Деякі рецепти закусочних салатів давно стали традиційними, адже ми ставимо їх як на святкові, так і на повсякденні столи. Наприклад, салат мімоза з консервами – його готують з будь-якою рибою, цей інгредієнт надає страві особливого присмаку свята.
Відступимо від класичного рецепту з лососем і приготуємо відмінну салатну закуску з незвичайними для цього салату консервами – закуска сподобається всім, особливо чоловікам.
Салат Мімоза з консервою «Шпроти в маслі»: класичний рецепт
Складові
- Картопля – 1 шт. + –
- Консерва шпроти – 100 г + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Морква – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Майонез – за смаком (але багато використовувати не варто) + –
- Оцет столовий – 1 ст. л. + –
- Вода – 0, 5 ст. + –
- Цукор-пісок білий – 1 щіпка + –
- Кілька гілочок будь-якої зелені – + –
Як швидко зробити салатну закуску мімоза з консервою, картоплею і морквою
У закусочний салат за класичними рецептами додається горбуша, сардини або скумбрія. Замінимо їх на не менше смачні шпроти в олії і випробуємо звичне блюдо в новому виконанні. Куховарити салат мімоза зі шпротами ми будемо за звичайним рецептом, слідуючи покрокової інструкції, наведеної нижче.
Зеленню будемо прикрашати вже готовий салат. Це можуть бути ажурні кропові гілочки або листочки петрушки.
- Варимо круті яйця, а також моркву і картоплю (для більшої ситності страви варимо дві картоплини).
- Остужаем відварені продукти, знімаємо шкаралупу і шкірку відповідно.
- Відокремлюємо жовток від білка. Подрібнюємо білки, скориставшись середньої теркою, а жовтки – дрібної.
- Для подрібнення морквини і картоплі беремо дрібну тертку.
- Очищаємо і нарізаємо цибулину, поміщаємо в суміш оцту, цукру і води, після чого ставимо в сторону – нехай маринується.
- Розминаємо рибку на блюді, використовуючи вилку.
- Кладемо в посудину для салату мімоза зі шпротами терту картоплю і намазуємо її майонезом.
- Додаємо шар шпротному маси, зверху – замаринований цибулька, слив воду. Наносимо на цибульний шар майонез.
- Укладаємо варену моркву і білкову масу – змащуємо майонезом.
- Посипаємо все тертим жовтком і декоруємо зеленню.
Прибираємо приготоване страву в прохолодне місце на 2 години, коли зазначений час подаємо святкову закуску з товченої картоплею. З таким ситним салатом і м’яса не потрібно!
Мімоза з консервованої сайра: рецепт з плавленим сиром
Зазвичай господині готують даний закусочний салат з морквою і цибулею. Внесемо в нього свіжі нотки, відмовившись від таких інгредієнтів, замінивши їх плавленим сиром. Для приготування ситного і смачного страви з незвичайним пікантним смаком дотримуємося наступну покрокову рецептуру.
Вибираємо копчений, плавлений сир, якщо хочеться, щоб салат мімоза з будь-консервою мав виражений присмак копченостей.
Складові
- Консерва з сайри – 250 г;
- Картопля середня – 2 шт .;
- Курячі яйця – 4 шт .;
- Сир плавлений – 250 г;
- Трохи перцю і солі – за смаком;
- Майонез – на ваш смак;
- Трошки зелені – за смаком.
Простий покроковий рецепт смачного салату мімоза з консервою в маслі
- Заливаємо сирі яйця холодною водою (1 літр) і доводимо до кипіння. Кладемо до них вимиту картоплю і варимо після закипання на середньому вогні до готовності.
Варка яєць для дотримання рецепта готування салату мімоза зі шпротами не повинна тривати більше 10 хвилин.
- Поки вариться картопля, охолоджуємо яйця, знімаємо шкаралупу і відокремлюємо жовтки від білків.
- Окремо трьом білок і жовток з допомогою великої терки.
- Остудивши картоплю, знімаємо шкірку і крупно натираємо коренеплоди.
- Вступаємо з плавленим сиром також, перетворивши його в терту масу.
- Виймаємо шпроти в салатницю (розминати не потрібно!).
- Засипаємо поверх рибок тертий білок і змащуємо майонезом.
- Розподіляємо терту картоплю, подсаливаем, перчимо, поливаємо олією зі шпротів.
- Додаємо сирок і майонез, густо обсипаємо верх подрібненим жовтком.
Накриваємо мімозу з консервами кришкою і витримуємо в прохолодному місці 4-8 годин – нехай просочиться і стане ніжним, що тане в роті. Перед подачею прикрашаємо салат гілочками улюбленої зелені.