрізати навпіл. Якщо в апельсині є кісточки, то їх необхідно видалити.

2842

Яйця розіб’ємо в глибоку ємність і зіб’ємо їх на високій швидкості міксером до стану піни. Поступово, не припиняючи збивання, додамо до яєць цукор. Збивати до тих пір, поки цукор повністю не розчинитися.

2851 IMG_2860

Тепер міксер приберемо. Просеем в яйця борошно і акуратно її перемішаємо. Додамо апельсини і цедру і ще раз все перемішати.

2863IMG_2884

Смажена дно каструльки мультиварки маслом, вилити тісто. Ставимо режим “Випічка” на 65 + 20 хвилин. В оригіналі рецепта час було дано 65 хвилин, але у мене за цей час шарлотка НЕ ​​пропеклась, тому я задала ще додатковий час.

IMG_2894

дамо готової Шарлотці з апельсинами ще 5 хвилин постояти в виключеною мультиварці, а потім дістанемо її за допомогою вставки для варки на пару.

Шарлотка з апельсинами в мультиварці

Остудити нашу шарлотку на решітці, посипем її цукровою пудрою і йдемо пити чай.

Шарлотка з апельсинами в мультиварці

При приготуванні шарлотки з апельсинами в духовці:

  1. змащуємо дно форми для запікання маслом або вистилає її пергаментом,
  2. виливаємо тісто,
  3. випікаємо в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці, приблизно 30-40 хвилин, готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.

Смачного.