Класика кулінарії завжди в пошані і повазі, але світ розвивається, а тому з’являються нові погляди на те, як повинні готуватися і виглядати страви. Останнім часом дуже популярний авангардизм – це коли поєднують непоєднуване, саме таким чином салат з курки, чорносливу і горіхів з’явився на наших столах.
Кухарі з класичними поглядами навряд чи з’єднали б м’ясо з горішками, сухофруктом, марінаціямі і сиром.
Але якби ніхто на це так і не зважився, то сьогодні ми не змогли б насолоджуватися чудовою закускою, яку готують в самих різних варіаціях. Про деякі з них ми детально розповімо прямо зараз.
Кращий рецепт листкового курячого салату з волоськими горіхами і чорносливом
Складові
- Грудка курки – 0,5 кг + –
- Огірки мариновані – 3 шт. + –
- Чорнослив – 300 г + –
- Майонез – береться за смаком (використовуємо виключно для заправки салату) + –
- Волоські горіхи – 70 г + –
- Яйця курячі – 4 шт. + –
Приготування багатошарового салату з курячої грудки з чорносливом
Дана кулінарна інструкція допоможе вам швидко і легко зробити смачну поживну закуску до свята. Всі продукти в ній досить прості і практично завжди є під рукою у будь-якої господині.
Сфабрикувати на швидку руку це частування ви можете не тільки, уклавши його шарами, а й просто змішавши між собою всі компоненти.
Врахуйте – з пошаровим укладанням і цікавим декором виглядати салат буде більш привабливо і святково.
- За традицією відварюємо окремо яйця і м’ясо птиці в підсоленій воді.
- Чорнослив на час, приблизно на 15 хвилин, заливаємо окропом. Через зазначений час рідина зливаємо, а сам сухофрукт перекладаємо на чисту суху серветку.
- Горішки подрібнюємо блендером – це найшвидший і зручний спосіб. Але якщо цього дива техніки у вас немає – використовуйте качалку. Для початку горіхи пересипте в невеликій поліетиленовий пакетик, а потім пройдіться по ним качалкою.
- Замариновані огірочки разом зі звареними яйцями ріжемо кубиками.
Приступаємо до укладання продуктових шарів (не забудьте кожен шар промазати ситним майонезним соусом):
- Першим буде шар з курятини;
- Далі кладемо чорнослив;
- Після йдуть огіркові шматочки;
- Наостанок укладаємо яйця;
- Посипаємо салатну закуску подрібненими горіхами, ніж та завершуємо яскравий «образ» ошатного страви.
На цьому приготування закінчена. Погодьтеся, процес побудований досить просто, тому зовсім не викличе у вас ніяких складнощів.
По закінченню приготування чудового багатошарового салату можете прибрати його в холод на час для просочення, але і без неї закусь вийде більш, ніж апетитною.
Найкраще якщо для приготування ви будете використовувати домашній соус, рецепт якого вам пропонує наш шеф повар.
Оригінальний салат шарами з філе курки і горіхами, прикрашений чорносливом
Ця рецептура, як і попередня, також передбачає підготовку листкового страви, але в ній ми укладемо шари зовсім в іншому порядку. Чи зміниться смак від перестановки продуктових шарів – це ви зрозумієте, коли іспробуете частування самі.
Складові
- Курка (філе) – 200 г;
- Зелень (петрушка + кріп) – на смак;
- Волоські горіхи – 200 г;
- Курячі яйця – 4 шт .;
- Огірки солоні або мариновані – 1 шт .;
- Майонез – 4 ч. Л .;
- Чорнослив – 130 г.
Як приготувати вишуканий салат з чорносливом з курки з горіхами
Насамперед потрібно зварити куряче філе
- Варимо до готовності ніжне філе домашньої птиці. Як тільки м’ясо курки приготується, дістаємо його з каструлі і залишаємо на тарілці остигати і підсихати.
- Остигнула курятину слід нарізати акуратними тонкими соломинками (паличками).
Готуємо чорнослив перед додаванням в салат
- Сухофрукт промиваємо у воді і висипаємо в окріп, щоб він там трохи «розслабився» – розм’як. Досить 15 хвилин, щоб текстура чорносливу пом’якшала.
- З розм’яклих плодів витягаємо кісточки, якщо вони, звичайно, є.
