Коли хочеться влаштувати невеличке свято, але при цьому не витрачати купу часу на підготовку, хороший вибір – оригінальна закуска.
Вам напевно припаде до смаку салат з авокадо і курячими грудками: простий, легкий у приготуванні, ситний і разом з тим дуже ніжний. Це незвичайне блюдо стане прикрасою будь-якого святкового столу, тим більше, що подати його можна не на тарілці, а прямо в самому фрукті.
За дуже короткий час для багатьох авокадо став одним з улюблених продуктів на кухні. Його використовують як основу для соусів і супів, це незамінне джерело білка для вегетаріанців і людей, які дотримуються строгих дієт, він прекрасно поєднується з сиром, морепродуктами і м’ясом. Звичайно, домашні салати теж не могли залишитися осторонь.
Як вибрати авокадо для салату
Авокадо – досить незвичайний овоч. У нього м’який смак, висока жирність і щільна текстура. При цьому не секрет, що в продаж авокадо часто надходить незрілим, що може розчарувати людини, що пробує овоч вперше. Тому перш ніж готувати страву з авокадо, правильно його виберіть.
- Стиглий авокадо повинен бути трохи м’яким на дотик. Якщо овоч твердий – покладіть його на 2-3 дні в тепле темне місце дозрівати.
- Вибирайте авокадо без вм’ятин і темних плям на шкірці, він повинен бути рівного темно-зеленого кольору і без видимих пошкоджень.
- На повітрі м’якоть авокадо досить швидко окислюється і темніє, як це відбувається з яблуком або картоплею. Якщо важливо зберегти ніжний зеленуватий колір, відразу використовуйте лимонний сік або іншу заправку.
Авокадо сам по собі дуже щільний і жирний, тому, щоб не робити блюдо занадто важким, рекомендується поєднувати його з іншими соковитими овочами, а також кисломолочними продуктами.
Легкий салат з авокадо і курячої грудки
Складові
- Куряче філе – 500 г + –
- Авокадо – 2 шт. + –
- Огірки – 2 шт. + –
- Салат листовий – 1 пучок + –
- Бринза або фета – 150 г + –
- Зелень – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
- Лимонний сік – 3 ст.л. + –
- Рослинна олія – за смаком + –
- Спеції для бульйону – за смаком + –
Докладний рецепт приготування салат з курячою грудкою і авокадо по кроках
Салат з курячою грудкою і авокадо дуже простий у приготуванні, але при цьому незвичайний. Вся справа в поєднанні соковитого м’яса, вершкової маслянистості овоча і легкої молочної кислинки бринзи.
Якщо всі компоненти готові, зібрати салат можна всього за 5-7 хвилин, так що курку радимо підготувати напередодні.
займемося куркою
- Курячі грудки промиваємо і заливаємо холодною водою так, щоб м’ясо було повністю покрито. Якщо грудка на кісточці, на цьому етапі відокремлювати її необов’язково.
- Ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння.
- Коли вода закипить, шумівкою знімаємо піну, що утворилася.
- Потім зменшуємо вогонь до помірного і додаємо спеції. Нам важливо наситити курячу грудку ароматами, так що використовуємо свої улюблені: перець горошком, чебрець, лавровий лист, кріп і петрушку. Добре будуть поєднуватися і овочі: ріпчаста цибуля, морква, селера. Ми залишаємо побулькать ще на 20 хвилин.
- Коли овочі добре проварилися, солимо воду за смаком і залишаємо ще на 10-15 хвилин. Після чого вимикаємо вогонь і даємо охолонути прямо в бульйоні.
Філе також можна запекти в духовці або зварити в мультиварці. У першому випадку натираємо м’ясо спеціями, загортаємо в фольгу і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, на півгодини. Для мультиварки закладаємо всі компоненти в чашу і включаємо режим «Гасіння» або «Суп».
збираємо салат
- Остигнула курячу грудку при необхідності відокремлюємо від шкіри і кісточок. Нарізаємо невеликими шматочками або руками розбираємо на волокна.
- Листовий салат і огірок промиваємо і обсушуємо від зайвої вологи. Салат крупно рвемо або ріжемо, огірок ріжемо дрібними кубиками.
