Салат з копченою куркою

salat-s-kopchenoj-kuricej
Підкопчені продукти мають особливим ароматом і неперевершеним смаком, який подобається якщо не всім, то вже напевно багатьом. У сьогоднішньому меню у «Твого кухарчуком» не що-небудь, а салат з копченою куркою, причому відразу два улюблених рецепта, які неодмінно варто спробувати хоча б один раз! Такі закуски здатні скрасити будь-який обід або навіть перекус, і нехай легкими їх не назвеш, але не весь же час рахувати калорії, вірно?

Який салат приготувати з копченої курки

Найсмачніший салатик – той, що ви готуєте для себе і з урахуванням своїх індивідуальних смаків. Наприклад, комусь до душі поєднувати копчене куряче м’ясо з ситними овочами на кшталт картоплі, а іншим хочеться чимось похрумтіти, і тоді найкращий вибір – зробити блюдо з сухариками і соковитими огірочками.

Приготування салатів з копченою курочкою не забирає багато часу, зате завжди радує своїм смаком, ось чому ці закуски так подобаються домашнім!

  • Кращий варіант – спершу вирішити, чого ви саме хочете. Просто ситно пообідати? Тоді додайте в салат тертий сир, відварну картопельку і малосольні огірочки, приправивши все це справа майонезом.
  • Хочеться знизити калорійність частування і не нашкодити фігурі? Тоді забудемо про майонез і картоплю, а виберемо свіжі томати і побільше зелені – петрушки, салату-латуку і редиски.
  • Можна зварганити і класичний варіант – просто перетворити, скажімо, «Цезар». Замість смаженої або вареної курки покладемо копчене м’ясо і будемо насолоджуватися більш апетитним салатом.
  • Для екзотики можна напхати салат навіть фруктами – в кінці кінців, на Заході так роблять давно, поєднуючи непоєднуване. А ще можна заправити таке блюдо кислуватим соусом – наприклад, журавлинним. І смачно, і незвично.
  • Найкраще до копченого м’ясця птиці підходять кілька кислуваті інгредієнти. Ось чому варто додати хоча б один такий компонент в рецепт. Причому це можуть бути і кислі огірки, і навіть цитрусові!

Простий рецепт смачного салату з куркою і овочами

Щоб не ламати голову над тим, який саме салатик сфабрикувати будинку на обід, озбройтеся варіантом нижче. Він простий, а в сезон овочів буде особливо доречним.

salat-s-kopchenoj-kuricej1

Складові

  1. М’ясо куряче копчене – 250 г;
  2. Майонез – півбанки;
  3. Хліб пшеничний – 2 скибки;
  4. Помідори свіжі – 2 шт .;
  5. Кукурудза консервована – 4 ст.л .;
  6. Перець чорний – за смаком;
  7. Перець болгарський червоний – 0,5 шт .;
  8. Сіль за смаком.

Як своїми руками приготувати смачний салат з копченим курячим м’ясом

  1. Копчене філе курочки нарізаємо невеликими брусочками, після чого складаємо в салатну миску.
  2. З пари скибочок пшеничного хліба (краще брати найсвіжіший, щоб грінки хрустіли) пожарим сухарики. Для цього наріжемо хліб брусочками або кубиками, як зручніше.
  3. Розігріємо тефлонову сковороду і на мінімальному вогні обсмажити без масла, помішуючи, грінки з усіх боків, поки вони не стануть добре рум’яними. Після цього зсипають їх в салатник до копченого м’яса курки.
  4. Свіжі томати обмиваємо під проточною водою і половину гострим ножем, а потім нарізаємо невеликими шматочками. Зсипають овоч в миску.
  5. Відбираємо з банки трохи консервованої кукурузки, зливаючи з неї рідину, висипаємо інгредієнт в салатник до решти інгредієнтів.
  6. Половинку болгарського перчика промиємо під краном і очистимо від серцевини і насіння. Наріжемо довгими смужками невеликої товщини.
  7. Змішуємо всі компоненти столовою ложкою, солимо і перчимо салатик, заправляємо майонезом.

Пробувати таке блюдо потрібно тут же, поки сухарики ще хрумтять. Виходить ну дуже апетитно і смачно, а ще – ситно.

«Оранж»: незвичайний американський салат з копченою куркою

Складові

  • Копчене куряче м’ясо – 300 г + –
  • Апельсиновий сік – + –
  • Апельсин солодкий – 1 шт. + –
  • Гранат – 2 ст.л. насіння + –
  • Йогурт натуральний без добавок – 3-4 ст.л. + –
  • Салат айсберг – 4-5 аркушів + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Гарбуз запечена – 200 г + –
  • Мед – 2 ст.л. + –
  • Спеції – за смаком + –

Як зробити в домашніх умовах оригінальний салатик з копченої курятини

  1. Спершу приготуємо нашу гарбуз. Для цього очистимо м’якоть від насіння, промиємо трохи, обсушити овоч.
  2. Потім повапниш гарбуз медом і загорніть у фольгу. Розігріваємо духову шафу і відправляємо помаранчевий плід на запікання.
  3. Готову м’яку гарбуз охолоджуємо, виймаючи з фольги, а потім нарізаємо на шматочки середнього розміру.
  4. Додаємо до помаранчевого овочу куряче копчене м’ясо, яке порубати ножем на брусочки довгастої форми.
  5. Апельсин очищаємо від шкірки, зрізуючи цедру (її можна обмити і використовувати для декорування страви при подачі). Ріжемо його спершу кружками середньої товщини, потім витягуємо з них акуратно все кісточки.
  6. Нарізаємо кожен гурток на четвертинки. Відправляємо в салат. Якщо у вас апельсин дуже великий, можна взяти і половинку фрукта. Але зазвичай його в салатик «Оранж» досить багато.
  7. Гранат чистимо, витягаємо трохи соковитих насіння з нього і кидаємо їх в наш соковитий незвичайний салатик.
  8. Тепер прийшла черга курячих яєць. Їх ми відварюємо круто, після чого прибираємо жовтки геть. А білки стругати брусочками або довгими смужками і додаємо в салатник.
  9. Далі в миску покладемо промиті під проточною водою і обсушені листя соковитого салату, які крупно порвемо руками.
  10. Після цього починаємо заправляти салатик, поливаючи його нежирним корисним йогуртом. А якщо вам хочеться, можна додати і сметану з низьким відсотком жиру.

Звичайно таке частування викликає у гостей бурю захоплення, хоча для наших широт може здатися надто вже екзотичним. У деяких адаптованих версіях страви з нього прибирають варені білки – спробуйте обидва варіанти, щоб вибрати кращий.

Прикрасити таким салатом не соромно і різдвяний стіл. Особливо, якщо красиво його подати. А ще, для особливих цінителів «правильних» закусок блюдо можна збагатити пророслими паростками пшениці або зеленої стручкової квасолею.

Як бачите, салат з копченою куркою здатний задовольнити апетити будь-якого гурмана, навіть якщо він віддає перевагу натуральним вишукування або фьюжн-кухню. Головне – підібрати рецепт під свої кухарські погляди.

Смачного!