Для хороших приятелів не потрібно шукати особливих приводів, щоб регулярно збиратися всім разом за накритим столом в душевній компанії. Стати прикрасою сервіровки в такий прекрасний вечір зможе чудово оформлений і дуже смачний салат з солоною сьомгою з будь-якого із запропонованих сьогодні рецептів. Закуски з червоної риби завжди виходять не просто апетитними, а вишуканими і витонченими з багатим і нетривіальним смаком, тому вони відмінно впишуться в будь-який меню.
Сама по собі червона солона риба неймовірно смачна і ніжна, і подавати її можна і на бутерброді, і як самостійну закуску. Але саме в салатах вона служить справжньою окрасою в усіх відношеннях.
Салати з сьомги і форелі можуть бути як складними, так і простими, листковим і змішаними. І ми хочемо запропонувати три найпростіших і гідних холодних страви з цієї рибкою.
Салат з сьомгою «Вишуканість»: рецепт з гранатом
Даний рецепт листкового салату здивує будь-якого гурмана своїм екзотичним поєднанням кисло-солодкого граната з солоною сьомгою.
Складові
- Солоне філе сьомги – 0,2 кг;
- Добірні яйця – 4 шт .;
- Картопля – 4 коренеплоду;
- Лук пір’ям (зелень) – 60 г;
- Гранат – ½ – ¼ плода;
- Червоний цибулю-ріпка – ½ головки;
- Майонез – 150 мл;
- Сіль екстра – ½ ч.л .;
Як зробити салат з сьомгою і гранатом
- Картопляні бульби споліскуємо і відварюємо в шкірці до готовності. Потім остиглий картопля чистимо і кришимо через крупну тертку. Картопляну масу трохи присаливаем і перемішуємо.
- Яйця теж слід обполоснути з содою в якості профілактики сальмонельозу, а потім зварити круто. Охолоджені і очищені яйця розбираємо на білки і жовтки.
- Ріпчасту цибулю тоненько шаткуємо ¼ кільцями, потім змішуємо з сіллю і трохи мне, щоб цибуля просочився сіллю.
- Рибне філе ріжемо невеликими кубиками, а зелені цибульні пір’я дрібніше ножем.
- Викладати салат слід шарами, починаючи з риби. Розподіляємо нарізану сьомгу по страві рівним колом, покриваємо її ріпчастою цибулею і тонкої майонезній сіточкою. Далі розподіляємо по сьомги картоплю і знову наносимо майонезну сіточку. На картоплю слід натерти яєчні білки, посолити їх і промазати майонезом. Далі кришимо на салат жовтки, посипаємо зверху зеленою цибулею і зернами граната.
На просочення закуски слід відвести 1-2 години в холодильнику.
Смачний салат «Сьомга на шубі»
Складові
- Філе сьомги (середнього посолу) – 0,3 кг + –
- Буряк – 1-2 шт. + –
- Картопля – 2 бульби + –
- Яйця курячі добірні – 2 шт. + –
- Морквина – 120 г + –
- Петрушка листова – 40 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
- Майонез – 200 мл + –
- Сіль екстра – 1/2 ч.л. або за смаком + –
Приготування оригінального салат «Сьомга на шубі»
Це елегантна інтерпретація класичного святкового салату «Оселедець під шубою» в більш легкому і витонченому варіанті оформлення, як смакового, так і естетичного.
- Моркву, буряк і картопля моєму від забруднень і кладемо в поліетиленовий пакет, який слід щільно зав’язати. Робимо в кульку кілька проколів. У мікрохвильовій печі на максимальній потужності готуємо овочі 10 хвилин. При необхідності час можна додати або зменшити, залежно від печі і від розмірів овочів.
- Охолоджені коренеплоди чистимо і окремо кришимо за допомогою терки з великими дірками.
- Ріпчасту цибулю кришимо дрібненько, яйця варимо 15 хвилин круто, після чого чистимо і теж рубаємо дрібно. Рибу ж просто подрібнюємо невеликими скибочками.
- Викладати салат будемо порційно шарами, використовуючи кулінарне кільце. Спершу йде шар буряка з майонезом і сіллю, далі шар картоплі, щіпка солі і майонез, потім розподіляємо змішану з майонезом морква, далі кладемо яйце, на яке наносимо щільну майонезну сітку, поверх розподіляємо цибулю, скибочки риби і листочки петрушки в якості прикраси.
- Салат відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин, після чого кільце акуратно знімаємо і подаємо до столу частування.
Також дуже ефектно буде виглядати подача такого салату в фужерах.
Салат «Недоторка» з форелі або сьомги
Як відомо сьомга і форель є найближчими родичами, завдяки чому якісні та смакові характеристики солоної сьомги практично не відрізняються від форелі. Даний факт дозволяє цим продуктам бути взаємозамінними в кулінарних цілях.
Рецепт даного салату передбачаємо наявність червоної риби пряного посолу, а вже яку вибирати, вирішуйте самі. Варіант покупки замороженої риби з подальшою засолкою – теж варіант, тому пропонуємо вам кілька рецептів домашньої засолювання.
- Як засолити сьомгу в домашніх умовах
- Домашній рецепт засолювання форелі
- Домашня Маринівка сьомги
- Як зробити малосольного сьомгу будинку
Складові
- Солона сьомга або (форель) – 350 г;
- Напівм’який або твердий сир – 250 г;
- Огірок свіжий – 3 шт .;
- Яйця курячі 1 категорії – 4 шт .;
- Кропова зелень – 70 г;
- Свіжовіджатий сік лимона – 15 мл;
- Майонез – 180 г
Покрокове приготування салату з сьомги домашнього посолу
- Зварені яйця і огірки нарізаємо кубиками, а сир також нарізаємо дрібною соломкою.
- Філе риби подрібнюємо невеликими довгастими скибочками і скроплюємо їх лимонним соком.
- Промитий укропчик стряхиваем від крапель води і дрібненько нарізаємо
- Всі інгредієнти змішуємо і заправляємо майонезом. При бажанні можна додати часточку часнику, пропущену через прес.
Цей салат з солоною сьомгою, мабуть, самий простий і швидкий, і приготувати його в домашніх умовах ви зможете лічені хвилини. А взявши на замітку всі запропоновані варіанти страв, ви своїми руками зможете створювати казкове пишноту на столі на будь-яке торжество.
Кулінарних успіхів!