Салат з ківі і куркою: ТОП-5 найсмачніших рецептів

Салат з ківі і куркою топ 5 найсмачніших рецептів
Всі ви, напевно, пам’ятаєте час, коли екзотичні фрукти не продавалися в магазинах, а нам залишалося тільки дивуватися їх незвичайним назвам. Сьогодні ж заморськими фруктами нікого не здивуєш, і з ними можна приготувати безліч різних страв, наприклад салат з ківі і куркою. Ми пропонуємо вам спробувати цілих 5 найсмачніших, незвичайних і неймовірно красивих варіацій цієї чудової закуски.

Простий рецепт низькокалорійного салату з ківі і куркою

Ми підемо від простого до складного. Спочатку спробуємо повторити на своїй кухні чудову варіацію курячого салату з ківі, розведеного свіжим огірком і твердим сиром.

Здається, що компонентів тут дуже мало, але не лякайтеся – смак буде до вподоби навіть найзапеклішим гурманам.

Складові

  • Філе куряче – 150 г;
  • Ківі – 3 шт .;
  • Огірок свіжий – 1 шт .;
  • Сир твердий – 100 г;
  • Майонез – 2 ст. л.

salat-s-kivi-i-kuricej-top-5-samyx-vkusnyx-receptov3

Як приготувати своїми руками швидкий салат з ківі і курячим філе

  1. Курочку варити вміють все – саме це ми і зробимо в самому початку, можна навіть за день до готування, щоб потім зібрати салатик прямо перед приходом гостей. Відварене м’ясо птиці ми руками розберемо на волокна.
  2. Ківі помиємо, знімемо з нього шкірку, а м’якоть наріжемо шматочками невеликого розміру.
  3. Свіжий огірочок порубати дрібно ножем.
  4. Тепер перемішаємо все підготовлені інгредієнти і заправити салат майонезом.
  5. І фінальний штрих – натираємо на крупній тертці твердий сир і щедро посипаємо їх салат зверху.

Чудовий листковий салат з копченою куркою і ківі

У цьому рецепті ми будемо використовувати не тільки всіма улюблений зелений фрукт, але ще і банани з апельсинами. Саму закуску будемо викладати шарами – це створить неповторний перехід від ніжності курячого м’яса до солодощі і кислинки фруктових компонентів.

Складові

  • Копчена курка – 150 г;
  • Яйця курячі – 2 шт .;
  • Ківі – 1 шт .;
  • Банан – 1 шт .;
  • Апельсин – 1 шт .;
  • Сир твердий – 100 г;
  • Майонез – скільки піде.

Готуємо пікантний салат з копченою куркою і фруктами по кроках

  1. Копчену курочку розбираємо на волокна.
  2. Яйця відварюємо і дрібно ріжемо.
  3. Банан, очищений від шкірки, ріжемо тоненькими кружальцями.
  4. Очищені ківі і м’якоть апельсина нарізаємо кубиками.
  5. Сир тремо на крупній тертці або середньої.
  6. А тепер будемо складати наш курячий салатик в глибоку миску шарами:
  • спочатку – курочка;
  • потім – яйця;
  • потім – тертий сир;
  • за ним йде банан, апельсин, а на самому верху виявиться ківі.

salat-s-kivi-i-kuricej-top-5-samyx-vkusnyx-receptov1

Кожен шар обов’язково промазуємо майонезом, крім останнього – зелененькі кубики ківі стануть чудовою прикрасою закуски і залучать до неї особливу увагу.

Легкий і своєрідний салат з куркою, ківі, яблуком і морквою

Ще один чудовий рецепт, який варто додати в свою скарбничку любителям приколів. Він так само, як і попередній, викладається шарами. Часничок і яблуко в його складі надають страві особливу пікантність.

Складові

  • Філе курячої грудки – 500 г;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Морква – 2 шт. середнього розміру;
  • Ківі – 3 шт .;
  • Яблуко – 1 шт .;
  • Часник – 3 зубки;
  • Майонез – 150-200 г;
  • Сіль за смаком.

