Ця представниця червоних риб по праву вважається царської, адже в середні століття її дозволити собі могли хіба що монарші представники.
Сьогодні ж страви з цієї мешканки морів доступні практично кожному, хоча і не втратили статусу делікатесу, і салат з сьомги слабосоленої яскравий тому приклад.
Крім того лососева братія відноситься до продуктів здорового харчування, що дає нам можливість поласувати смакотою з користю для здоров’я і без шкоди для фігури.
І це ще не всі бонуси від цієї рибки. А чи знаєте ви, що регулярне вживання сьомги сприяє омолодженню, зміцненню імунної захисту і навіть нормалізації режиму сну? І цей ефект досягається не тільки завдяки Омега-3 і шикарному вітамінного комплексу, а в основному за рахунок мелатоніну – гормону біоритмів, якого в червоному риб’ячому м’ясі міститься в достатку.
Що ж, давайте ж швидше приступимо до приготування смачних страв з сьомги з користю для здоров’я.
Салат з малосольной сьомгою «Ріг достатку»
Складові
- Сьомга слабосолона (філе) – 0,35 кг + –
- Креветки – 400 г + –
- Яйце відбірне куряче – 4 кг + –
- Рис круглий – 1/2 склянки + –
- Кукурудза в консервах – 1 банках + –
- Огірок довгоплідний свіжий – 1 шт. + –
- Лимон – 1/2 шт. + –
- Майонез – 150 г + –
- Зелені цибульні пір’я – 100 г + –
- Сіль екстра – 1/2 ч.л. + –
- Чорний перець порошок – 1/2 ч.л. + –
- Петрушка або базилік – 5 гілок + –
- Ікра червона (можна аналог) – 1-2 ст.л. + –
Як приготувати салат з сьомгою
Цей салат просто верх гастрономічного блаженства. Незрівнянна поєднання сьомги з морським коктейлем в рази збільшить армію шанувальників вашого кулінарного таланту.
- Креветки відварюємо до готовності в підсоленій воді. Про те, як правильно варити креветки ви можете дізнатися тут:
Як правильно відварити креветки
* Як правильно зварити рис у каструлі
* Як зварити рис у мультиварці
* Рецепт відварювання рису в пакетиках
Для оформлення салат посипаємо розкришеними жовтками, зернами червоної ікри, красиво укладаємо креветки і скорочення з рибних скибочок трояндочки з листочками базиліку (петрушки).
Салат-торт зі слабосоленої сьомгою
Хочемо представити на суд гурманів оригінальний рецепт закусочного торта. Відмінний смак і креативна подача в даному випадку гарантована на всі 100%.
Складові
- Слабосолона сьомга скибочками – ½ кг;
- Сирний сир «Філадельфія» – 100 г;
- Желатин – 8 г;
- Національний оператор мобільного або палички – 1 пачка;
- Відварену червоний рис – 2/3 ст .;
- Яйця курячі варені – 4 шт .;
- Майонез – 4 ст.л .;
- Сметана 30% – 4 ст.л .;
- Листя базиліка – 5-10 шт .;
- Аналог чорної ікри – 1 ст.л .;
Як зробити салат з малосольною сьомгою
- Глибоку гладкостінну салатницю вистилає рівно фольгою, щоб були покриті і стінки і дно. Поверх фольги, також по стінках і по дну ємності розкладаємо рівним шаром скибочки риби вертикально, ретельно, щоб не було просвітів.
- В ½ склянки теплої води замочуємо до набрякання желатин, після чого нагріваємо його до розчинення, не допускаючи кип’ятіння і охолоджуємо. Потім змішуємо желатин зі збитими до однорідної маси майонезом, сиром і сметаною. Отриманим складом покриваємо рибний шар.
- Відварені яйця поділяємо на білки і жовтки. Жовтки натираємо на тертці, трохи солимо, кладемо шаром в центр салатника і покриваємо желатиновим соусом.
- Натерті крабові палички кладемо на яєчні жовтки, покриваємо кремом, поверх якого розподіляємо накришені на тертці білки, і знову промазуємо желатиновим кремом.
- Потім йде шар підсоленого рису і знову крем.
- Тепер салат накриваємо вакуумної плівкою і прибираємо в рефрижератор на кілька годин.
Через 5-8 годин витягаємо салат з холодильника, накриваємо салатник широким блюдом і перевертаємо закусочний торт на нього. Акуратно знімаємо фольгу і прикрашаємо салат листочками базиліка і ікрою. Хоча і без прикрас салат виглядає бездоганно, а в розрізі і зовсім незвичайно.
Салат «Свіжість» з слабосоленої сьомги
І в завершенні пропонуємо самий простий, швидкий і корисний рецепт салату з сьомгою, який в домашніх умовах будь-яка господиня зможе повторити без проблем.
Складові
- Малосольна сьомга – 230 г;
- Крабові палочкі- 150 г;
- Огірки короткоплодние свіжі – 2 шт .;
- Майонез – 40 г;
- Сметана 15% – 70 г;
- Кропова зелень – 1 пучок;
- Сіль екстра – за смаком;
Як робити салат «Свіжість»
- Для приготування соусу подрібнений кріп змішуємо зі сметаною і майонезом і наполягаємо 15 хвилин.
- Крабові палички розбираємо на тонкі поздовжні волокна вручну.
- З огірків зрізаємо шкірку і нарізаємо їх соломкою.
- Рибне філе подрібнюємо кубічними скибочками.
- Перекладаємо все інгредієнти в загальну ємність і заправляємо кроповою соусом. За необхідності салат подсаливаем.
Гарно оформлений своїми руками салат з малосольною сьомги з оригінальним ні з чим незрівняним смаком збере купу похвал на адресу кухаря. Відкривайте для себе нові рецепти з «Твоїм кухарчуком».