Приготувати просте, але з вишуканим смаком блюдо для себе, своєї сім’ї і для гостей під силу кожній господині. Омолоджуючий ефект плюс набір дуже корисних компонентів містить в собі незвичайний салат із сьомги з огірком, який ми пропонуємо вам приготувати в різних варіантах виконання. Поєднання свіжих овочів і ніжною рибки, безумовно, стане розкішної холодною закускою на святковому столі і припаде до смаку вашим гостям.
Ця королівська риба відноситься до благородної породи лососевих. Мелатонін, що міститься в ній, надає омолоджуючу дію на людський організм і позитивно впливає на збереження здорового та міцного сну.
Завдяки наявності в рибі комплексу вітамінів, мікроелементів і жирної кислоти Омега-3 оновлюються клітини організму, відновлюється розумова працездатність, знижується ризик серцево-судинних захворювань. І все ж давайте дотримуватися помірності і в їжі, все повинно бути збалансовано: зловживати навіть делікатесом не варто. Тим, хто страждає на алергію на морепродукти, сьомга буде протипоказана.
Тепер переходимо до приготування нескладних, але ефектних салатиків.
Салат "Розкішна розсип"
Складові
- Сьомга малосоленая – 150 г + –
- Яйця – 2 шт. + –
- Ікра червона – 1 ст. л. + –
- Огірок свіжий – 1 шт. + –
- Зелений горошок – 2 ст. л. + –
- Лук червоний ріпчаста – 1 головка + –
- Лимон – чверть плода + –
- Майонез – 3 ст. л. + –
- Зелень – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
- Зварені круто яйця, очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками.
- Помитий огірок і невелику цибулину нарізаємо такими ж невеликими квадратиками.
- Складаємо в салатну ємність огірок, цибуля, зелений горошок, заправляємо майонезом і соком лимона.
- Слабосоленую сьомгу (можна засолити самостійно) нарізаємо кубиками.
- Порізану рибу, яйця, червону ікру додаємо в ємність з іншими компонентами, додаємо сіль, все змішуємо.
- Верх салату прикрасити зеленню.
Салат "Свіжість"
Цей варіант салату з сьомги з огірком готується в лічені хвилини. Нарізаємо довільними тонкими смужками 150 г риби, четвертинками 2 невеликих помідора, півкільцями невелику цибулину і тонкими пластинками один огірок. Для нарізки можна використовувати овощерезку. Всі нарізані інгредієнти салату складаємо в салатник, додаємо каперси.
Поради кухарчуком Якщо в господарстві не знайшлося такого заморського продукту (каперси), замінити його можна солоним огірочком.
Готуємо соус, змішавши оливкову олію і білий бальзамічний оцет по ¼ склянки. Додаємо 1 ч.л. гірчиці, сіль, перець, кріп за смаком. Соус змішуємо і поливаємо салат. Готовий салат викласти в порційні тарілки. Замість запропонованого соусу можна заправити салат сметаною -в кус тільки виграє.
Торт із сьомги
Оригінально і красиво на святковому столі буде виглядати салат із сьомги з огірком у вигляді торта. Викласти шари можна на одному загальному салатник, але цікавим варіантом цієї страви будуть маленькі порційні тортики. Отримати це диво можна за допомогою спеціальних форм. У домашніх умовах таких пристосувань часто не буває. Вирішити це завдання можна за допомогою пластикової пляшки, яку потрібно обрізати з двох сторін. Висота форми регулюється на свій смак.
Тепер приступаємо до продуктів. Відварюємо яйця, картопля, морква, охолоджуємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Рибу нарізаємо дрібними кубиками, сир і свіжі огірки теж трьом на тертці. Всі інгредієнти повинні бути заготовлені на окремих тарілках. Тепер починаємо викладати інгредієнти в наступному порядку:
- картопля;
- сир;
- сьомга;
- морква;
- огірки;
- яйця;
- майонез;
- прикрасити червоною ікрою.
* Рада кухарчуком Якщо ми готуємо маленькі порційні тортики, то заправляти салат майонезом варто вже після зняття форми. В іншому випадку ми ризикуємо отримати напіврозвалені форми.
Сподіваємося, що ці салати стануть вашими фірмовими святковими стравами. Не забуваємо головне правило кухні – готуємо для рідних і друзів з любов’ю!