Страви, які просто приготувати з цілком доступних продуктів, завжди на піку популярності, особливо в святкові дні хочеться знайти такий рецепт.
Ситний і смачний салат з рисом і копченою куркою повинен бути в кулінарній книзі кожного кухаря, адже він буде актуальний до будь-якого застілля. Як зробити блюдо ви можете вибрати самі – листковий або класичний варіант вас обов’язково порадує.
Як правильно відварити рис для салату
Щоб салат з рисом вдався на славу потрібно добре і правильно приготувати рис. Готування крупи на гарнір і в салат трохи відрізняється, але з нашими порадами ви з легкістю впораєтеся з цим завданням.
- В першу чергу виберіть відповідний сорт рису. Для листкового салату краще всього підійде круглий рис, для традиційного салату підійде довгозерний і пропарений рис. Також можна використовувати і коричневий пропарений рис. Вибирайте продукт, який найбільше підходить вам за смаковими якостями.
- Відповідний рис потрібно добре промити в холодній воді перед варінням. Бажано зробити це кілька разів поки вода не буде світлою. Так ви однозначно отримаєте розсипчастий рис для традиційного салату. Якщо ви робите листковий салат, то досить промити крупу один раз.
- Потім необхідно відправити промиту крупу в невелику каструльку. Залити рис холодною водою в співвідношенні 1 частина рису на 3 частини води. Потрібно посолити крупу перед варінням і додати 1-2 ложки рослинної олії.
- Спочатку варити рис потрібно на сильному вогні. Після закипання готувати 6-7 хвилин, а потім зменшити вогонь і варити такий же час на повільному вогні. Це потрібно для того щоб крупа рівномірно проварити. У процесі варіння обов’язково знімайте піну.
- Після варіння потрібно зняти каструлю з вогню, додати до рису ще ложку масла і перемішати. Накрити ємність кришкою і укутати рушником. Рис дійде до готовності самостійно і буде дуже смачним.
Якщо рецептура салату поєднує в собі різноманітні продукти, наприклад овочі, фрукти і м’ясо або рибу тоді після варіння потрібно промити рис. Відварювати його необхідно на кілька хвилин довше, залишити під кришкою на 2-3 хвилини, а потім промити холодною водою.
Салат з рисом, куркою і яйцем по-домашньому
Складові
- Копчене філе – 250 г + –
- Рис відварний – 1 стакан + –
- Волоські горіхи – 2 ст.л. + –
- Перепелині яйця – 8 шт. + –
- Салат листовий – 10 шт. + –
- Огірки – 1 шт. + –
- Майонез домашній – 3-4 ст.л. + –
- Сіль, перець – за смаком + –
- Паприка – 1 пучку + –
Як робиться салат з рисом, куркою і яйцем в домашніх умовах
Приготувати смачний і апетитний салат з рису, яєць і курки – дуже доступний варіант для будь-якого свята.
Для готування потрібно придбати копчене м’ясо курки, воно буде краще поєднуватися з іншими інгредієнтами.
- Перепелині яйця помістіть в невеликий сотейник або каструльку і залийте їх водою. Посоліть воду і поставте ємність на вогонь. Відваріть яйця протягом 7 хвилин після закипання рідини. Потім занурте їх в холодну воду і залиште там до повного охолодження.
- Свіжі огірки і листя салату добре вимийте під проточною водою. Огірки наріжте кубиками, а листя салату поріжте тонкими смужками.
- Остигнули яйця перепілки очистіть, і наріжте тонкими кружечками. Куряче копчене м’ясо наріжте дрібною соломкою.
- Всі готові інгредієнти разом з рисом змішайте в глибокій салатниці. Посоліть, поперчіть блюдо за смаком.
- Заправте салат домашнім майонезом і добре, але акуратно перемішайте великою ложкою.
- Тепер зітреш в ступці волоські горіхи або подрібніть їх у блендері.
- Готове частування розкладіть в порційні тарілки. Зверху посипте салат з рисом подрібненими волоськими горіхами. Перед подачею прикрасьте блюдо меленою паприкою.
Таке знатне страва без сумніву припаде до смаку всім вашим домочадцям!
Листковий домашній салат з рисом і копченою куркою «Капрезе»
Цілком можна приготувати закуску з розділу високої кухні з повсякденних інгредієнтів. Для цього не потрібно вважатися великим кухарем, досить мати під рукою потрібні продукти і хороший рецепт. Листковий салат з рисом і копченою куркою на кшталт відомим італійським стравам, і його дуже просто сфабрикувати будинку.
Складові
- Копчена грудка – 300 г;
- Сир Гауда – 200 г;
- Мідії мариновані – 120 г;
- Помідори – 3 шт .;
- Огірки – 2 шт .;
- Відвареної круглий рис – 1,5 склянки;
- Петрушка – 1 пучок;
- Домашній майонез – 200 г.
Як зробити листковий салат з рисом і копченою куркою самостійно
- Свіжі овочі добре вимити, обсушити. Помідори обдайте окропом і зніміть шкірку. Наріжте всі плоди дрібними кубиками в окремі миски.
- Копчене куряче м’ясо вимийте в теплій воді, добре обсушити. Наріжте грудку дрібними кубиками.
- Твердий сир натріть на крупній тертці. Петрушку добре вимийте, обтряхніте і дрібно порубати гострим ножем.
- Коли приготуєте всі потрібні компоненти, приступайте до збірки салату. Візьміть глибоку прозору салатницю і змастіть дно тонким шаром майонезу. Викладіть на дно миски мідії, потім половину рису і змастіть майонезом.
- Тепер викладіть кубики помідорів і змастіть майонезом. Візьміть половину сиру і посипте по всій поверхні салату. Також розділіть наполовину м’ясо і викладіть шар зверху сиру, рясно промажте соусом.
- Потім розподіліть по всій поверхні огірки і знову шар рису. Змастіть майонезом і викладіть фінальний шар м’яса і тертого сиру.
- Гарненько накрийте майонезной заправкою і посипте петрушкою.
- Готовий салат поставте в холодильник для просочення на кілька годин, а краще на ніч.
Листковий салат з рисом і копченою куркою можна приготувати заздалегідь, що, погодьтеся, дуже зручно. Готуйте з задоволенням відмінні частування з додаванням круп і ваші близькі будуть в захваті!