Салат з кабачків на зиму «Анкл бенс»

Салат з кабачків на зиму Анкл бенс
У зимовий час особливо хочеться побалувати себе соковитими овочами, але свіжі плоди в цей період не завжди якісні і до того ж коштують недешево. Салат «Анкл бенс» з кабачків на зиму стане відмінним варіантом овочевого салату до будь-якого застілля – потрібно лише відкрити баночку з ароматною сумішшю.

Закуску приготувати дуже просто, головне – мати під рукою свіжі і якісні овочі.

Як вибрати кабачки для зимового салату

Щоб в роботі з інгредієнтами для салату у вас не виникло труднощів, краще знати заздалегідь – як вибрати основний інгредієнт. Кабачки вибрати нескладно, але все ж потрібно знати кілька правил.

  • Для консервування потрібно обов’язково вибирати недостиглі, молоді плоди. Визначити це можна за вагою плода – більше 200 г молодої кабачок не повинен бути, якщо це не якийсь певний сорт.
  • Поверхня овоча повинна бути гладкою, без будь-яких потертостей, тріщин, а особливо вм’ятин. Такі ознаки можуть привести до швидкого псування продукту. У сезон кабачків вибір просто величезний, так що не потрібно купувати необдумано, краще знайти найякісніший продукт.

salat-iz-kabachkov-na-zimu-ankl-bens5

  • Бажано купувати кабачок з плодоніжкою – вона найбільше розповість вам про свіжість і якість продукту. Вона повинна бути зеленою і твердою. Обов’язково помацайте її, якщо на дотик не колючий – овоч точно молодий.

Ще на свіжому шинку і плодоніжки можуть бути невеликі краплі. Це означає, що овоч був зірваний з грядки зовсім недавно, а значить, його можна сміливо купувати.

  • За кольором можна вибирати абсолютно різні плоди, в залежності від своїх особистих смаків. Самі підходящі, звичайно ж, – жовті й салатові. Вони солодші в порівнянні з іншими видами кабачка.
  • Принісши додому соковиті овочі, потрібно як слід їх зберігати. Якщо ви відразу ж хочете приступити до готування, то їх можна тримати кілька годин при кімнатній температурі.
  • Для більш тривалого зберігання помістіть кабачки в холодильник або льох. Обов’язково загорніть овочі в газету або пергамент. Зберігати кабачки можна протягом тижня.

Кабачковий салат «Анкл бенс»: покроковий домашній рецепт

Складові

  • Кабачки зелені – 1,3 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт. + –
  • Болгарський перець – 1,2 кг + –
  • Помідори «вершки» – 1 кг + –
  • Часник – 5 зубків + –
  • Цукор-пісок білий – 220 г + –
  • Рослинна олія – ​​200 г + –
  • Сіль – 1 ст. л. (Або за смаком) + –
  • Оцет столовий – 70 мл + –
  • Чорний перець – 12 горошин + –

Як приготувати смачний корисний салат «Анкл бенс» на зиму покроково

Якщо ви хочете приготувати знаменитий салат з кабачків смачно і просто, тоді наша рецептура стане для вас номером один. Всі інгредієнти для частування дуже доступні, особливо в сезон врожаю.

Взимку баночка такого страви підніме вам настрій і наповнить будинок ароматами довгоочікуваного літа.

