Господині воліють використовувати рецепти страв, які можна легко і швидко приготувати і при цьому отримати смачне і корисне страву для буднів і для свят. Відмінним варіантом для таких випадків стане салат пухнаста мімоза з сайра і сиром – часу на його приготування знадобиться трохи, а продукти для нього можна придбати в будь-якому магазині. Верхній (заключний) шар цієї страви у всіх асоціюється з весняними квітами – це піднімає настрій в зимовий період, адже саме в цей час його зазвичай готують.
У передчутті свята, хочеться приготувати якусь страву, яке буде відрізнятися від повсякденного рецепта своєї «родзинкою». Саме пухнаста мімоза відповідає всім вимогам, тому сподобається і великим і маленьким гурманам.
Домашній салат «Пухнаста мімоза» з сиром і сайра
Складові
- Консерви в маслі (сайра) – 1 банка + –
- Яйця курячі – 5 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Твердий сир – 150-200 г + –
- Лимон – половина + –
- Масло вершкове – 60 г + –
- Майонез нежирний – 250 г + –
Покрокове приготування «пухнастої мімози» з консервами і сиром
- На початковому етапі відварюємо яйця (краще домашні) і залишаємо їх остуджувати.
- Коли яйця охолонуть – звільняємо їх від шкаралупи і відокремлюємо білки від жовтків.
- Далі очищаємо цибулю (ріпчаста) і нарізаємо невеликими шматочками.
- Беремо лимон, очищаємо його від цедри і ріжемо на кружечки, а після, на невеликі трикутники.
- Тепер беремо салатник середньої глибини і викладаємо інгредієнти шарами.
- Першим шаром викладаємо білки, натерті на крупну тертку, змащуємо майонезом.
- Поверх білків рівномірно розкладаємо сайру, змішану з ріпчастою цибулею, також змащуємо майонезом.
- Тепер кладемо порізаний на трикутники лимон, кожен шматочок на відстані близько 1 см один від одного.
- Шар лимона поливаємо майонезом (у вигляді сіточки).
- Наступним шаром в салаті пухнаста мімоза стане твердий сир і масло вершкове (з холодильника), натираємо їх на крупну тертку, і рясно змащуємо майонезом.
- Завершальний етап: посипаємо жовтками, натертими на дрібній тертці у вигляді пухнастої мімози, а гілочку квітки робимо з зеленої цибулі або кропу.
Салат може стати прикрасою будь-якого повсякденного і святкового столу. З таким блюдом можна сміливо зустрічати гостей, так як його зовнішній вигляд і смак перевершать усі сподівання.
Салат «Пухнаста мімоза» з сайра і маринованою цибулею
Салат з сиром, сайра, а також з маринованою цибулею може стати цікавим варіантом для святкового меню. Для виготовлення даного страви знадобиться зовсім небагато часу, навіть початківці кухаря з легкістю впораються з цим завданням.
Складові
- Консерви в маслі (сайра) – 1 банка;
- Яйця курячі (відварні) – 3 шт .;
- Картопля середній (відвареної) – 5 шт .;
- Морква (відварна) – 3 шт .;
- Лук (ріпчаста) середній – 2 шт .;
- Оцет – 1 ст.л .;
- Цукор – 1 ч.л .;
- Майонез (не жирний) – 300 г;
- Сир (твердий) – 300 м
Як робиться салат «Пухнаста мімоза» з маринованою цибулею своїми руками
- Для початку вимиваємо ретельно морква, картопля і ставимо їх варитися до готовності, даємо їм охолонути, очищаємо.
- Відварюємо яйця, охолоджуємо і чистимо.
- Тепер нарізаємо невеликими шматочками цибулю (ріпчаста) і маринуємо його в оцті з цукром, розведеними водою.
- Далі візьмемо середній глибини салатник і викладаємо початковий шар – білки, і поливаємо сіточкою майонезу.
- На білки укладаємо консерви і знову поливаємо сіточкою майонезу.
- На рибні консерви викладаємо картопля (відварна) натертий на великій тертці, змащуємо майонезом.
- Тепер прийшла черга маринованої цибулі, який також змащуємо майонезом.
- Зверху лука викладаємо натертий на великій тертці сир (твердий) і поливаємо сіточкою з майонезу.
- Заключним шаром і прикрасою салату пухнаста мімоза стають жовтки, їх натираємо на дрібну терку.
Маленькі секрети смачного домашнього салату
- Варимо картоплю 20-25 хвилин (залежить від розміру картоплин) з моменту закипання.
- Морква необхідно варити приблизно 30-40 хвилин.
- Яйця варимо 10 хвилин – цього достатньо, щоб жовтки не стали синіми.
- Щоб замаринувати цибулю необхідно почистити цибулину, порізати її на невеликі шматочки. Потім додати трохи цукру, оцту і залити окропом, накрити. Дати постояти близько 20-30 хвилин. Злити рідину – маринована цибуля готовий.
- Щоб салат «Пухнаста мімоза» був соковитим, необхідно перед подачею на стіл потримати його 2 години на холоді.
Рецепт салату мімоза з сайра і сиром гідно оцінять і домочадці, і гості. Додавання в дане блюдо маринованої цибулі надає цьому знайомому з дитинства страви особливу пікантність.