Нарізаємо необхідні компоненти салатного частування
- Очищаємо волоські горіхи від шкарлупок і досить дрібно рубаємо їх ножем. У крихту бажано їх не перетворювати.
- Цілі огірки трансформуємо в красиву соломку, схожу за розміром з курячої.
- Варимо яйця (обов’язково круто), чистимо і теж дрібно ріжемо. Правда, жовтки з білками не забороняє натерти і на тертці – словом, вибирайте спосіб подрібнення самі.
Збираємо покроково (по шарах) продуктову нарізку в салат
- На дно (нижнім шаром) кладемо замочений чорнослив, змащуємо його майонезом.
- Далі йде курка, також промазати рівномірно майонезним соусом.
- Курятину ми покриваємо огірковим шаром і знову присмачуємо все майонезной заправкою.
- Пікантні огірочки з присмаком маринаду посипаємо рубаними горіхами і знову заправляємо все майонезом.
- В останню чергу додаємо яєчну стружку. Її ми розсипаємо по всій поверхні салату, який на додаток ще прикрашаємо подрібненою зеленню.
Страва готова – подавайте на стіл і кличте гостей. На таке святкове приготування ви витратите менше години – хвилин 50, не більше.
Але зате як смачно, пікантно, незвично і красиво буде частування, яке ви зробите своїми руками, з любов’ю, для своїх близьких і рідних.
Секрети відомого салату з курки з чорносливом
Ми розповіли вам про 2 варіантах готування популярного страви, але, як ви розумієте, ця пара технологій – всього лише крапля в океані.
Сучасних версій створення такої салатної закуски – багато, але всі вони в якійсь мірі перегукуються між собою, як і поради їх приготування, які запросто можна застосувати до кожного з рецептів.
Як правильно обробити чорнослив для салату
У таке частування сухофрукт НЕ кладеться в сухому вигляді – він занадто жорсткий. Отже, потрібно його розм’якшити. Для цього є 2 простих методу – тривалий і швидкий.
- Суть першого (довгого) полягає в тому, що вимочувати чорнослив потрібно з вечора. Не обов’язково тримати до ранку, залиште його в окропі хоча б до глибокої ночі.
За часом так виходить менш вигідно, але за смаком якраз навпаки. Повільне розм’якшення дозволяє висушений фрукт зробити більш смачним і соковитим.
- Суть другого – в тому, що перед цим ви заливаєте плоди окропом всього лише на 15 хвилин. Що в підсумку ви оберете – вирішувати вам.
Яку курку в салаті краще використовувати
Класика для такої холодної закуски – відварне філе. Але цей варіант не остаточний, тому він сміливо може підлягати кулінарній «реставрації».
- Якщо бажаєте радикальних змін, то можете взяти в якості м’ясної інгредієнта копчену курятину або філе, запечене при 180 градусах протягом 40 хвилин.
- Якщо ж ви є прихильником класичного підходу, але хочете надати салату легкої пікантності, тоді спробуйте м’ясо птиці заздалегідь замаринувати або відварити в пряному бульйоні:
- Щоб зробити маринад, з’єднайте в мисці сметану (бажано домашню), прянощі (наприклад чорний перець, сухий базилік, кмин або імбир) і сіль. Опустіть в отриману суміш сиру курку на 40 хвилин – цього буде достатньо, щоб птах переповнилася ароматами спецій, а відповідно, замаринувалася.
- Для бульйону візьміть пару листочків лавра і стільки ж горошин чорного перцю. Киньте їх в киплячу воду і проваріть трохи разом з ними куряче філе.
Кедрові горіхи замість волоських
При бажанні, волоські горішки можна замінити кедровими – їх смак трохи пікантні, ніж у волоських. А якщо хочете смак салату зробити максимально оригінальним, тоді кедрові горіхи можна трохи підсмажити на сковороді.
Салат з курки, чорносливу і волоських горіхів – прекрасна ідея для святкового столу, адже оформити закуску можна завжди по-особливому. Не бійтеся в декорі та оформленні страви проявити свою фантазію – тут це дуже навіть до речі.
Красиве частування зверне з перших хвилин на себе увагу, а гості просто навперебій будуть тягнутися до кращого закусці столу. За лічені хвилини від неї, крім хвалебних слів, не залишиться нічого. Чи це не кулінарний успіх ?! Проводьте свята душевно і в компанії найсмачніших страв.
Смачного!