Щоб здивувати гостей за святковим столом зовсім необов’язково півдня проводити на кухні або використовувати дорогі інгредієнти.
Можна придумати щось незвичайне і просте, наприклад, млинцевий салат з копченою куркою – рецепт, з яким впорається навіть новачок. Якщо ніколи про таке не чули, саме час спробувати приготувати його на нашу пошаговому рецептом, будьте впевнені, він вартий цього.
Ситні м’ясні салати: для зими і на святковий стіл
Традиційно салати зі свіжих овочів називають літніми, в той час як ситні і щільні вважаються закусочними зимовими. А ще про них говорять «російські салати», адже саме під цим ім’ям за кордоном можна знайти найзнаменитіший з них – «Олів’є».
Отже, в чому ж базовий набір рецепта «російського салату»?
- М’ясо – основний компонент. Це може бути яловичина або свинина, відварна або копчена курка, ковбасні вироби або щось подібне.
- Часто в салат входять інші ситні інгредієнти, наприклад, картопля, відварена морква або консерви.
- Традиційна заправка зимових салатів – майонез. Рідше використовується сметана або складовою соус.
- Зелень або листовий салат – рідкість в таких закусках і служать в основному для святкового оформлення.
Млинцевий салат з копченою куркою, грибами і сиром
Складові
- М’ясо копченої курки – 500 г + –
- Печериці – 200 г + –
- Яйця курячі – 5 шт. + –
- Молоко – 100 мл + –
- Борошно пшеничне – 3 ст.л. + –
- Твердий сир – 150 г + –
- Зелена цибуля – 50 г + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Майонез – за смаком + –
- Рослинна олія – для смаження + –
Як приготувати смачний закусочний салат «Млинцевий» своїми руками
Як випливає з назви, основні компоненти всього два – це млинці і копчене куряче філе, а й інші інгредієнти не вимагають ретельної підготовки або великої кількості часу. Це дуже зручно, адже збірка салату займає не більше 10 хвилин.
Підготуємо млинці і начинку
Є кілька варіантів включити млинці в цей салат: купити напівфабрикати, використовувати що залишилися готові (наприклад, якщо напередодні пригощали сім’ю млинцями і кілька штук залишилося) або приготувати спеціально. Зупинимося на третьому способі.
- Два яйця розбиваємо в миску і добре перемішуємо виделкою. Трохи подсаливаем. Якщо є електричний віночок, вистачить всього 30 секунд.
- Додаємо молоко і знову збиваємо.
- Наступний крок – мука. Трьох столових ложок буде досить. При бажанні, частина борошна можна замінити на кукурудзяний або картопляний крохмаль, тоді млинці стануть більш еластичними.
- У суміш додаємо 2 столові ложки рослинної олії і все добре збиваємо ще раз. Тісто має вийти досить рідким.
- Невелику сковороду, краще з антипригарним покриттям, розігріваємо на сильному вогні.
- Випікаємо тонкі млинці як завжди, по 30 секунд з кожної сторони, а потім даємо їм охолонути.
- Відварюємо залишилися 3 яйця до готовності. Для цього опускаємо їх в холодну воду і ставимо на сильний вогонь. Через 5-7 хвилин після закипання прибираємо з плити і охолоджуємо під крижаною водою.
- Печериці очищаємо від залишків землі і промиваємо. Нарізаємо їх на невеликі шматочки.
- Розігріваємо сковороду з краплею олії і швидко обсмажуємо гриби. Наш салат вийде досить яскравим на смак, тому солити їх додатково не потрібно.
збираємо салат
- Млинці нарізаємо на тонкі смужки. Це зручно зробити, якщо скласти їх стопкою або звернувши кожен млинець трубочкою. В результаті, вони будуть нагадувати спагетті.
- Курку очищаємо від кісток і шкіри – вони нам не знадобляться. Для млинцевого салату підійде будь-який філе – і стегно, і грудка. Нарізаємо кубиками близько 1 см або трохи менше.
- Такими ж за розміром шматочками нарізаємо сир. За смаком добре поєднується твердий сир з помірним запахом, або ковбасний.
- Зелену цибулю промиваємо, видаляємо зайву воду і шаткуємо не дуже дрібно.
- Змішуємо всі інгредієнти, при бажанні трохи приправляємо чорним меленим перцем.
- Заправляємо все майонезом за смаком і подаємо.
Салат з млинцями і копченою куркою готовий. Ситний, в міру пікантний, він добре підійде і до святкового столу, і як самостійне блюдо на обід або вечерю.
Простий салат «Апетит» з копченою куркою
З копченою куркою можна приготувати не тільки салат «Млинцевий», а й багато інших «руських» закусок, одна з яких – «Апетит». І вона повністю виправдовує свою назву.
Цей салат з копченою куркою ще відомий під назвою «Русский апетит». Традиційні продукти і їх незвичайне поєднання не залишать нікого байдужими.
Складові
- Копчена курка – 500 г;
- Яйця – 3 шт .;
- Помідори – 2 шт .;
- Сир сулугуні – 150 г;
- Часник – 2 зубчики;
- Майонез – за смаком;
- Чорний мелений перець – за смаком.
Покроковий рецепт приготування салату з копченою куркою «Русский апетит» в домашніх умовах
Як можна переконатися, найскладніше в приготуванні цього салату – це відварити круто два яйця. Всі інші інгредієнти можна купити в готовому вигляді і просто порізати до потрібного розміру.
- Курячі яйця відварюємо як зазвичай: кладемо в холодну воду, потім чекаємо 5-7 хвилин після закипання, відразу вимикаємо і зливаємо окріп.
- У копченої курки видаляємо шкіру. М’ясо нарізаємо довільними шматочками, але не занадто дрібно. Цей салат можна назвати «чоловічим закусочним», так що дрібно шинкувати тут ні до чого.
- Точно так само нарізаємо яйця і сир сулугуні. Всі шматочки повинні бути приблизно однаковими за розміром.
- Часник очищаємо від жорсткої шкірки і подрібнюємо. Це краще зробити ножем, але якщо зручніше, можна скористатися пресом.
- Моєму й обсушуємо помідори. Для салату «Русский апетит» можна вибрати черрі, тоді їх досить розрізати навпіл, а можна – сливовидної або інші помідори з великою кількістю м’якоті. Насіння видаляємо, а м’якоть нарізаємо шматочками, рівними за розміром курці або сиру.
- Всі інгредієнти змішуємо, злегка приправляємо чорним перцем. Солити закуску не потрібно, все компоненти як раз дадуть потрібний смак.
- Заправляємо майонезом і відразу ж подаємо на стіл.
Чи готові два смачних, простих і швидких новорічних салату. Рецепти салатів «Русский апетит» і «Млинцевий з копченою куркою» не залишать байдужим кожного з ваших гостей. Обов’язково пробуйте обидва, адже попереду довгі зимові свята. Смачного!