Салат «Пухнаста мімоза» з сайра і сиром

salat-pushistaya-mimoza-s-sajroj-i-syrom
Господині воліють використовувати рецепти страв, які можна легко і швидко приготувати і при цьому отримати смачне і корисне страву для буднів і для свят. Відмінним варіантом для таких випадків стане салат пухнаста мімоза з сайра і сиром – часу на його приготування знадобиться трохи, а продукти для нього можна придбати в будь-якому магазині. Верхній (заключний) шар цієї страви у всіх асоціюється з весняними квітами – це піднімає настрій в зимовий період, адже саме в цей час його зазвичай готують.

У передчутті свята, хочеться приготувати якусь страву, яке буде відрізнятися від повсякденного рецепта своєї «родзинкою». Саме пухнаста мімоза відповідає всім вимогам, тому сподобається і великим і маленьким гурманам.

Домашній салат «Пухнаста мімоза» з сиром і сайра

Як приготувати салат мімоза з сайра і сиром - домашній рецепт

Складові

  • Консерви в маслі (сайра) – 1 банка + –
  • Яйця курячі – 5 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Твердий сир – 150-200 г + –
  • Лимон – половина + –
  • Масло вершкове – 60 г + –
  • Майонез нежирний – 250 г + –

Покрокове приготування «пухнастої мімози» з консервами і сиром

  1. На початковому етапі відварюємо яйця (краще домашні) і залишаємо їх остуджувати.
  2. Коли яйця охолонуть – звільняємо їх від шкаралупи і відокремлюємо білки від жовтків.
  3. Далі очищаємо цибулю (ріпчаста) і нарізаємо невеликими шматочками.
  4. Беремо лимон, очищаємо його від цедри і ріжемо на кружечки, а після, на невеликі трикутники.
  5. Тепер беремо салатник середньої глибини і викладаємо інгредієнти шарами.
  6. Першим шаром викладаємо білки, натерті на крупну тертку, змащуємо майонезом.
  7. Поверх білків рівномірно розкладаємо сайру, змішану з ріпчастою цибулею, також змащуємо майонезом.
  8. Тепер кладемо порізаний на трикутники лимон, кожен шматочок на відстані близько 1 см один від одного.
  9. Шар лимона поливаємо майонезом (у вигляді сіточки).
  10. Наступним шаром в салаті пухнаста мімоза стане твердий сир і масло вершкове (з холодильника), натираємо їх на крупну тертку, і рясно змащуємо майонезом.
  11. Завершальний етап: посипаємо жовтками, натертими на дрібній тертці у вигляді пухнастої мімози, а гілочку квітки робимо з зеленої цибулі або кропу.

Салат може стати прикрасою будь-якого повсякденного і святкового столу. З таким блюдом можна сміливо зустрічати гостей, так як його зовнішній вигляд і смак перевершать усі сподівання.

Салат «Пухнаста мімоза» з сайра і маринованою цибулею

Салат з сиром, сайра, а також з маринованою цибулею може стати цікавим варіантом для святкового меню. Для виготовлення даного страви знадобиться зовсім небагато часу, навіть початківці кухаря з легкістю впораються з цим завданням.

Як зробити салат «Пухнаста мімоза» з сайра і маринованою цибулею

Складові

  • Консерви в маслі (сайра) – 1 банка;
  • Яйця курячі (відварні) – 3 шт .;
  • Картопля середній (відвареної) – 5 шт .;
  • Морква (відварна) – 3 шт .;
  • Лук (ріпчаста) середній – 2 шт .;
  • Оцет – 1 ст.л .;
  • Цукор – 1 ч.л .;
  • Майонез (не жирний) – 300 г;
  • Сир (твердий) – 300 м

Як робиться салат «Пухнаста мімоза» з маринованою цибулею своїми руками

  1. Для початку вимиваємо ретельно морква, картопля і ставимо їх варитися до готовності, даємо їм охолонути, очищаємо.
  2. Відварюємо яйця, охолоджуємо і чистимо.
  3. Тепер нарізаємо невеликими шматочками цибулю (ріпчаста) і маринуємо його в оцті з цукром, розведеними водою.
  4. Далі візьмемо середній глибини салатник і викладаємо початковий шар – білки, і поливаємо сіточкою майонезу.
  5. На білки укладаємо консерви і знову поливаємо сіточкою майонезу.
  6. На рибні консерви викладаємо картопля (відварна) натертий на великій тертці, змащуємо майонезом.
  7. Тепер прийшла черга маринованої цибулі, який також змащуємо майонезом.
  8. Зверху лука викладаємо натертий на великій тертці сир (твердий) і поливаємо сіточкою з майонезу.
  9. Заключним шаром і прикрасою салату пухнаста мімоза стають жовтки, їх натираємо на дрібну терку.

Маленькі секрети смачного домашнього салату

  1. Варимо картоплю 20-25 хвилин (залежить від розміру картоплин) з моменту закипання.
  2. Морква необхідно варити приблизно 30-40 хвилин.
  3. Яйця варимо 10 хвилин – цього достатньо, щоб жовтки не стали синіми.
  4. Щоб замаринувати цибулю необхідно почистити цибулину, порізати її на невеликі шматочки. Потім додати трохи цукру, оцту і залити окропом, накрити. Дати постояти близько 20-30 хвилин. Злити рідину – маринована цибуля готовий.
  5. Щоб салат «Пухнаста мімоза» був соковитим, необхідно перед подачею на стіл потримати його 2 години на холоді.

Рецепт салату мімоза з сайра і сиром гідно оцінять і домочадці, і гості. Додавання в дане блюдо маринованої цибулі надає цьому знайомому з дитинства страви особливу пікантність.