Рецепт цієї шарлотки був мною взято з книги рецептів, що додається до мультиварці. Здавалося б, рецепт під рукою, візьми і приготуй. Але більше чотирьох років я його ігнорувала, а даремно. Шарлотка вийшла смачна і дуже нам сподобалась.
Для приготування шарлотки з апельсинами в мультиварці нам знадобиться:
- 5 яєць,
- 200 грам цукру (у мене скінчився білий, в магазин було йти лінь, тому я взяла коричневий),
- 200 грам борошна,
- 3 апельсина (хоча я поклала б і більше),
- цукрова пудра для посипання,
- рослинне масло для змащування форми.
Рецепт приготування шарлотки з апельсинами в мультиварці.
Апельсини дуже-дуже добре вимиємо (можна для цього навіть скористатися жорсткою частиною губки для миття посуду) і знімемо з них цедру, не зачіпаючи білий шар. Найзручніше знімати цедру, використовуючи терку. Для шарлотки нам знадобиться приблизно 2 чайні ложки апельсинової цедри. Далі почистимо апельсини від шкірки, розділимо кожен апельсин на часточки і кожну часточку розрізати навпіл. Якщо в апельсині є кісточки, то їх необхідно видалити.
Яйця розіб’ємо в глибоку ємність і зіб’ємо їх на високій швидкості міксером до стану піни. Поступово, не припиняючи збивання, додамо до яєць цукор. Збивати до тих пір, поки цукор повністю не розчинитися.
Тепер міксер приберемо. Просеем в яйця борошно і акуратно її перемішаємо. Додамо апельсини і цедру і ще раз все перемішати.
Смажена дно каструльки мультиварки маслом, вилити тісто. Ставимо режим “Випічка” на 65 + 20 хвилин. В оригіналі рецепта час було дано 65 хвилин, але у мене за цей час шарлотка НЕ пропеклась, тому я задала ще додатковий час.
дамо готової Шарлотці з апельсинами ще 5 хвилин постояти в виключеною мультиварці, а потім дістанемо її за допомогою вставки для варки на пару.
Остудити нашу шарлотку на решітці, посипем її цукровою пудрою і йдемо пити чай.
При приготуванні шарлотки з апельсинами в духовці:
- змащуємо дно форми для запікання маслом або вистилає її пергаментом,
- виливаємо тісто,
- випікаємо в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці, приблизно 30-40 хвилин, готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.
Смачного.