Як правильно зробити листковий салат з курячою грудкою і ківі

  1. Для початку відваром до готовності філе курячої грудки, після чого розберемо його на волокна.
  2. Морква і яйця також варимо до готовності, даємо їм охолонути.
  3. Варену моркву трьом на тертці.
  4. Яйця поділяємо на білки і жовтки, потім також натираємо їх на тертці.
  5. Трьом на тертці і яблучко з попередньо віддаленої серцевиною і насінням.
  6. Ківі чистимо, два плода ріжемо дрібно, а один нарізаємо на тонкі кружальця.
  7. Робимо заправку – майонез перемішуємо з видавленим часником.
  8. Тепер укладаємо курячий салат шарами в такому порядку:
  • відварне м’ясо птиці;
  • майонез з часником;
  • подрібнений ківі;
  • білки;
  • майонез;
  • морква;
  • яблуко;
  • жовтки;
  • ще один майонезний шар;
  • на завершення посипаємо салат тертими білками, а потім укладаємо на нього кружечки ківі.

salat-s-kivi-i-kuricej-top-5-samyx-vkusnyx-receptov

За бажанням, шар з куркою і морквою можна посолити, але це не обов’язково – салатик буде смачним і так.

Дуже смачний салат з курячим філе, ківі і горіхами

А цією стравою можна порадувати тих ваших гостей, хто просто обожнює пробувати щось незвичайне і верне носа від обридлих вінегретів, олів’є і оселедця під шубою.

Горішки надають закусці неповторний присмак, який пікантно доповнює чудове поєднання ніжного курячого м’яса грудки і кисло-солодкого ківі.

Складові

  • Філе курячої грудки – 300 г;
  • Ківі – 3 шт .;
  • Сир твердий – 100 г;
  • Арахіс – 50 г;
  • Мигдаль – 50 г;
  • Волоські горіхи (очищені) – 50 г;
  • Майонез – за смаком.

salat-s-kivi-i-kuricej-top-5-samyx-vkusnyx-receptov2

Як створити горіховий салат з відвареної грудки курки і ківі

  1. Курку ми за традицією варимо, як це зазвичай робиться для салату. Остигнуло філе розбираємо на волокна.
  2. Ківі чистимо, ріжемо дрібно.
  3. Сир тремо на крупній тертці.
  4. А тепер перемішуємо всі інгредієнти, додаємо горішки, заправляємо майонезом і з апетитом їмо.

Святковий салат з куркою, ківі і корейської морквою

Цю варіацію закуски можна по праву назвати найбільш незвичайною з усіх. Крім традиційних курки і ківі ми додамо ще й корейську моркву – виходить просто божественно! А вже як красиво такий салатик виглядає на святковому столі – просто чудо!

Складові

  • Філе куряче – 200 г;
  • Картопля – 2 шт. середнього розміру;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Ківі – 3 шт .;
  • Твердий сир – 100 г;
  • Морква по-корейськи – 100 г;
  • Оливкова олія – ​​за смаком;
  • Сіль за смаком.

salat-s-kivi-i-kuricej-top-5-samyx-vkusnyx-receptov5

Рецепт курячого салату з ківі і морквою по-корейськи для гурманів

  1. Спочатку зваримо компоненти, що вимагають термічної обробки. До них у нас відноситься курка, яйця і картопля. Картоплю варимо в мундирі, щоб вона не перетворилася в кашу при нарізанні.
  2. Даємо інгредієнтів охолонути, а потім нарізаємо їх: куряче філе – кубиками, яйця і картопля трьом на тертці.
  3. Ківі, очистивши від шкірки, теж ріжемо кубиками.
  4. Твердий сир натираємо на дрібній тертці.
  5. Тепер беремо глибокий салатник і викладаємо закуску пошарово:
  • спочатку укладається курка (можна її трохи присолити і злегка полити оливковою олією);
  • потім – картопля (з ним можна зробити те ж саме, але не обов’язково);
  • на картоплю кладемо корейську моркву прямо з соком;
  • далі йдуть яйця, які посипаємо зверху тертим сиром.
  • верхнім шаром буде ківі, який додасть закусці приголомшливий ошатний вигляд.

Такий салат з ківі і куркою можна, за бажанням, заправляти (замість оливкової олії) майонезом або нежирним натуральним йогуртом.