Пікантні блюда з м’яса і овочів нашому народові полюбилися давно, саме тому подібні закуски нерідко присутні на святкових столах. Наприклад салат з корейською морквою і куркою, дане поєднання явно не назвеш нововведенням, а й класикою воно не стало, зате родзинкою застілля буде точно. Гострий присмак морквини по-корейськи зверне на себе увагу будь-якого дегустатора, а ось ніжна курочка легко згладить «конфлікт», який спровокує пекучий овоч.
Загалом, не будемо мучити вас довгими дифірамбами і теоріями, а відразу перейдемо до практики, яку ми готові розповісти вам в 3 «главах» – покрокових рецептах.
Швидкий курячий салат з корейською морквою і кукурудзою
Складові
- Курячий окорок (копчений) – 100 г + –
- Морква по-корейськи – 300 г + –
- Кукурудза консервована – 200 г + –
- Майонез – для заправки (за смаком) + –
Як приготувати смачний салат з курячого м’яса з гострою корейською морквою
У даній рецептурі все до неподобства просто, навіть і не скажеш після готування, що намучилася з приготуванням. На все про все ви витратите 10 хвилин.
Так-так, ви не помилилися, саме стільки часу піде на нарізку і складання салатної закуски, адже в цьому варіанті холодного страви у нас головні компоненти спочатку беруться в готовому вигляді.
- Відокремлюємо підкопченої м’ясо птиці від кісточок і нарізаємо його середніми кубиками.
- З банки з консервованою кукурудзою виливаємо рідину.
- У салатниці змішуємо нарізану курятину з гостро-пряної корейської морквою і кукурудзою.
- Заправляємо салат майонезом, ретельно компоненти між собою перемішуємо і залишаємо частування настоюватися на 30 хвилин, щоб все гарненько просочилося.
На цьому приготування холодної закуски на швидку руку і закінчиться. Просочену і свіжу подавайте її гостям з гордістю і впевненістю, що все залишаться ситими і задоволеними.
Поради до рецептом салату з курки з морквою по-корейськи і кукурудзою
Салати – універсальне блюдо, яке вони будуть їсти його не тільки дорослі, а й діти. Тому, готуючи вишукану страву на стіл, врахуйте той факт, що до тарілки з гострою закускою може потягнутися і дітвора.
Маленьким дегустаторам не варто вживати настільки палюче блюдо, так і копченості навряд чи принесуть їм користь. Виходячи з цього, вам варто або відразу зробити окрему порцію – «дитячу», або внести зміни в початковий список інгредієнтів, наприклад:
- Копчену курку можна замінити відвареною філе. Така заміна, безумовно, позначиться на смаку – він стане трохи м’якше і ніжніше, але гірше явно не буде.
- Замариновану морква можна замінити звичайною вареної або сирої – на ваш розсуд.
Всього пару кулінарних штрихів – і ви отримаєте оновлену варіацію полюбилася закуски, яка і смаком порадує, і користь організму безперечну принесе.
Листковий салат з курячим філе і корейською морквою «Сонечко»
Раз вже ми почали говорити про дітей, то чому б не спробувати постряпать дуже красивий, зовні «веселий» і апетитний салатик з дитячим настроєм під назвою «Сонечко». Іноді зустрічається інше його найменування – «Буніто», але від цього суть готування і приголомшливий смак нітрохи не змінюються.
Блюдо укладається шарами, але при цьому готується просто, хоч і трохи довше, ніж в першому рецепті. Але ж і оригінальна подача запам’ятається на довгий термін, причому не тільки дітлахам, а й їх давно подорослішали батькам.
Складові
- Філе курки – 200 г;
- Яйця курячі – 4 шт .;
- Корейська морква – 100 г;
- Сир твердих сортів (будь-який) – 100 г;
- Свіжа рубана зелень – за смаком;
- Майонез – береться для змащення салатних шарів.
Готуємо покроково багатошаровий салат «Сонечко» з філе птиці і корейської морквою
Підготовка продуктів до пошаровим укладанні на тарілку
- Відварюємо в солонковатой воді філейну частину курячої тушки до повної готовності.
- Такому ж способу термічної обробки – варіння, піддаємося і яйця. Їх необхідно варити круто.
- Зварену філейку курки досить дрібно нарізаємо.
- Сир твердих сортів трьом на середній тертці. Можна взяти і велику – як забажаєте.
- Салат «корьо-сарам» (більш відомий як морква по-корейськи) можна трохи подрібнити, якщо ви не сильно любите велику нарізку.
Збірка по верствам святкової м’ясної закуски з гострою морквою
Майте на увазі, що кожен шар обов’язково потрібно промащувати майонезом. Бажано використовувати соус домашнього виробництва.