  1. Кабачки і помідори добре вимийте, видаліть плодоніжки. Кабачки наріжте крупною соломкою, а помідори часточками (помідори обов’язково повинні бути твердими).
  2. Ріпчасту цибулю з перцем почистіть і вимийте. Перець порізати кубиками, а цибулю – півкільцями. Часник очистіть від лушпиння і дрібно поріжте.
  3. Візьміть велику чисту каструлю, протріть її насухо. Влийте в ємність оцет, соняшникова олія, сіль і цукор. Добре перемішайте і доведіть маринад до кипіння.
  4. В першу чергу киньте в киплячий маринад нарізані кабачки і готуйте 6 хвилин на середньому вогні. Кілька разів акуратно перемішайте овочі.
  5. Тепер додайте до кабачків нарізану цибулю і болгарський перець. Перемішайте і тушкуйте суміш протягом 10 хвилин.
  6. Киньте в каструлю помідори і тушкуйте овочі разом ще 10 хвилин. Потім додайте подрібнений часник і перець горошком. Прокип’ятіть салат ще 2-3 хвилини, а потім вимикайте.
  7. У чисті банки перекладіть кабачковий салат (вийде 6-7 півлітрових баночок). Закатати їх залізними кришками і накрийте щільною тканиною до повного охолодження салатної закуски.

salat-iz-kabachkov-na-zimu-ankl-bens2

Через добу огляньте банки: якщо вони якісно закупорені і з ними все в порядку – надішліть баночки в темне місце (підвал або льох) для подальшого зберігання.

Салат «Анкл бенс» з кабачками і гострим перцем в томаті: оригінальний рецепт

У кулінарній книзі кожного любителя домашньої консервації є безліч різних рецептів зимових заготовок. Гостренький салат «Анкл бенс» в томатної заливки – чудове частування, яке потрібно обов’язково приготувати на зиму.

Виглядає таке блюдо дуже красиво, але ніщо не зрівняється з його смаком і ароматом. Достатньо всього один раз зробити «Анкл бенс» – і ви вже не будете повертатися до нудних рецептами.

Складові

Основні продукти

  • Кабачки – 3 шт. (Вагою по 350 г);
  • Морква – 2 шт .;
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
  • Білокачанна капуста – 800 г;
  • Гострий перець – 1 стручок;
  • Корінь петрушки – 80 г;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Рослинна олія – ​​для смаження;
  • Зелень петрушки – 1 пучок.

для заливки

  • Томатний сік – 1 літр (домашній);
  • Сіль – 1 ст. л .;
  • Цукор – 3 ст. л .;
  • Мелений чорний перець – за смаком;
  • Червоний перець – за смаком.

salat-iz-kabachkov-na-zimu-ankl-bens4

Як зробити зимовий гострий салат «Анкл бенс» самостійно

  • Всі овочі добре вимийте. Цибулю, моркву, корінь петрушки очистіть. Кабачки, моркву і корінь петрушки наріжте кружальцями, а цибулю – півкільцями.
  • Зелень петрушки добре вимийте і дрібно поріжте. Гострий перець розрізати, акуратно приберіть насіння і подрібніть його в блендері.
  • Обсмажте в олії цибулю, моркву і корінь петрушки (разом) до золотистого кольору, потім киньте в овочеву суміш зелень і зніміть з вогню.

Коли овочі охолонуть, киньте до них гострий перець і перемішайте. У процесі смаження приправляйте овочі сіллю на свій смак.

  • Кабачки обсушити, приправте сіллю і обсмажте на олії до готовності.
  • Білокачанну капусту подрібніть за допомогою шинкування. Складіть капусту в сковорідку з високими бортиками, додайте кілька ложок рослинного масла і тушкуйте капусту зі спеціями до готовності.
  • У чисті невеликі баночки укладіть шарами овочі: кабачки, підсмажену суміш, капусту.
  • Тепер влийте в невелику каструлю свіжий томатний сік і закип’ятіть. Додайте до нього цукор, сіль і мелений перець. Прокип’ятіть сік зі спеціями протягом 10 хвилин.

salat-iz-kabachkov-na-zimu-ankl-bens1

  • Після залийте гарячий томатний сік в банки з овочами і накрийте кришками.
  • Простерилизуйте салат в банках протягом 30 хвилин. Потім загорніть банки і добре укутайте до повного охолодження.

Салат «Анкл бенс» з кабачків на зиму – найсмачніше і легке блюдо, яке зможе приготувати навіть початківець кулінар.