Салат Мімоза, рецепт з рисом і сиром

salat-mimoza-recept-s-risom-i-syrom
Ситне частування з вишуканим смаком і при цьому не надто важке для шлунку – здавалося б, нездійсненна мрія кожного домашнього кулінара.

Насправді поєднати неможливе реально, і доказ цього – корисний салат мімоза з вареним рисом і сиром, в якому присутня червона риба. У ньому немає нічого зайвого – тільки ті інгредієнти, які завжди є під рукою, а закуска виходить настільки смачною, що хочеться ще і ще …

Інгредієнт, яким улюблена «Мімоза» відрізняється від інших салатних закусок – рибка. У класичному виконанні в неї кладуть консервованого тунця, сайру або перероблене м’ясо інших представників морського рибного сімейства. А щоб салат більш відповідав своїй назві, його неодмінно прикрашають зверху крихтою варених яєчних жовтків.

Пропонуємо сьогодні трохи відійти від кулінарних канонів і пограти з інгредієнтами в пошуках ідеальної смакової композиції для коханої «Мімози».

Ситний салат «Мімоза» з рисом, маслом і твердим сиром

Рибу в консервах для цієї салатної закуски беремо виходячи з власних смакових уподобань. Ідеальний варіант – тунець, якісна сайра або скумбрія. Рис потрібно брати той, що ні злипається – сортів Жасмин або Індіка.

З твердих сирів відмінно підійде Гауда або класичний Російський. Вершкове масло класти обов’язково – воно зробить страву більш ситним і соковитим.

salat-mimoza-recept-s-risom-i-syrom1

Складові

  • Рисові зерна сирі – 1 стакан;
  • Яйце куряче велике – 3 шт .;
  • Консерви з риби – 1 баночка;
  • Масло коров’яче з морозилки – 100 г;
  • Сир твердого сорту – 150 г;
  • Лук-ріпка середнього розміру – 1 шт .;
  • Майонез – 3-4 ст.л .;
  • Зелень кропу свіжа – 1 пучок;
  • Перець чорний – щіпка;
  • Сіль за смаком.

Як зробити смачно популярний салат «Мімоза» з рису і риби в домашніх умовах

займемося яйцями

  1. Кладемо їх сирими в каструлю, заливаємо холодною водою так, щоб вони виявилися повністю зануреними.
  2. Після закипання на сильному вогні вони повинні варитися 10 хвилин – тільки після цього жовток повністю затвердіє.
  3. Далі потрібно залити готові яйця холодною водою і дати їм охолонути.

Тепер готуємо рис

  1. Промивши зерна в струмені водного потоку з-під крана, складаємо їх в каструлю і заливаємо водою так, щоб її рівень виявився на два пальці вище.
  2. Трохи присаливаем воду і варимо крупу до випаровування води і розм’якшення зерен.
  3. В готовий ще теплий рис додамо чайну ложку вершкового масла або стільки ж майонезу, щоб досить суху кашу зробити більш апетитною.

підготуємо цибулину

  1. Знявши з неї лушпиння, ріжемо гостру білу м’якоть дрібними кубиками.
  2. Лушпиння нарізку обдаємо окропом і відкидаємо на друшляк, щоб зайва волога скла.

Зберемо в салатник «Мімозу»

Для кращого естетичного ефекту можна скористатися індивідуальними кулінарними кільцями.

  1. Нижній шар – половина рибних консервів. Перед укладанням в салатник з них потрібно злити масляну підливу і видалити великі кісточки.
  2. Зверху кладемо лушпиння нарізку, потім – розсипчастий рис, його присмачуємо майонезной сіткою.
  3. Наступна прошарок – сир, натертий на дрібній тертці, і знову – майонез.
  4. Дістаємо з морозилки масло і за допомогою тієї ж дрібної терки перетворюємо його в пухнасту масу, яку відразу ж, поки не розтанула, кладемо поверх сирного шару.
  5. Потім – білки, подрібнені так само, як сир, майонезна сітка, залишки риби, майонез.
  6. Зверху присипаємо наш салатик подрібненими в крихту жовтками.

Задекорувати частування можна укропной зеленню, виклавши її у вигляді гілочок. Обов’язково потрібно дати готовому салату мімоза з рисом і сиром постояти з півгодини перед подачею на стіл, щоб шари просочилися ароматом і смаком один одного.

Оригінальний салат «Мімоза» з червоною рибою і твердим сиром

Складові

  • Червона риба сьомга малосольна – 200 г + –
  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Картопля в «мундирі» – 2 бульби + –
  • Морква варена – 1 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Твердий сир – 50 г + –
  • Салат листовий – 5-6 листків + –
  • Майонез – 3 ст.л. + –

Як покроково готувати салат мімоза з сиром і малосольною сьомгою своїми руками

Червона риба – невичерпне джерело цінних кислот Омега-3, що відповідають за здоров’я судин, репродуктивної системи, нервів. Пропонуємо на вибір кету, сьомгу, форель.

  1. Спершу відваримо яйця і картоплю з морквою. Остигнули продукти потрібно буде почистити і натерти на дрібній тертці (білки від жовтків – окремо).
  2. Сир подрібнюємо точно так же, як і коренеплоди.
  3. Нарізавши цибулю тонкими півкільцями, заливаємо його окропом, щоб пішла зайва гіркота.
  4. Малосольного сьомгу нарізаємо на тонкі не надто довгі смужки.
  5. Застеляємо плоске блюдо салатним листям, кладемо кулінарне кільце і починаємо формувати шари. Спочатку рибу, на неї цибулю, змащуємо майонезом, потім білки, майонез. Далі насипаємо рівним шаром картопля, сирна крихта, терта морквина. Всі верстви Промазуємо майонезом.
  6. Зверху готове частування традиційно покриваємо натертими жовтками.

Зовсім не гріх іноді експериментувати з традиційними рецептурами улюблених закусок в пошуках нових смакових вражень. Так, якщо час від часу робити салат «Мімоза" не за класичним рецептом, а взявши за основу рис, сир і рибні консерви, то улюблене частування припаде до смаку ще більше.