М’ясні делікатеси з ароматним запахом димку – справжнісінька знахідка в сучасній кулінарії. На основі копченостей можна сфабрикувати не лише примітивні закуски, а й ситні самостійні страви, як, наприклад, наш сьогоднішній салат з копченою куркою і помідорами. Наші докладні покрокові інструкції навчать вас створювати ідеальне на смак і вигляд частування.
Салат з копченою куркою, помідорами і болгарським перцем
Складові
- Куряче м’ясо копчене – 300-400 г + –
- Помідори свіжі – 2 шт. + –
- Сметана – 0,5 банки + –
- Болгарський перець – 2 шт. + –
- Бринза – 100 г + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Петрушка свіжа – 1 пучок + –
- Сіль – за смаком + –
Як своїми руками зробити простий салат з копченою куркою і томатами
Це відмінний рецепт для того часу року, коли навколо повно соковитих свіжих овочів за доступними цінами. Закуска виходить дивовижна, з хрусткими нотками і незвичайним, навіть оригінальним смаком.
- Копчене м’ясо птиці разрежем спершу на поздовжні смуги, а потім розділимо на брусочки. Краще робити м’ясні стріпси досить тонкими, але довгими – так салатик вийде смачніше.
- Помідори промиємо під холодною водою і обсушити. Розполовинила плоди гострим ножем, після чого видалимо жорстку частину верхівки, вирізавши її.
- Нашінкуем червоний овоч часточками – в міру крупненький, але не занадто широкими.
- Болгарський перчик промиваємо, після чого розрізаємо на дві частини. Видаляємо насіння і білі неїстівні «тканини» всередині овоча.
- Кришимо перець такими ж смужками, як і нашу підкопчену курятину.
- Шматочок бринзи (не дуже солоний) поріжемо дрібними кубиками, якщо вона добре тримає форму.
Якщо ж вам попався крихкий (пухкий) козячий сир, то просто накришити його в салатник, намагаючись не робити крихту занадто вже дрібної.
- Пучок петрушки обмиваємо під проточною водою, а потім рубаємо не дуже дрібно, попередньо зрізавши жорсткі стебла.
- Відправляємо інгредієнти в салатник, де акуратно перемішуємо їх разом зі сметаною.
- Додаємо за смаком сіль і мелений чорний перець, після чого ще раз промешівают наш салат з копченою курочкою.
Подаємо частування до столу в загальному гарному салатник разом з ложкою – так кожен зможе без труднощів відправити закуску в свою тарілку для дегустації.
Листковий салат з копченою куркою, сиром і помідорами
Складові
- Куряча копчена грудинка – 1 шт .;
- Сир твердий – 120 г;
- Майонез – 0,5 банки;
- Помідори – 2-3 шт .;
- Яблуко зелене кислувате – 1 шт .;
- Горіхи волоські – 2 ст. л .;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Роз’ємне кільце для збірки страви;
- Сіль за смаком.
Як в домашніх умовах зробити листковий салат з курячою грудкою (копченої) і помідорами
Етап 1: Підготовка основних компонентів для нарізки в салат
- Грудку кури розрізаємо ножем на кілька невеликих по товщині смужок, а потім рубаємо середніми кубиками.
- Шматочок твердого сиру теж шаткуємо приблизно такими ж кубами, що і попередній інгредієнт.
- Помідори обмиваємо під проточною водою, обсушуємо. Розрізаємо на дві половинки стиглий овоч, після чого видаляємо жорсткі частини у шкірці плодів.
- Рубаємо ароматні томати кубиками, намагаючись зберегти цілісний вигляд інгредієнта. Для цього ідеально підійде дуже гострий ніж з тонким лезом.
- Яблуко невеликого розміру обмиваємо, обсушуємо паперовим рушником. Половина соковитий фрукт, видаляючи його серцевину.
- Кришимо зелене яблуко кубиками – такими ж, якими були нашаткувати і наші попередні інгредієнти.
- Жменю волоських горіхів трохи обсмажуємо в сковороді без масла, постійно помішуючи лопаткою.
- Даємо ядер охолонути, після чого легко злущуються з горішків шкірку, просто потерши їх в чистих і сухих долонях.
Етап 2: Пошарова збірка смачного святкового салату своїми руками
- Починаємо збирати наш салат з копченою курочкою і помідорами, діставши відповідне блюдо і роз’ємну форму для створення кулінарних шедеврів.
- На її низ укладаємо копчене куряче філе з грудинки. Зверху трохи розрівнюємо його зворотної стороною столової ложки і змащуємо майонезом.
- Далі викладаємо помідори, які зовсім небагато перчимо і присаливаем. Потім змащуємо їх майонезом, щоб скріпити майбутній шар над ними.
- Слідом відправляємо твердий сир. Розрівнюємо шар і трохи проходимся по ньому нашим заправних соусом.
- Зелене яблучко висипаємо поверх сиру, також трохи прибиваючи шар ложкою, щоб він був рівніше. Злегка проходимся по фрукту майонезом.
- Верхівкою нашого шедеврального салату стануть волоські горішки. Розсипаємо їх на самому верхньому шарі.
- Акуратно разжимаем нашу форму і прибираємо її, залишаючи на блюді красивий і апетитний листковий салат з копченого курячого м’яса, помідорів, сиру і яблука.
Цей варіант прекрасно підійде для святкового столу, де гостей складно здивувати чимось новеньким. Цей салат не тільки виглядає оригінально і вишукано, але і володіє вдалим поєднанням продуктів, що по достоїнству оцінять ваші гості.
Швидкий салат з копченої курки і помідорів на швидку руку
Цілком можна створити смачне і ситне частування для столу, не витративши при цьому багато часу на підготовку.
Складові
- М’ясо куряче копчене – 200-300 г;
- Помідори свіжі – 2-3 шт .;
- Сухарики готові (з будь-яким смаком) – 1 пачка;
- Кукурудза консервована – 1 банка;
- Майонез – 0,5 банки.
Готуємо швидкий салат з копченого м’яса курки і свіжих помідорів
- Куряче м’ясо кришимо середніми кубиками.
- Помідори обмиваємо під краном і рубаємо на середні часточки.
- Зсипають в салатник упаковку готових сухариків з магазину.
- Відкриваємо банку консервованої кукурудзи і зливаємо з неї розсіл, висипаємо зерна в миску.
- Перемішуємо інгредієнти, заправляємо соусом і знову промешівают.
Пропонуємо закуску домашнім відразу, поки грінки не встигли розмокнути. Для такого рецепта можна вибрати як сухарики з чорного хліба, так і білі – які вам більше до вподоби.
Як швидкий перекус такий салат з копченою куркою і помідорами – ідеальний варіант, особливо, якщо до вас завітали несподівані гості. Зручно те, що робиться він за лічені хвилини, потрібно просто мати під рукою необхідні інгредієнти.