У зимовий час особливо хочеться побалувати себе соковитими овочами, але свіжі плоди в цей період не завжди якісні і до того ж коштують недешево. Салат «Анкл бенс» з кабачків на зиму стане відмінним варіантом овочевого салату до будь-якого застілля – потрібно лише відкрити баночку з ароматною сумішшю.
Закуску приготувати дуже просто, головне – мати під рукою свіжі і якісні овочі.
Як вибрати кабачки для зимового салату
Щоб в роботі з інгредієнтами для салату у вас не виникло труднощів, краще знати заздалегідь – як вибрати основний інгредієнт. Кабачки вибрати нескладно, але все ж потрібно знати кілька правил.
- Для консервування потрібно обов’язково вибирати недостиглі, молоді плоди. Визначити це можна за вагою плода – більше 200 г молодої кабачок не повинен бути, якщо це не якийсь певний сорт.
- Поверхня овоча повинна бути гладкою, без будь-яких потертостей, тріщин, а особливо вм’ятин. Такі ознаки можуть привести до швидкого псування продукту. У сезон кабачків вибір просто величезний, так що не потрібно купувати необдумано, краще знайти найякісніший продукт.
- Бажано купувати кабачок з плодоніжкою – вона найбільше розповість вам про свіжість і якість продукту. Вона повинна бути зеленою і твердою. Обов’язково помацайте її, якщо на дотик не колючий – овоч точно молодий.
Ще на свіжому шинку і плодоніжки можуть бути невеликі краплі. Це означає, що овоч був зірваний з грядки зовсім недавно, а значить, його можна сміливо купувати.
- За кольором можна вибирати абсолютно різні плоди, в залежності від своїх особистих смаків. Самі підходящі, звичайно ж, – жовті й салатові. Вони солодші в порівнянні з іншими видами кабачка.
- Принісши додому соковиті овочі, потрібно як слід їх зберігати. Якщо ви відразу ж хочете приступити до готування, то їх можна тримати кілька годин при кімнатній температурі.
- Для більш тривалого зберігання помістіть кабачки в холодильник або льох. Обов’язково загорніть овочі в газету або пергамент. Зберігати кабачки можна протягом тижня.
Кабачковий салат «Анкл бенс»: покроковий домашній рецепт
Складові
- Кабачки зелені – 1,3 кг + –
- Цибуля ріпчаста – 4 шт. + –
- Болгарський перець – 1,2 кг + –
- Помідори «вершки» – 1 кг + –
- Часник – 5 зубків + –
- Цукор-пісок білий – 220 г + –
- Рослинна олія – 200 г + –
- Сіль – 1 ст. л. (Або за смаком) + –
- Оцет столовий – 70 мл + –
- Чорний перець – 12 горошин + –
Як приготувати смачний корисний салат «Анкл бенс» на зиму покроково
Якщо ви хочете приготувати знаменитий салат з кабачків смачно і просто, тоді наша рецептура стане для вас номером один. Всі інгредієнти для частування дуже доступні, особливо в сезон врожаю.
Взимку баночка такого страви підніме вам настрій і наповнить будинок ароматами довгоочікуваного літа.
- Кабачки і помідори добре вимийте, видаліть плодоніжки. Кабачки наріжте крупною соломкою, а помідори часточками (помідори обов’язково повинні бути твердими).
- Ріпчасту цибулю з перцем почистіть і вимийте. Перець порізати кубиками, а цибулю – півкільцями. Часник очистіть від лушпиння і дрібно поріжте.
- Візьміть велику чисту каструлю, протріть її насухо. Влийте в ємність оцет, соняшникова олія, сіль і цукор. Добре перемішайте і доведіть маринад до кипіння.
- В першу чергу киньте в киплячий маринад нарізані кабачки і готуйте 6 хвилин на середньому вогні. Кілька разів акуратно перемішайте овочі.
- Тепер додайте до кабачків нарізану цибулю і болгарський перець. Перемішайте і тушкуйте суміш протягом 10 хвилин.
- Киньте в каструлю помідори і тушкуйте овочі разом ще 10 хвилин. Потім додайте подрібнений часник і перець горошком. Прокип’ятіть салат ще 2-3 хвилини, а потім вимикайте.
- У чисті банки перекладіть кабачковий салат (вийде 6-7 півлітрових баночок). Закатати їх залізними кришками і накрийте щільною тканиною до повного охолодження салатної закуски.
Через добу огляньте банки: якщо вони якісно закупорені і з ними все в порядку – надішліть баночки в темне місце (підвал або льох) для подальшого зберігання.
Салат «Анкл бенс» з кабачками і гострим перцем в томаті: оригінальний рецепт
У кулінарній книзі кожного любителя домашньої консервації є безліч різних рецептів зимових заготовок. Гостренький салат «Анкл бенс» в томатної заливки – чудове частування, яке потрібно обов’язково приготувати на зиму.
Виглядає таке блюдо дуже красиво, але ніщо не зрівняється з його смаком і ароматом. Достатньо всього один раз зробити «Анкл бенс» – і ви вже не будете повертатися до нудних рецептами.
Складові
Основні продукти
- Кабачки – 3 шт. (Вагою по 350 г);
- Морква – 2 шт .;
- Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
- Білокачанна капуста – 800 г;
- Гострий перець – 1 стручок;
- Корінь петрушки – 80 г;
- Сіль, перець – за смаком;
- Рослинна олія – для смаження;
- Зелень петрушки – 1 пучок.
для заливки
- Томатний сік – 1 літр (домашній);
- Сіль – 1 ст. л .;
- Цукор – 3 ст. л .;
- Мелений чорний перець – за смаком;
- Червоний перець – за смаком.
Як зробити зимовий гострий салат «Анкл бенс» самостійно
- Всі овочі добре вимийте. Цибулю, моркву, корінь петрушки очистіть. Кабачки, моркву і корінь петрушки наріжте кружальцями, а цибулю – півкільцями.
- Зелень петрушки добре вимийте і дрібно поріжте. Гострий перець розрізати, акуратно приберіть насіння і подрібніть його в блендері.
- Обсмажте в олії цибулю, моркву і корінь петрушки (разом) до золотистого кольору, потім киньте в овочеву суміш зелень і зніміть з вогню.
Коли овочі охолонуть, киньте до них гострий перець і перемішайте. У процесі смаження приправляйте овочі сіллю на свій смак.
- Кабачки обсушити, приправте сіллю і обсмажте на олії до готовності.
- Білокачанну капусту подрібніть за допомогою шинкування. Складіть капусту в сковорідку з високими бортиками, додайте кілька ложок рослинного масла і тушкуйте капусту зі спеціями до готовності.
- У чисті невеликі баночки укладіть шарами овочі: кабачки, підсмажену суміш, капусту.
- Тепер влийте в невелику каструлю свіжий томатний сік і закип’ятіть. Додайте до нього цукор, сіль і мелений перець. Прокип’ятіть сік зі спеціями протягом 10 хвилин.
- Після залийте гарячий томатний сік в банки з овочами і накрийте кришками.
- Простерилизуйте салат в банках протягом 30 хвилин. Потім загорніть банки і добре укутайте до повного охолодження.
Салат «Анкл бенс» з кабачків на зиму – найсмачніше і легке блюдо, яке зможе приготувати навіть початківець кулінар.