Салат з білої консервованої квасолею

Салат з білої консервованої квасолею
У засіках у кожної запасливий і передбачливою господині завжди є різні консерви, які значно полегшують кухонний побут. Особливо коли гості, як сніг на голову, тільки заповітні бляшанки і рятують, наприклад, можна швиденько приготувати салат з білої консервованої квасолею. Вже такій оригінальній закускою з неперевершеним смаком ви зможете не тільки всіх здивувати, але і вразити в саме серце будь-якого кулінарного критика.

До сих пір не можуть вщухнути суперечки, звідки ж взялася квасоля. Одні стверджують, що Індія є фасолевой батьківщиною, інші вказують на Перу.

Як би там не було, сьогодні цим бобам відводиться не остання роль в кухні практично будь-якого народу, вона смачна й поживна, чого ж ще бажати. А от давні греки і римляни примудрялися їсти білі зернятка як панацею від ста недуг, вже їм-то палець в рот не клади, дай полікуватися.

Однак в цьому був свій резон, адже біла квасоля вкрай багата на калій, мідь і цинк, вона стимулює вироблення еритроцитів і має м’який сечогінним властивістю.

Взагалі квасоля дивовижний продукт. Вчені вважають, що цим бобам під силу замінити м’ясо, адже білка в зернятках неймовірно багато. А тепер приємна новина для тих, хто сидить на дієті. Останні дослідження показали, що білі сорти бобових виступають потужним блокатором вуглеводних калорій, а простіше кажучи, сприяють схудненню.

Ось тепер ми можемо зі спокійною душею приготувати квасолевий салат і не переживати за широту душі і тіла, адже головне, що блюдо корисно і смачно.

Салат «Гості на порозі»

Салат з консервованої квасолею

Складові

  • Курка копчена – 3 стегенця + –
  • Квасоля консервована біла – 1 банка + –
  • Оливки без кісточок – 20-25 шт. + –
  • Гриби печериці консервовані – 1 банка + –
  • Лук ріпка фіолетовий – 1 невелика головка або цибуля порей (1 стебло) + –
  • Зелень петрушки – 1 пучок + –
  • Зелень кропу – 1 пучок + –
  • Майонез – для заправки + –
  • Часник – 2 зубчики + –
  • Сіль – щіпка + –
  • Чорний перець – на кінчику ножа + –

Приготування

За своїми смаковими і структурним якостям біла квасоля стрімко вириває перемогу у своїх червоних, жовтих, зелених і чорних подруг по стручкам. Цей сорт відрізняється ніжністю, легкістю, м’якістю і більш насиченим смаком.

Як приготувати салат з білої консервованої квасолею

Крім того, якщо консервів вдома не знайшлося, то можна відварити або замочити сушені ядерця, багато часу на їх розм’якшення не втече, а от користі від такого продукту буде в рази більше.

  1. Готувати наш салат з консервованої квасолею ми почнемо з м’яса. Копчена курятина, як правило, продається у вигляді крилець або стегенець. У нашому рецепті заявлено саме 3 ніжки, але якщо задні кінцівки роздобути не вдалося, то можна використовувати і крила в кількості 6-8 шт.
    Отже, відокремивши м’ясо бройлера з запахом димку від кісточок і шкірки, нарізаємо його тонкою соломкою і перекладаємо в поглиблену чашу, де ми будемо з’єднувати всі компоненти.Готуємо салат з консервованої квасолею і м'ясом
  2. Тепер ми повинні озброїтися відкривачкою і розкрити консервні банки з квасолею, оливками і грибами. Зливаємо все соки з консервів і пересипаємо квасоля в чашу.salat-s-beloj-konservirovannoj-fasolyu3
  3. Оливки нарізаємо кружальцями, а гриби подрібнюємо середніми скибочками, і також усі зсипати в салатник.
  4. Тепер ми повинні визначитися з цибулею. Якщо ви обрали для свого шедевра ріпку, то шаткуємо цибулину тонкою соломкою вздовж волокон. У випадку з пореєм вибираємо нарізку кружками.
  5. Зеленушки гарненько промиваємо, струшуємо з пучка надлишки води і дрібно рубаємо нашу травичку, після чого в компанії з цибулею додаємо в загальну «кошик»,
  6. І ось ми підійшли до фінішу, нам залишається лише все посолити і поперчити за смаком, також пропускаємо через прес часник і заправляємо салат майонезом. Все змішуємо і перекладаємо наше блюдо в красивий салатник.

Змішуємо приготований салат в красивий салатник

Як декор можна використовувати круглі чіпси, вставлені по краю круглої тарілки, і оливки, порізані вздовж навпіл і викладені рядами. Таким чином, у нас вийшов гарний і головне смачний соняшник. А взагалі прикраса страви – це справа смаку майстра!

Ідеї ​​для експериментаторів

Що стосовно рецептурних експериментів, то тут вже є де розвернутися.

  • Замість копченої курки можна взяти відварну грудку.
  • Також при бажанні і для більшої поживності можна додати яйця, штук 4-х буде досить, вже цим продуктом складно зіпсувати салати в принципі.
  • З неймовірно багатим асортиментом різних соусів в магазинах тепер стало багатьом легше створювати з одного рецепта практично різні страви. Наприклад, в нашому випадку відмінним варіантом може стати грибний соус, який підкреслить аромат печериць, адже, як правило, банкові грибочки геть позбавляються свого природного аромату.
  • Крім того сирні приправи також будуть до місця. Взагалі сир, як і яйце, має статус універсалу, цей салатний інгредієнт відмінно гармонує практично з усіма продуктами, і тут доведеться до речі.

Використовуючи ці поради, ви зможете скласти абсолютно новий, оригінальний, авторський рецепт салату з консервованої білої квасолею.