Салат з пупков курячих: 2 незвичайних рецепта

sСалат з пупков курячих 2 незвичайних рецепта
Приготувати закуску до святкового столу можна з найнесподіваніших інгредієнтів, адже до бенкету завжди хочеться зробити щось нове і смачне.

В основному в готуванні використовується куряча грудка, але варто один раз зробити смачний салат з пупков курячих, як ви вже не захочете подавати примітивні частування. З будь-якої частини курячої тушки можна приготувати відмінне блюдо, і шлуночки не виняток, потрібно всього лише знати, як правильно це зробити.

Як правильно зварити і почистити курячі пупки

Курячі шлуночки – смачний делікатес, і вони обов’язково повинні бути присутніми в раціоні кожної людини. Щоб салат з пупков вийшов чудовим, вам потрібно знати, як правильно обробити субпродукт.

  • В першу чергу потрібно як слід промити курячі шлуночки. Відразу краще вимити їх в теплій воді з додаванням оцту (досить додати 1 столову ложку) – курячі пупки стануть податливою в роботі. Потім перекладіть пупки в холодну воду, вимийте і добре відіжміть.
  • Бажано перед варінням зняти з пупков плівки, а потім вже їх відварювати. Хоча легше це зробити після відварювання, з готових субпродуктів. Смак відварених пупков в чистому вигляді буде набагато природніше і вони будуть надто жирними. Для приготування салату це дуже важливий аспект.
  • Вимиті і оброблені шлуночки скласти в каструлю і залити чистою водою. На середньому вогні слід готувати пупки протягом години, а то й більше, залежно від кількості субпродуктів.

Якщо варити не більше 1 кілограма, то процес займе 50-60 хвилин.

  • Відварювати курячі пупки можна з різними спеціями: лавровим листом, перцем, розмарином, базиліком і т. Д. Так як пупки мають специфічний аромат і смак, то варто використовувати трави і спеції.
  • Готові пупки потрібно як слід охолодити перед приготуванням закуски. Але такий продукт дуже швидко обвітрюється, тому потрібно накрити миску з продуктами харчовою плівкою або помістити пупки в харчовій бокс і накрити його кришкою.

salat-iz-pupkov-kurinyx-2-neobychnyx-recepta1

  • Звичайно, не можна обійти і процес вибору субпродуктів. Потрібно уважно ставитися до покупки свіжих пупков. Найоптимальніший варіант продукту той, який має термін зберігання не більше трьох діб.

Після пупки виробляють токсини, які можуть нашкодити організму людини. В такому випадку слід віддати перевагу замороженому продукту, хоч користі в ньому і менше, але ви будете впевнені в якості пупков.

Якщо ви хочете приготувати щось оригінальне, тоді салат з курячих пупков якраз підійде для такого випадку. Звичайно, подавати будь-який салат, і цей в тому числі, потрібно красиво, тому нарізку інгредієнтів і прикраса страви теж потрібно враховувати.

Після дегустації поцікавтеся у своїх гостей про склад салату. Повірте, все будуть здивовані, що банальні шлуночки можна так смачно приготувати.

Рецепт салату з курячих пупков в домашніх умовах

Складові

  • Курячі пупки – 700 г + –
  • Маринована спаржа – 200 г + –
  • Горошок консервований – 120 г + –
  • Яблука зелені – 2 шт. + –
  • Майонез домашній – 30 г + –
  • Вершки – 1 ст. л. + –
  • Зелена цибуля – 20 г + –
  • Листя салату – 6 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –

Як зробити салат з курячих пупков з яблуками і вершками будинку

  1. Курячі пупки вимийте, очистіть і відваріть зі спеціями до готовності. Охолодіть шлуночки і наріжте дрібною соломкою.
  2. Яблука вимийте, очистіть і також наріжте дрібною соломкою. Спаржу поріжте невеликими шматочками.
  3. Зелень добре вимийте і висушіть. Пір’я лука дрібно наріжте і відставте в сторону, а листи салату наріжте довгими смужками.
  4. Всі нарізані інгредієнти (крім цибулі) з’єднайте у великій мисці. Додайте консервований горошок. Приправте за смаком сіллю і чорним меленим перцем.
  5. Майонез змішайте з вершками і заправте салат. Акуратно перемішайте і відправте в холодильник на 40 хвилин.
  6. Після викладіть салат в тарілки і прикрасьте зеленою цибулею.

salat-iz-pupkov-kurinyx-2-neobychnyx-recepta2

Якщо ви подаєте закуску порційно, тоді перед укладанням покладіть на кожну тарілку по аркушу зеленого салату. Ще можна доповнити салат часточками лимона або лайма, і, за бажанням, в процесі дегустації можна видавити сік з цитруса в салат.

Оригінальний салат з курячими шлунками і цибулею «Бенефіс»

Маринований лук – чудове частування, яке підходить до будь-якого інгредієнта, і навряд чи знайдеться людина не любить таке блюдо.

У складі салату з курячими пупками маринована цибуля просто незамінний – він відмінно підкреслить смак субпродуктів. За допомогою солодкого гарячого маринаду цибулька буде дуже смачним, а після його дегустації неприємний запах не буде вас переслідувати.

Складові

  • Курячі шлунки – 1,5 кг;
  • Ріпчасту цибулю – 5-6 шт .;
  • Сухарики – 120 г;
  • Домашній майонез – 5 ст. л .;
  • Зелень кропу – 1 пучок;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Лавровий лист – 2 шт .;
  • Оцет – 70 г;
  • Цукор – 3 ст. л .;
  • Окріп – 0,5 літра.

Печемо святковий салат з пупков курки з цибулею

  1. Курячі пупки добре вимийте і складіть в невелику каструлю. Відваріть субпродукти до готовності протягом 1 години з сіллю і лавровим листом. Остудіть і ретельно почистіть. Наріжте пупки тонкими часточками і відправте в глибоку салатницю.
  2. Середні головки ріпчастої цибулі очистіть від лушпиння і вимийте під проточною водою. Наріжте весь цибулю тоненькими півкільцями, розділіть руками на дольки і помістіть в ємність для маринування. Посипте цибулю цукром, сіллю і влийте оцет.
  3. Закип’ятіть воду і залийте окропом часточки лука, щоб вони повністю опинилися під маринадом. Кілька разів перемішайте цибулька, щоб розтанули цукор і сіль. Потім відставте в сторону до повного охолодження. Коли вода охолоне, цибулю готовий до застосування. Відіжміть його і додайте до пупка.
  4. Зелень кропу добре вимити, обсушити, дрібно наріжте і додайте до цибулі і м’яса.
  5. Посоліть, поперчіть інгредієнти і додайте сухарики. Грінки можна використовувати готові або насушити їх самостійно.
  6. Заправте салат майонезом і ретельно перемішайте. Розкладіть частування по тарілках і подавайте до столу.

salat-iz-pupkov-kurinyx-2-neobychnyx-recepta3

За бажанням, можна прикрасити салат з пупков курячих консервованої кукурудзою і самої різної зеленню. Маючи під рукою такі чудові рецепти, ваше бенкет вдасться на всі сто відсотків.