- Невеликими шматочками нарізаємо бринзу. Вибирайте сир з нейтральним смаком, щоб він не перебивав собою решту інгредієнтів.
- Зелень промиваємо і досить крупно рубаємо. Сюди добре підійде трава з яскраво вираженим смаком: кінза, зелений базилік, цибуля, але якщо доступний тільки кріп, беремо його.
- В окремій ємності змішуємо лимонний сік, сіль, мелений чорний перець і рослинне масло. До цієї закуски добре підійде оливкова, але і просте рафінована соняшникова буде не гірше. Все гарненько збиваємо до однорідної маси.
- Авокадо прорізаємо уздовж до кісточки, а потім провертає кожну половинку. Велика кісточка легко виймається. Її викидаємо.
- М’якоть авокадо очищаємо від тонкої грубої шкурки і нарізаємо брусочками розміром близько 1 см.
- Всі інгредієнти перемішуємо, додаємо заправку і відразу подаємо на стіл. Такий салат не слід занадто довго зберігати.
Простий і ситний салат з авокадо з курячою грудкою готовий. Він добре підходить в якості щільного гарнір до м’ясних страв або може виступати самостійно.
Салат «Райська пташка» з копченою куркою і авокадо
Яку ще закуску можна приготувати їх курки і авокадо? Читайте наш покроковий рецепт незвичайного фруктового салату і дивуйте своїх гостей незвичайним поєднанням продуктів.
Складові
- Копчена курка – 500 г;
- Авокадо – 2 шт .;
- Зелене яблуко – 1 шт .;
- Мандарин – 3 шт .;
- Волоський горіх – 30 г;
- Натуральний йогурт – 150 г;
- Сіль за смаком;
- Рожевий перець – за смаком.
Як покроково робиться салат з копченою куркою і авокадо по-домашньому
Секрет цього салату в поєднанні кисло-солодких фруктів з пряною куркою і ситним авокадо. Він буде вигідно виділятися на святковому столі і безсумнівно припаде до смаку всім гостям. До того ж його можна подати порційно, що добре підійде і для новорічного застілля, і для дружнього фуршету.
- У курки відокремлюємо філе, шкіра і кісточки в салаті не знадобляться. Для цього салату можна взяти будь-яку частину птиці: грудку, стегно або гомілку. М’ясо нарізаємо на невеликі шматочки.
- Мандарини очищаємо від шкірки, а потім поділяємо на часточки. Залежно від розміру кожну нарізаємо на 2-3 частини.
- Яблуко моєму і витираємо насухо. Для салату підійде кислий або кисло-солодкий сорт. Видаляємо серцевину і нарізаємо шматочками величиною близько 0,5 см.
- Підготуємо авокадо. Для цього прорізаємо його вздовж до кісточки і провертає, відокремлюючи одну половину від іншої. Велику кісточку видаляємо і викидаємо. Овоч чистимо і нарізаємо великими брусочками.
- Волоський горіх рубаємо ножем досить великими літерами: він повинен відчуватися в салаті.
- Змішуємо всі інгредієнти, солимо і перчимо до смаку, заправляємо натуральним йогуртом.
Салат готовий, але подавати його потрібно відразу, поки фрукти не пустили сік.
Невеликий секрет: цей салат дуже красиво виглядатиме на столі, якщо подати його прямо в половинках авокадо. Шкурка овоча досить щільна і добре тримає форму.
Для цього після поділу авокадо на половинки і видалення кісточки ми не очищаємо його, а навпаки акуратно чайною ложкою видаляємо м’якоть, намагаючись не зачепити чашечки. Їстівну частину ріжемо як зазвичай, а вивільнені човники тимчасово отставляем в сторони. Коли салат буде готовий, наповнюємо їх. Звичайно, в цьому випадку кількість половинок авокадо має дорівнювати кількості гостей.
Як ми бачимо, практично будь-який салат з авокадо і курячими грудками приготувати дуже легко і просто. Це корисна, смачна і незвичайна закуска напевно буде по достоїнству оцінена усіма гостями. Спробуйте і переконайтеся в цьому. Смачного!