Зараз зовсім нескладно приготувати будь-яку страву за мотивами національних кухонь, будь то Азія або консервативна Європа.
Трохи м’яса, овочів і заправки в східному стилі – і на нашому столі з’явиться справжній корейський салат з фунчозой і куркою. Необхідні продукти та спеції продаються практично в кожному великому супермаркеті, а на всі інші питання відповість наш покроковий рецепт.
Прості закуски в азіатському стилі: особливості страв
Салати, закуски і гарячі страви в азіатському стилі вже давно увійшли в меню навіть найпростіших кафе і закусочних, а тому успішно продовжують завойовувати популярність серед любителів гострих і пікантних страв.
Але зараз не обов’язково влаштовувати урочисту вечерю в ресторані, щоб спробувати спринг-роли або вок з морепродуктами, адже всі необхідні інгредієнти можна купити в будь-якому середньому супермаркеті.
Крім того, азіатська кухня завжди славилася простотою приготування, так що з нашими покрокові інструкції впорається навіть початківець кулінар.
Щоб спробувати салат з фунчози з куркою по-корейськи, просто дотримуйтесь рецептом, і вже через 15 хвилин на вашому столі буде блюдо в східному стилі.
Що таке фунчоза? Це тонка напівпрозора локшина, приготовлена з борошна бобових рослин. Вона практично не має власного смаку, зате чудово відтіняє всі смаки і аромати інших продуктів в блюді.
До того ж фунчоза вважається дієтичним продуктом з низькою калорійністю, яка майже не містить крохмаль, тому її вільно можуть використовувати люди, строго стежать за своєю фігурою.
Оригінальний теплий салат з локшиною фунчоза і куркою
Складові
- Куряче м’ясо – 500 г + –
- Фунчоза – 100 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Квасоля різана – 150 г + –
- Часник – 3 зубки + –
- Червоний перець чилі – за смаком + –
- Кінза – за смаком + –
- Імбир (корінь) – за смаком + –
- Соєвий соус – за смаком + –
- Рослинна олія – для смаження + –
Рецепт приготування пікантного салату з фунчозой і курячим м’ясом
Готуємо м’ясо птиці для нарізки в теплий салат
- Для салату нам буде потрібно філе, тому беремо курячу грудку або зрізаємо м’якоть з стегна – в даному випадку це не принципово.
- Промиваємо її, а потім нарізаємо довгими тонкими смугами.
- Часник очищаємо від жорсткої шкірки і дрібно нарізаємо. При бажанні, можна скористатися пресом.
- Змішуємо часник, соєвий соус і столову ложку рослинної олії. Заливаємо цією сумішшю куряче філе, перемішуємо, щоб маринад рівномірно покрив шматочки, і відставляємо в сторону на 15 хвилин.
Підготовка овочів і спецій для салату з фунчозой
Поки курка маринується, дуже зручно підготувати всі інші інгредієнти. Це істотно скоротить час приготування теплого салату і зробить процес більш приємним.
- Ріпчасту цибулю очищуємо від лушпиння і ріжемо півкільцями досить тонко.
- Болгарський перець промиваємо, видаляємо плодоніжки і насіння. Розрізаємо на половинки, а потім поділяємо його на довгасті часточки.
Якщо ви збираєтеся подавати теплий салат на святковий стіл, то краще взяти червоний або жовтий перець – так він буде красивіше виділятися на столі.
- Квасоля виставляємо на чільне місце, щоб відразу покласти на сковороду.
- Імбир очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо.
- Червоний перець чилі нарізаємо тонкими кільцями. Кількість перцю залежить тільки від того, наскільки гостре блюдо ми хочемо приготувати.
- Кінзу промиваємо, видаляємо надлишки вологи і крупно рубаємо.
- Ставимо кип’ятити воду для фунчози в каструлі відповідного розміру.
Обсмажуємо продукти на сковороді вок
Тепер все буде відбуватися досить швидко, так що уважно стежимо за процесом.
- У відповідній за розміром звичайної сковороді або воке розігріваємо трохи рослинного масла.
- Відразу кидаємо туди подрібнені імбир і червоний перець чилі. Обсмажуємо 30 секунд до появи характерного запаху.
- Додаємо стручкову квасолю і швидко смажимо на сильному вогні, постійно помішувати. Як тільки квасоля буде готова, перекладаємо її на окрему тарілку.
- При необхідності, в ту ж сковороду доливаємо ще трохи олії. Як тільки воно нагріється, кидаємо цибулю і обсмажуємо до напівпрозорості.
- До цибулі додаємо різану паприку і, помішуючи, смажимо ще близько 1 хвилини. Як тільки перець перестав шипіти, його разом з цибулею перекладаємо на тарілку з квасолею.
- На ту ж сковороду викладаємо курку разом з соусом. На сильному вогні, помішуючи, обсмажуємо м’ясо до готовності.
Варимо фунчозу для азіатського салату з курячим філе
- Вода напевно до цього моменту вже закипіла. Опускаємо туди фунчозу і відварюємо на сильному вогні 3 хвилини. Дивимося, щоб не прилипла до стінок.
Збираємо курячо-овочевий азіатський салат з локшиною
- Поки макарони варяться, зменшуємо вогонь під сковородою з куркою до мінімуму і повертаємо туди всі овочі. Перемішуємо і даємо потомитися близько 30 секунд.
- Фунчозу відкидаємо на друшляк і зливаємо воду. Додаємо її до курячого філе з овочами, знову перемішуємо.
- При необхідності, трохи підсолюємо.
- Розкладаємо по тарілках і прикрашаємо нарізаною кінзою. Салат з фунчозой і курячими грудками готовий.
Ось так просто приготувати теплу закуску в азіатському стилі. Салат з фунчозой і куркою легко зробити більш м’яким або, навпаки, збільшити гостроту, додати яловичину, деревні гриби або пікантну корейську моркву.
Рисовий оцет додасть пікантності, а базилік – аромату. Замість традиційних приладів подайте гостям палички – і насолоджуйтеся неповторною атмосферою незвичайної тематичної вечірки.
Смачного!