Пропонуємо вам сьогодні приготувати не тільки смачне, але і дуже ефектне блюдо, яке прикрасить будь-який святковий стіл. «Морська перлина» – салат, існуючий відразу в багатьох іпостасях, завдяки чому його можна створити зовсім легким, а можна приготувати щільним і насиченим. У нашій статті ви знайдете кілька перевірених варіантів того, як зробити це блюдо і як найкраще відвідувати оформити його подачу.
У цього салату існує два назви «Морська зірка» і «Морська перлина» – суть приблизно одна і та ж, а ось оформлення може сильно варіюватися. Приготуємо спочатку перший варіант.
«Морська зірка» з кальмарами
Складові
- Креветки – 500 г
- Кальмари – 500 г
- Яблуко кисле – 1 шт.
- Свіжий огірок – 1 шт.
- Червона ікра – 1 банка
- Твердий сир (за бажанням) – 80 г
- Цибуля – 1 шт.
- Лимонний сік – 1 ч.л
- Майонез, сіль, перець – за смаком
Приготування
- Креветки, не розморожуючи, кидаємо в окріп і варимо після закипання 5 хвилин. Остужаем в друшляку. Якщо вони чищення відразу отставляем в сторону, якщо немає – спочатку прибираємо панцири.
- Кальмарів також варимо в киплячій воді, але не довше 2-х хвилин, в іншому випадку білок, що міститься в них перетравиться, і м’ясо стане дуже жорстким. Остудити тушки можна під струменем холодної води – так чистити їх буде простіше.
- Лук шаткуємо півкільцями і заливаємо окропом. Відстоюємо 4-5 хвилин і зливаємо. Щоб зробити смак м’якше, можемо додати в воду по 1 ч.л. оцту, цукру і солі.
- Підготовлений цибулю викладаємо в салатницю.
- Яблуко і огірок моєму і ріжемо соломкою або кубиками – за смаком. Відправляємо до цибулі.
- Туди ж нарізаємо тонкими півкільцями кальмарів.
- Креветки за бажанням ріжемо або залишаємо так.
- Все заправляємо майонезом, солимо, перчимо, перемішуємо і вирівнюємо поверхню ложкою. Зверху за бажанням посипаємо подрібненим на тертці сиром.
- Тепер прийшла черга червоної ікри – розкладаємо її на салаті у вигляді зірки. Охолоджуємо під плівкою в холодильнику 20-25 хвилин і подаємо. Смачного!
Цей салат виходить легким і пікантним, а ось для приготування більш щільного страви нам знадобляться додаткові інгредієнти.
Салат «Морська зірка» ситний
- Спочатку ставимо варитися разом 2 середні картоплини в мундирі і пару курячих яєць. Як тільки вони будуть готові, дістаємо їх з води і залишаємо остигати.
- Потім чистимо і ріжемо картоплю на кубики, а у яєць відділяємо жовтки від білків і подрібнюємо окремо виделкою.
- В окропі варимо пару хвилинок 700 г кальмарів, також охолоджуємо і чистимо від плівок. Нарізаємо соломкою.
- Ріжемо 1 свіжий огірок і шаткуємо 1 цибулину – при необхідності обдаємо її окропом.
- ½ вилка пекінської капусти ріжемо на невеликі смужки.
Всі з’єднуємо, заправляємо майонезом, додаємо жовтки, солимо, перчимо і викладаємо в салатницю. Зверху посипаємо подрібненими білками, а потім, як і в попередньому рецепті, у вигляді зірки розкладаємо вміст 1 баночки червоної ікри.
Охолоджуємо салат і подаємо!
Ну, а тим, хто віддає перевагу більш солоні смаки, рекомендуємо приготувати закуску за наступним рецептом. Оформлення такого салату також буде відрізнятися.
«Морська зірка» з сьомги
Головна умова в приготуванні цієї страви – все інгредієнти повинні бути досить дрібно порізані, щоб з отриманої маси можна було сформувати «Морську зірку».
- Для початку варимо в круту 2 курячих яйця. Остигнули подрібнюємо виделкою.
- Відварюємо до готовності 400 г кальмарів, охолоджуємо і ріжемо.
- До кальмарам додаємо порізаний стиглий авокадо, 1 свіжий огірок, подрібнені яйця і 100 г рубленого сиру моцарелла.
- За бажанням втручаємося 1/3 пучка шинкованной зелені петрушки.
- Заправляємо салат сумішшю майонезу і соєвого соусу з розрахунку 1: 4, перчимо і викладаємо на тарілці у вигляді зірки.
Потім беремо сьомгу в нарізці і її пелюстками обертаємо отриману морську зірку. Прикрашаємо салат зеленню петрушки, охолоджуємо і подаємо. Смачного!
«Морська перлина» з кальмарами
Складові
- Кальмари – 400 г + –
- Національний оператор мобільного – 250 г + –
- Червона ікра – 100 г + –
- Яйце перепелине – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Майонез – для заправки салату + –
- Чорний перець мелений – на кінчику ножа + –
- Сіль – 1/4 ч.л. + –
Приготування
Приготуємо тепер не менш пікантну закуску.
- Відварюємо відразу всі яйця, охолоджуємо і чистимо. Перепелине залишаємо цілим – воно і стане нашою «перлиною», а у курячих трьом білки на тертці, а жовтки нам не знадобляться – їх залишаємо для іншої страви.
- Кальмарів варимо, як зазвичай, охолоджуємо, чистимо і дрібно ріжемо. Також рубаємо крабове м’ясо.
- Всі з’єднуємо, заправляємо, солимо і додаємо більшу частину червоної ікри, залишивши трохи для прикраси, і викладаємо в салатницю рівною гіркою. Наверх поміщаємо 1 ст.л червоної ікри, а в неї ставимо перепелине яйце.
Такий салат можна подавати відразу ж – смачного!
салат порційний
Подача цієї закуски ще більш ефектна, ніж за попередній варіант!
- Відварюємо 600 г заморожених кальмарів, чистимо і ріжемо на тонкі смуги.
- Також в киплячій воді доводимо до готовності 400 г креветок. Очищаємо їх і дрібненько рубаємо.
- У великій кількості води варимо добре промитий розсипчастий рис.
- Також варимо круто 4 курячих і 10 перепелиних яєць. У курячих трьом на тертці білки, а перепелині просто чистимо і залишаємо цілими.
- Шаткуємо по 50 г цибулі-порею і зелені петрушки.
Всі з’єднуємо, заправляємо майонезом, солимо, перчимо і перемішуємо. Потім розкладаємо салат по тарталетки і в центр кожної утапливаем 1 перепелине яйце.
Подаємо страву відразу ж, щоб тарталетки не встигли розмокнути. Смачного!
Тепер ви знаєте рецепт салату «Морська перлина», і не один, а кілька абсолютно різних сполучень, хоча б одне з яких напевно буде вам до смаку. Пробуйте, експериментуйте і, можливо, придумаєте свою «перлину», друзі!