Ми пропонуємо вашій увазі дуже смачний і простий салат з крабовим м’ясом, легкий, зі свіжим смаком.
Напевно, потрібно відразу відзначити, що салат з крабовим м’ясом – це, висловлюючись науковою мовою, поняття не видове, а родове, тобто таких рецептів салатів існує на сьогоднішній день величезна кількість, прямо-таки тьма-тьмуща. Сподіваємося, ви вже розумієте, що крабове м’ясо і крабові палички (а це одне і те ж, тільки різної форми) ніякого відношення до м’яса справжніх крабів не мають. Робиться цей продукт-імітація з філе білої риби різних порід (такий, наприклад, як пікша, минтай, хек та інших) з додаванням харчових барвників, підсилювачів смаку тощо, що зазначено на упаковці. В результаті ми маємо готовий до вживання продукт, який продається практично в кожному магазині, під назвою «Крабове м’ясо» або «Крабові палички», може, не дуже корисний, але і не особливо шкідливий для нашого організму, при цьому смачний і підходить в якості інгредієнта до багатьох салатів.
У цій статті ви знайдете рецепт салату з крабовими паличками і пекінською капустою. Можна назвати його і салатом з крабовим м’ясом. Звичайно, гурмани можуть спробувати замінити імітацію справжнім м’ясом краба (воно, правда, дорожче раз в 10 або більше). Тим же, хто піде за нашим спрощеним шляхом, радимо по можливості купувати крабові палички або крабове м’ясо охолодженими, а не замороженими (хоча, безсумнівно, можливо приготувати цей салат і з замороженого продукту, попередньо давши йому відтанути).
Потрібно:
- Крабове м’ясо чи крабові палички – 400 г
- Пекінська капуста – 1 не дуже великий качан (0,7 – 0,8 кг)
- Кукурудза консервована – 1 банка (вага нетто 340 грамів)
- Печериці консервовані різані – 1 банку (масою 400 грамів з номінальною масою грибів 200 грамів)
- Яйця курячі – 4 штуки
- Кріп (якщо хочете) – 1 пучок (40-50 грамів)
- Майонез (ми воліємо не дуже жирний, з жирністю до 30%, але вибір за вами) – близько 500 грамів, дивлячись, скільки було капусти, салат не повинен бути сухим
Приготування:
Яйця зварити круто, охолодити.
Тепер ріжемо досить дрібно Пекінську капусту (як це зручно зробити можна подивитися тут). Викладаємо подрібнену капусту в глибоку миску.
Кришимо крабове м’ясо чи крабові палички дрібними кубиками (зі стороною близько 1 см) і кладемо в ту ж миску.
Кріп потрібно вимити і дати йому підсохнути. Стебла-«палиці» відрізаємо і викидаємо, тому що вони все-таки будуть жорсткуваті, якщо їх використовувати. Іншу частину кропу дрібно ріжемо, додаємо в ту ж миску.
Відкриваємо банку різаних консервованих печериць, зливаємо звідти рідина (найпростішим способом: при відкриванні кришку банки треба відрізати консервним ножем повністю, а назовні її не витягати, а навпаки, втиснути в глиб банки, притиснути гриби, банку перевернути, природно, продовжуючи утримувати кришку, і злити рідину), трохи віджимаємо і викладаємо гриби печериці у ту ж миску.
Проробляємо таку ж операцію з банкою консервованої кукурудзи (відкриваємо, зливаємо рідину, викладаємо кукурудзу в миску).
заздалегідь Зварені яйця чистимо і тремо на крупній тертці.
Все перемішуємо, додаємо майонез (краще по частинах, щоразу перемішуючи, щоб не покласти занадто багато, а то наш салат «попливе»). Пробуємо. При необхідності додаємо сіль і перець (зовсім трохи). Тепер наш салат з крабовим м’ясом готовий. Викладаємо в красивий салатник і подаємо на стіл.