Підкопчені продукти мають особливим ароматом і неперевершеним смаком, який подобається якщо не всім, то вже напевно багатьом. У сьогоднішньому меню у «Твого кухарчуком» не що-небудь, а салат з копченою куркою, причому відразу два улюблених рецепта, які неодмінно варто спробувати хоча б один раз! Такі закуски здатні скрасити будь-який обід або навіть перекус, і нехай легкими їх не назвеш, але не весь же час рахувати калорії, вірно?
Який салат приготувати з копченої курки
Найсмачніший салатик – той, що ви готуєте для себе і з урахуванням своїх індивідуальних смаків. Наприклад, комусь до душі поєднувати копчене куряче м’ясо з ситними овочами на кшталт картоплі, а іншим хочеться чимось похрумтіти, і тоді найкращий вибір – зробити блюдо з сухариками і соковитими огірочками.
Приготування салатів з копченою курочкою не забирає багато часу, зате завжди радує своїм смаком, ось чому ці закуски так подобаються домашнім!
- Кращий варіант – спершу вирішити, чого ви саме хочете. Просто ситно пообідати? Тоді додайте в салат тертий сир, відварну картопельку і малосольні огірочки, приправивши все це справа майонезом.
- Хочеться знизити калорійність частування і не нашкодити фігурі? Тоді забудемо про майонез і картоплю, а виберемо свіжі томати і побільше зелені – петрушки, салату-латуку і редиски.
- Можна зварганити і класичний варіант – просто перетворити, скажімо, «Цезар». Замість смаженої або вареної курки покладемо копчене м’ясо і будемо насолоджуватися більш апетитним салатом.
- Для екзотики можна напхати салат навіть фруктами – в кінці кінців, на Заході так роблять давно, поєднуючи непоєднуване. А ще можна заправити таке блюдо кислуватим соусом – наприклад, журавлинним. І смачно, і незвично.
- Найкраще до копченого м’ясця птиці підходять кілька кислуваті інгредієнти. Ось чому варто додати хоча б один такий компонент в рецепт. Причому це можуть бути і кислі огірки, і навіть цитрусові!
Простий рецепт смачного салату з куркою і овочами
Щоб не ламати голову над тим, який саме салатик сфабрикувати будинку на обід, озбройтеся варіантом нижче. Він простий, а в сезон овочів буде особливо доречним.
Складові
- М’ясо куряче копчене – 250 г;
- Майонез – півбанки;
- Хліб пшеничний – 2 скибки;
- Помідори свіжі – 2 шт .;
- Кукурудза консервована – 4 ст.л .;
- Перець чорний – за смаком;
- Перець болгарський червоний – 0,5 шт .;
- Сіль за смаком.
Як своїми руками приготувати смачний салат з копченим курячим м’ясом
- Копчене філе курочки нарізаємо невеликими брусочками, після чого складаємо в салатну миску.
- З пари скибочок пшеничного хліба (краще брати найсвіжіший, щоб грінки хрустіли) пожарим сухарики. Для цього наріжемо хліб брусочками або кубиками, як зручніше.
- Розігріємо тефлонову сковороду і на мінімальному вогні обсмажити без масла, помішуючи, грінки з усіх боків, поки вони не стануть добре рум’яними. Після цього зсипають їх в салатник до копченого м’яса курки.
- Свіжі томати обмиваємо під проточною водою і половину гострим ножем, а потім нарізаємо невеликими шматочками. Зсипають овоч в миску.
- Відбираємо з банки трохи консервованої кукурузки, зливаючи з неї рідину, висипаємо інгредієнт в салатник до решти інгредієнтів.
- Половинку болгарського перчика промиємо під краном і очистимо від серцевини і насіння. Наріжемо довгими смужками невеликої товщини.
- Змішуємо всі компоненти столовою ложкою, солимо і перчимо салатик, заправляємо майонезом.
Пробувати таке блюдо потрібно тут же, поки сухарики ще хрумтять. Виходить ну дуже апетитно і смачно, а ще – ситно.
«Оранж»: незвичайний американський салат з копченою куркою
Складові
- Копчене куряче м’ясо – 300 г + –
- Апельсиновий сік – + –
- Апельсин солодкий – 1 шт. + –
- Гранат – 2 ст.л. насіння + –
- Йогурт натуральний без добавок – 3-4 ст.л. + –
- Салат айсберг – 4-5 аркушів + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Гарбуз запечена – 200 г + –
- Мед – 2 ст.л. + –
- Спеції – за смаком + –
Як зробити в домашніх умовах оригінальний салатик з копченої курятини
- Спершу приготуємо нашу гарбуз. Для цього очистимо м’якоть від насіння, промиємо трохи, обсушити овоч.
- Потім повапниш гарбуз медом і загорніть у фольгу. Розігріваємо духову шафу і відправляємо помаранчевий плід на запікання.
- Готову м’яку гарбуз охолоджуємо, виймаючи з фольги, а потім нарізаємо на шматочки середнього розміру.
- Додаємо до помаранчевого овочу куряче копчене м’ясо, яке порубати ножем на брусочки довгастої форми.
- Апельсин очищаємо від шкірки, зрізуючи цедру (її можна обмити і використовувати для декорування страви при подачі). Ріжемо його спершу кружками середньої товщини, потім витягуємо з них акуратно все кісточки.
- Нарізаємо кожен гурток на четвертинки. Відправляємо в салат. Якщо у вас апельсин дуже великий, можна взяти і половинку фрукта. Але зазвичай його в салатик «Оранж» досить багато.
- Гранат чистимо, витягаємо трохи соковитих насіння з нього і кидаємо їх в наш соковитий незвичайний салатик.
- Тепер прийшла черга курячих яєць. Їх ми відварюємо круто, після чого прибираємо жовтки геть. А білки стругати брусочками або довгими смужками і додаємо в салатник.
- Далі в миску покладемо промиті під проточною водою і обсушені листя соковитого салату, які крупно порвемо руками.
- Після цього починаємо заправляти салатик, поливаючи його нежирним корисним йогуртом. А якщо вам хочеться, можна додати і сметану з низьким відсотком жиру.
Звичайно таке частування викликає у гостей бурю захоплення, хоча для наших широт може здатися надто вже екзотичним. У деяких адаптованих версіях страви з нього прибирають варені білки – спробуйте обидва варіанти, щоб вибрати кращий.
Прикрасити таким салатом не соромно і різдвяний стіл. Особливо, якщо красиво його подати. А ще, для особливих цінителів «правильних» закусок блюдо можна збагатити пророслими паростками пшениці або зеленої стручкової квасолею.
Як бачите, салат з копченою куркою здатний задовольнити апетити будь-якого гурмана, навіть якщо він віддає перевагу натуральним вишукування або фьюжн-кухню. Головне – підібрати рецепт під свої кухарські погляди.
Смачного!