Якщо ви не знаєте – як потрібно правильно робити майонезну заправку – дивіться наш покроковий відеоурок, в якому детально описані всі кулінарні деталі цього простого процесу.
- Першим на дно тарілки кладемо подрібнене філе птиці, змащуємо його готової заправкою.
- Далі формуємо шар з пряної і пекучої моркви, яку теж не обділяємо білим соусом.
- Посипаємо перші 2 шари тертими білками яєць, і знову «в бій» йде майонез.
- Його прикрашаємо сирної стружкою і покриваємо знову-таки майонезом.
- Наостанок натираємо яєчний жовток безпосередньо на поверхню красивого «сонячного» салату.
- Декоруємо листкового барвисту закуску свіжою рубаною зеленню, даємо їй хвилин 10 на простий і подаємо в дуже апетитному вигляді до столу.
Явно такої подачі від вас ніхто не чекає, але це і здорово – спрацює ефект «подвійного захоплення». А що може бути краще для господині, ніж ситні і задоволені гості?
Тільки щасливі обличчя своїх дітей, яких усміхнене смачне «сонечко» порадує навіть в похмурий і холодний зимовий день.
Рецепт салату «Ізабелла» з курки з грибами та морквою по-корейськи
У домашніх умовах створити чудовий, дивовижний і соковитий салат шарами не проблема. Коли під рукою є докладна кулінарна інструкція, необхідні продукти і бажання творити, то зупинити вас, а тим більше утримати від готування незвичайного шедевра буде просто неможливо.
У рецептурі цього, досить вишуканого частування присутні цілком доступні компоненти, але саме з такого звичайного набору виходить прекрасний варіант закусочного страви з насиченим смаком. На святковому столі такому «гостю» завжди будуть раді.
Складові
- Окіст курячий копчений – 2 шт .;
- Солоні або мариновані огірки – 3 шт .;
- Печериці свіжі – 500 г;
- Лук білий – 2 шт .;
- Курячі яйця – 5 шт .;
- Майонез – для змащення шарів (кількість визначайте самі);
- Маслини темного кольору – для прикраси;
- Корейська морквина – 250 г;
- Петрушка – 1 гілочка для прикраси.
Як смачно і швидко готується курячо-грибний салат з пікантною морквою
Термічна обробка і нарізка базових інгредієнтів
- Варимо круто вказану кількість курячих яєць.
- Цибулю нарізаємо півкільцями, гриби – невеликими пластинками. Разом обсмажуємо продукти в сковороді на олії 5-10 хвилин, до готовності.
- Підкопчений стегенце ріжемо невеликими квадратами.
- Відварені круто яйця птиці подрібнюємо за допомогою великої терки. На такий же тертці натираємо і огірок.
Пошарове укладання продуктових шарів і прикраса страви
Тепер нам потрібно укласти на тарілку підготовлені компоненти. Для укладання можете використовувати металеве кільце, але якщо око вже досвідченим, то легко можна обійтися і без нього.
- Викладатися шари салату «Ізабелла» повинні в такій послідовності (не забуваємо кожен шар, крім верхнього, сдабривать майонезним соусом, нежирною сметаною або навіть несолодким йогуртом без ароматизаторів – на ваш смак):
- куряче м’ясо;
- гриби печериці, обсмажені з цибулею;
- терті яйця;
- подрібнені огірочки;
- морква.
- На поверхні сформованого салату з половинок маслин робимо красиву імітацію виноградного грона. Стане в нагоді для прикраси і петрушка – вона послужить нам листям на тій самій «виноградного грона».
При бажанні, ви можете прикрасити блюдо і справжніми виноградинками. Підійдуть як темні, так і світлі сорти винограду.
- Перед подачею приберіть закуску на півгодини в холодильник, щоб шари встигли просочитися і частування придбало насичений стійкий смак і аромат.
На весь процес приготування, не рахуючи часу на простої, ви витратите близько 35-40 хвилин. Погодьтеся, для такої гарної багатошарової закуски це не так і багато.
Як бачите, салат з корейською морквою і куркою може бути дуже різноманітним. У його склад входять не тільки класична морквина по-корейськи і улюблена, відома всім курка.
У страві можуть бути присутні й інші, найрізноманітніші і часом незвичайні компоненти: болгарський перець, кукурудза, квасоля, різноманітні сорти грибів, сухарики і багато іншого.
У таких рецептах авторське бачення – величезний плюс. Адже ви готуєте страву для себе і дорогих серцю людей, а тому перш орієнтуйтеся на смаки і переваги своєї сім’ї – ось тоді-то все вийде ідеально.
Смачного!