Салат з локшиною фунчозой і куркою

Салат з локшиною фунчозой і куркою
Зараз зовсім нескладно приготувати будь-яку страву за мотивами національних кухонь, будь то Азія або консервативна Європа.

Трохи м’яса, овочів і заправки в східному стилі – і на нашому столі з’явиться справжній корейський салат з фунчозой і куркою. Необхідні продукти та спеції продаються практично в кожному великому супермаркеті, а на всі інші питання відповість наш покроковий рецепт.

Прості закуски в азіатському стилі: особливості страв

Салати, закуски і гарячі страви в азіатському стилі вже давно увійшли в меню навіть найпростіших кафе і закусочних, а тому успішно продовжують завойовувати популярність серед любителів гострих і пікантних страв.

Але зараз не обов’язково влаштовувати урочисту вечерю в ресторані, щоб спробувати спринг-роли або вок з морепродуктами, адже всі необхідні інгредієнти можна купити в будь-якому середньому супермаркеті.

salat-s-lapshoj-funchozoj-i-kuricej1

Крім того, азіатська кухня завжди славилася простотою приготування, так що з нашими покрокові інструкції впорається навіть початківець кулінар.

Щоб спробувати салат з фунчози з куркою по-корейськи, просто дотримуйтесь рецептом, і вже через 15 хвилин на вашому столі буде блюдо в східному стилі.

Що таке фунчоза? Це тонка напівпрозора локшина, приготовлена ​​з борошна бобових рослин. Вона практично не має власного смаку, зате чудово відтіняє всі смаки і аромати інших продуктів в блюді.

До того ж фунчоза вважається дієтичним продуктом з низькою калорійністю, яка майже не містить крохмаль, тому її вільно можуть використовувати люди, строго стежать за своєю фігурою.

Оригінальний теплий салат з локшиною фунчоза і куркою

Складові

  • Куряче м’ясо – 500 г + –
  • Фунчоза – 100 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Квасоля різана – 150 г + –
  • Часник – 3 зубки + –
  • Червоний перець чилі – за смаком + –
  • Кінза – за смаком + –
  • Імбир (корінь) – за смаком + –
  • Соєвий соус – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –

Рецепт приготування пікантного салату з фунчозой і курячим м’ясом

Готуємо м’ясо птиці для нарізки в теплий салат

  • Для салату нам буде потрібно філе, тому беремо курячу грудку або зрізаємо м’якоть з стегна – в даному випадку це не принципово.
  • Промиваємо її, а потім нарізаємо довгими тонкими смугами.
  • Часник очищаємо від жорсткої шкірки і дрібно нарізаємо. При бажанні, можна скористатися пресом.
  • Змішуємо часник, соєвий соус і столову ложку рослинної олії. Заливаємо цією сумішшю куряче філе, перемішуємо, щоб маринад рівномірно покрив шматочки, і відставляємо в сторону на 15 хвилин.

Підготовка овочів і спецій для салату з фунчозой

Поки курка маринується, дуже зручно підготувати всі інші інгредієнти. Це істотно скоротить час приготування теплого салату і зробить процес більш приємним.

  • Ріпчасту цибулю очищуємо від лушпиння і ріжемо півкільцями досить тонко.
  • Болгарський перець промиваємо, видаляємо плодоніжки і насіння. Розрізаємо на половинки, а потім поділяємо його на довгасті часточки.

Якщо ви збираєтеся подавати теплий салат на святковий стіл, то краще взяти червоний або жовтий перець – так він буде красивіше виділятися на столі.

  • Квасоля виставляємо на чільне місце, щоб відразу покласти на сковороду.
  • Імбир очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо.
  • Червоний перець чилі нарізаємо тонкими кільцями. Кількість перцю залежить тільки від того, наскільки гостре блюдо ми хочемо приготувати.
  • Кінзу промиваємо, видаляємо надлишки вологи і крупно рубаємо.
  • Ставимо кип’ятити воду для фунчози в каструлі відповідного розміру.

Обсмажуємо продукти на сковороді вок

Тепер все буде відбуватися досить швидко, так що уважно стежимо за процесом.

  • У відповідній за розміром звичайної сковороді або воке розігріваємо трохи рослинного масла.
  • Відразу кидаємо туди подрібнені імбир і червоний перець чилі. Обсмажуємо 30 секунд до появи характерного запаху.
  • Додаємо стручкову квасолю і швидко смажимо на сильному вогні, постійно помішувати. Як тільки квасоля буде готова, перекладаємо її на окрему тарілку.
  • При необхідності, в ту ж сковороду доливаємо ще трохи олії. Як тільки воно нагріється, кидаємо цибулю і обсмажуємо до напівпрозорості.
  • До цибулі додаємо різану паприку і, помішуючи, смажимо ще близько 1 хвилини. Як тільки перець перестав шипіти, його разом з цибулею перекладаємо на тарілку з квасолею.
  • На ту ж сковороду викладаємо курку разом з соусом. На сильному вогні, помішуючи, обсмажуємо м’ясо до готовності.

Варимо фунчозу для азіатського салату з курячим філе

  • Вода напевно до цього моменту вже закипіла. Опускаємо туди фунчозу і відварюємо на сильному вогні 3 хвилини. Дивимося, щоб не прилипла до стінок.

Збираємо курячо-овочевий азіатський салат з локшиною

  • Поки макарони варяться, зменшуємо вогонь під сковородою з куркою до мінімуму і повертаємо туди всі овочі. Перемішуємо і даємо потомитися близько 30 секунд.
  • Фунчозу відкидаємо на друшляк і зливаємо воду. Додаємо її до курячого філе з овочами, знову перемішуємо.
  • При необхідності, трохи підсолюємо.
  • Розкладаємо по тарілках і прикрашаємо нарізаною кінзою. Салат з фунчозой і курячими грудками готовий.

salat-s-lapshoj-funchozoj-i-kuricej

Ось так просто приготувати теплу закуску в азіатському стилі. Салат з фунчозой і куркою легко зробити більш м’яким або, навпаки, збільшити гостроту, додати яловичину, деревні гриби або пікантну корейську моркву.

Рисовий оцет додасть пікантності, а базилік – аромату. Замість традиційних приладів подайте гостям палички – і насолоджуйтеся неповторною атмосферою незвичайної тематичної вечірки.

Смачного!