Салат з солоною сьомгою

Салат з солоною сьомгою
Для хороших приятелів не потрібно шукати особливих приводів, щоб регулярно збиратися всім разом за накритим столом в душевній компанії. Стати прикрасою сервіровки в такий прекрасний вечір зможе чудово оформлений і дуже смачний салат з солоною сьомгою з будь-якого із запропонованих сьогодні рецептів. Закуски з червоної риби завжди виходять не просто апетитними, а вишуканими і витонченими з багатим і нетривіальним смаком, тому вони відмінно впишуться в будь-який меню.

Сама по собі червона солона риба неймовірно смачна і ніжна, і подавати її можна і на бутерброді, і як самостійну закуску. Але саме в салатах вона служить справжньою окрасою в усіх відношеннях.

Салати з сьомги і форелі можуть бути як складними, так і простими, листковим і змішаними. І ми хочемо запропонувати три найпростіших і гідних холодних страви з цієї рибкою.

Салат з сьомгою «Вишуканість»: рецепт з гранатом

Даний рецепт листкового салату здивує будь-якого гурмана своїм екзотичним поєднанням кисло-солодкого граната з солоною сьомгою.

Складові

  • Солоне філе сьомги – 0,2 кг;
  • Добірні яйця – 4 шт .;
  • Картопля – 4 коренеплоду;
  • Лук пір’ям (зелень) – 60 г;
  • Гранат – ½ – ¼ плода;
  • Червоний цибулю-ріпка – ½ головки;
  • Майонез – 150 мл;
  • Сіль екстра – ½ ч.л .;

salat-s-solenoj-semgoj

Як зробити салат з сьомгою і гранатом

  1. Картопляні бульби споліскуємо і відварюємо в шкірці до готовності. Потім остиглий картопля чистимо і кришимо через крупну тертку. Картопляну масу трохи присаливаем і перемішуємо.
  2. Яйця теж слід обполоснути з содою в якості профілактики сальмонельозу, а потім зварити круто. Охолоджені і очищені яйця розбираємо на білки і жовтки.
  3. Ріпчасту цибулю тоненько шаткуємо ¼ кільцями, потім змішуємо з сіллю і трохи мне, щоб цибуля просочився сіллю.
  4. Рибне філе ріжемо невеликими кубиками, а зелені цибульні пір’я дрібніше ножем.
  5. Викладати салат слід шарами, починаючи з риби. Розподіляємо нарізану сьомгу по страві рівним колом, покриваємо її ріпчастою цибулею і тонкої майонезній сіточкою. Далі розподіляємо по сьомги картоплю і знову наносимо майонезну сіточку. На картоплю слід натерти яєчні білки, посолити їх і промазати майонезом. Далі кришимо на салат жовтки, посипаємо зверху зеленою цибулею і зернами граната.

На просочення закуски слід відвести 1-2 години в холодильнику.

Смачний салат «Сьомга на шубі»

Складові

  • Філе сьомги (середнього посолу) – 0,3 кг + –
  • Буряк – 1-2 шт. + –
  • Картопля – 2 бульби + –
  • Яйця курячі добірні – 2 шт. + –
  • Морквина – 120 г + –
  • Петрушка листова – 40 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
  • Майонез – 200 мл + –
  • Сіль екстра – 1/2 ч.л. або за смаком + –

Приготування оригінального салат «Сьомга на шубі»

Це елегантна інтерпретація класичного святкового салату «Оселедець під шубою» в більш легкому і витонченому варіанті оформлення, як смакового, так і естетичного.

  1. Моркву, буряк і картопля моєму від забруднень і кладемо в поліетиленовий пакет, який слід щільно зав’язати. Робимо в кульку кілька проколів. У мікрохвильовій печі на максимальній потужності готуємо овочі 10 хвилин. При необхідності час можна додати або зменшити, залежно від печі і від розмірів овочів.
  2. Охолоджені коренеплоди чистимо і окремо кришимо за допомогою терки з великими дірками.
  3. Ріпчасту цибулю кришимо дрібненько, яйця варимо 15 хвилин круто, після чого чистимо і теж рубаємо дрібно. Рибу ж просто подрібнюємо невеликими скибочками.
  4. Викладати салат будемо порційно шарами, використовуючи кулінарне кільце. Спершу йде шар буряка з майонезом і сіллю, далі шар картоплі, щіпка солі і майонез, потім розподіляємо змішану з майонезом морква, далі кладемо яйце, на яке наносимо щільну майонезну сітку, поверх розподіляємо цибулю, скибочки риби і листочки петрушки в якості прикраси.
  5. Салат відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин, після чого кільце акуратно знімаємо і подаємо до столу частування.

Також дуже ефектно буде виглядати подача такого салату в фужерах.

Салат «Недоторка» з форелі або сьомги

Як відомо сьомга і форель є найближчими родичами, завдяки чому якісні та смакові характеристики солоної сьомги практично не відрізняються від форелі. Даний факт дозволяє цим продуктам бути взаємозамінними в кулінарних цілях.

Рецепт даного салату передбачаємо наявність червоної риби пряного посолу, а вже яку вибирати, вирішуйте самі. Варіант покупки замороженої риби з подальшою засолкою – теж варіант, тому пропонуємо вам кілька рецептів домашньої засолювання.

  • Як засолити сьомгу в домашніх умовах
  • Домашній рецепт засолювання форелі
  • Домашня Маринівка сьомги
  • Як зробити малосольного сьомгу будинку

сьомга слабосолона

Складові

  • Солона сьомга або (форель) – 350 г;
  • Напівм’який або твердий сир – 250 г;
  • Огірок свіжий – 3 шт .;
  • Яйця курячі 1 категорії – 4 шт .;
  • Кропова зелень – 70 г;
  • Свіжовіджатий сік лимона – 15 мл;
  • Майонез – 180 г

Покрокове приготування салату з сьомги домашнього посолу

  1. Зварені яйця і огірки нарізаємо кубиками, а сир також нарізаємо дрібною соломкою.
  2. Філе риби подрібнюємо невеликими довгастими скибочками і скроплюємо їх лимонним соком.
  3. Промитий укропчик стряхиваем від крапель води і дрібненько нарізаємо
  4. Всі інгредієнти змішуємо і заправляємо майонезом. При бажанні можна додати часточку часнику, пропущену через прес.

Цей салат з солоною сьомгою, мабуть, самий простий і швидкий, і приготувати його в домашніх умовах ви зможете лічені хвилини. А взявши на замітку всі запропоновані варіанти страв, ви своїми руками зможете створювати казкове пишноту на столі на будь-яке торжество.

Кулінарних успіхів!