З чого цей салат? Таке питання зададуть вам багато з тих, кого ви їм почастуєте. Завдяки настандартной нарізці салат виходить дуже оригінальним. Тобто, трохи зусиль і звичайний кабачок перетворюється … Перетворюється кабачок … У капусту! Або не в капусту? Не скажу точно, у що він перетворюється, але кабачок в ньому зможуть розглянути далеко не всі.
необхідно:
- Кабачки – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 250 г
- Морква – 250 г
- Цукор – 100 г (бл. 0,5 скл.)
- Сіль – 1,5 ст.л. дрібної солі без гірки (45 г)
- Оцет 9% – 100 мл
- Олія – 100 мл
Вихід – близько 4 банок 0,5 л.
приготування:
Отже, приступаємо до нарізки кабачків.
Якщо його шкірка вже загрубіла, її потрібно очистити.
В цей сатат відмінно підійдуть кабачки-переростки з жорсткими насінням, м’якоть зрізаємо, серединку викидаємо.
За допомогою спеціального пристосування або корейської терки зрізаємо придатну частина м’якоті.
Здається, що це довго, але, повірте, це не так, справа рухається досить спритно, якщо ви зосереджені на процесі, і ще швидше під запальну ритмічну музику.
Ось такі стружечкі нам потрібні.
Морквина треться на корейській тертці або за допомогою такого ж пристосування.
Лук ріжемо тонкими півкільцями.
У велику ємність складаємо всі овочі, додаємо інші інгредієнти, ретельно перемішуємо руками і залишаємо на півгодинки.
За цей час овочі дадуть сік і стануть більш м’якими.
Не переживайте, з банки вони будуть хрусткими.
Справжньому овочі розкладаємо по стерилізованим банкам.
Важливий момент!
Звичайно ж вам захочеться щільно укласти овочі, щоб в банку було менше «води». Але не зробите цю помилку. Овочевий сік потрібен для гарного прогріву банок, він провідник тепла. Якщо в салаті буде мало рідини, то він може і зіпсуватися при зберіганні.
Наповнені банки накриваємо стерилізованими кришками і встановлюємо в каструлю.
Все стандартно, на дно каструлі кладемо грати або тканину, зверху банки.
Вода повинна доходити до «плічок», приблизно на 2-3 см не доходячи до верху.
Ще краще, якщо каструлю ви теж накриє кришкою, тоді шийки банок теж будуть добре прогріватися.
Стерилізуємо банки об’ємом 0,5-0,7 л протягом 20-25 хвилин після закипання води, відразу ж загвинчуємо кришки і перевертаємо догори дном.
Зберігати салат можна при кімнатній температурі.
Взимку ви обов’язково похвалити себе за те, що не полінувалися його зробити.
Смачного!