Салат зі слабосоленої сьомгою

Салат зі слабосоленої сьомгою
Ця представниця червоних риб по праву вважається царської, адже в середні століття її дозволити собі могли хіба що монарші представники.

Сьогодні ж страви з цієї мешканки морів доступні практично кожному, хоча і не втратили статусу делікатесу, і салат з сьомги слабосоленої яскравий тому приклад.

Крім того лососева братія відноситься до продуктів здорового харчування, що дає нам можливість поласувати смакотою з користю для здоров’я і без шкоди для фігури.

І це ще не всі бонуси від цієї рибки. А чи знаєте ви, що регулярне вживання сьомги сприяє омолодженню, зміцненню імунної захисту і навіть нормалізації режиму сну? І цей ефект досягається не тільки завдяки Омега-3 і шикарному вітамінного комплексу, а в основному за рахунок мелатоніну – гормону біоритмів, якого в червоному риб’ячому м’ясі міститься в достатку.

Що ж, давайте ж швидше приступимо до приготування смачних страв з сьомги з користю для здоров’я.

Салат з малосольной сьомгою «Ріг достатку»

Складові

  • Сьомга слабосолона (філе) – 0,35 кг + –
  • Креветки – 400 г + –
  • Яйце відбірне куряче – 4 кг + –
  • Рис круглий – 1/2 склянки + –
  • Кукурудза в консервах – 1 банках + –
  • Огірок довгоплідний свіжий – 1 шт. + –
  • Лимон – 1/2 шт. + –
  • Майонез – 150 г + –
  • Зелені цибульні пір’я – 100 г + –
  • Сіль екстра – 1/2 ч.л. + –
  • Чорний перець порошок – 1/2 ч.л. + –
  • Петрушка або базилік – 5 гілок + –
  • Ікра червона (можна аналог) – 1-2 ст.л. + –

Як приготувати салат з сьомгою

Цей салат просто верх гастрономічного блаженства. Незрівнянна поєднання сьомги з морським коктейлем в рази збільшить армію шанувальників вашого кулінарного таланту.

  1. Креветки відварюємо до готовності в підсоленій воді. Про те, як правильно варити креветки ви можете дізнатися тут:

Як правильно відварити креветки

  • Готові молюски чистимо від панцирів і охолоджуємо. 5-6 креветок залишаємо на прикрасу салату.
  • З рибного філе зрізаємо пару-трійку тонких довгастих шматочків для оформлення салату, а решта нарізаємо кубиками.
  • Креветки і рибу скроплюємо віджатим з половини лимона соком.
  • Рис добре промиваємо до прозорої води і відварюємо до готовності. Зварити крупу можна і в каструлі, і в мультиварці, як вам зручніше.
  • А дізнатися всі тонкощі цієї справи ви можете тут:
    * Як правильно зварити рис у каструлі
    * Як зварити рис у мультиварці
    * Рецепт відварювання рису в пакетиках
  • Огірочок чистимо від шкірки і нарізаємо невеликими тонкими брусочками, а зелена цибуля кришимо дрібно ножем.
  • Відварені протягом 10-15 хвилин яйця охолоджуємо, очищаємо і відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки залишаємо на оформлення, а білки дрібно ріжемо на кубики.
  • З кукурудзяних консервів зливаємо маринад і висипаємо жовті зерна до риби і креветок, куди також зсипають нарізані огірки, промитий і остиглий рис, яєчні білки, зелена цибуля, майонез, сіль і перець. Все перемішуємо і викладаємо салат на блюдо у формі роги.
  • Для оформлення салат посипаємо розкришеними жовтками, зернами червоної ікри, красиво укладаємо креветки і скорочення з рибних скибочок трояндочки з листочками базиліку (петрушки).

    Салат-торт зі слабосоленої сьомгою

    Хочемо представити на суд гурманів оригінальний рецепт закусочного торта. Відмінний смак і креативна подача в даному випадку гарантована на всі 100%.

    Складові

    • Слабосолона сьомга скибочками – ½ кг;
    • Сирний сир «Філадельфія» – 100 г;
    • Желатин – 8 г;
    • Національний оператор мобільного або палички – 1 пачка;
    • Відварену червоний рис – 2/3 ст .;
    • Яйця курячі варені – 4 шт .;
    • Майонез – 4 ст.л .;
    • Сметана 30% – 4 ст.л .;
    • Листя базиліка – 5-10 шт .;
    • Аналог чорної ікри – 1 ст.л .;

    salat-so-slabosolenoj-semgoj.jpg4

    Як зробити салат з малосольною сьомгою

    1. Глибоку гладкостінну салатницю вистилає рівно фольгою, щоб були покриті і стінки і дно. Поверх фольги, також по стінках і по дну ємності розкладаємо рівним шаром скибочки риби вертикально, ретельно, щоб не було просвітів.
    2. В ½ склянки теплої води замочуємо до набрякання желатин, після чого нагріваємо його до розчинення, не допускаючи кип’ятіння і охолоджуємо. Потім змішуємо желатин зі збитими до однорідної маси майонезом, сиром і сметаною. Отриманим складом покриваємо рибний шар.
    3. Відварені яйця поділяємо на білки і жовтки. Жовтки натираємо на тертці, трохи солимо, кладемо шаром в центр салатника і покриваємо желатиновим соусом.
    4. Натерті крабові палички кладемо на яєчні жовтки, покриваємо кремом, поверх якого розподіляємо накришені на тертці білки, і знову промазуємо желатиновим кремом.
    5. Потім йде шар підсоленого рису і знову крем.
    6. Тепер салат накриваємо вакуумної плівкою і прибираємо в рефрижератор на кілька годин.

    Через 5-8 годин витягаємо салат з холодильника, накриваємо салатник широким блюдом і перевертаємо закусочний торт на нього. Акуратно знімаємо фольгу і прикрашаємо салат листочками базиліка і ікрою. Хоча і без прикрас салат виглядає бездоганно, а в розрізі і зовсім незвичайно.

    Салат «Свіжість» з слабосоленої сьомги

    І в завершенні пропонуємо самий простий, швидкий і корисний рецепт салату з сьомгою, який в домашніх умовах будь-яка господиня зможе повторити без проблем.

    Складові

    • Малосольна сьомга – 230 г;
    • Крабові палочкі- 150 г;
    • Огірки короткоплодние свіжі – 2 шт .;
    • Майонез – 40 г;
    • Сметана 15% – 70 г;
    • Кропова зелень – 1 пучок;
    • Сіль екстра – за смаком;

    salat-so-slabosolenoj-semgoj.jpg5

    Як робити салат «Свіжість»

    1. Для приготування соусу подрібнений кріп змішуємо зі сметаною і майонезом і наполягаємо 15 хвилин.
    2. Крабові палички розбираємо на тонкі поздовжні волокна вручну.
    3. З огірків зрізаємо шкірку і нарізаємо їх соломкою.
    4. Рибне філе подрібнюємо кубічними скибочками.
    5. Перекладаємо все інгредієнти в загальну ємність і заправляємо кроповою соусом. За необхідності салат подсаливаем.

    Гарно оформлений своїми руками салат з малосольною сьомги з оригінальним ні з чим незрівняним смаком збере купу похвал на адресу кухаря. Відкривайте для себе нові рецепти з «Твоїм кухарчуком».