Ситне частування з вишуканим смаком і при цьому не надто важке для шлунку – здавалося б, нездійсненна мрія кожного домашнього кулінара.
Насправді поєднати неможливе реально, і доказ цього – корисний салат мімоза з вареним рисом і сиром, в якому присутня червона риба. У ньому немає нічого зайвого – тільки ті інгредієнти, які завжди є під рукою, а закуска виходить настільки смачною, що хочеться ще і ще …
Інгредієнт, яким улюблена «Мімоза» відрізняється від інших салатних закусок – рибка. У класичному виконанні в неї кладуть консервованого тунця, сайру або перероблене м’ясо інших представників морського рибного сімейства. А щоб салат більш відповідав своїй назві, його неодмінно прикрашають зверху крихтою варених яєчних жовтків.
Пропонуємо сьогодні трохи відійти від кулінарних канонів і пограти з інгредієнтами в пошуках ідеальної смакової композиції для коханої «Мімози».
Ситний салат «Мімоза» з рисом, маслом і твердим сиром
Рибу в консервах для цієї салатної закуски беремо виходячи з власних смакових уподобань. Ідеальний варіант – тунець, якісна сайра або скумбрія. Рис потрібно брати той, що ні злипається – сортів Жасмин або Індіка.
З твердих сирів відмінно підійде Гауда або класичний Російський. Вершкове масло класти обов’язково – воно зробить страву більш ситним і соковитим.
Складові
- Рисові зерна сирі – 1 стакан;
- Яйце куряче велике – 3 шт .;
- Консерви з риби – 1 баночка;
- Масло коров’яче з морозилки – 100 г;
- Сир твердого сорту – 150 г;
- Лук-ріпка середнього розміру – 1 шт .;
- Майонез – 3-4 ст.л .;
- Зелень кропу свіжа – 1 пучок;
- Перець чорний – щіпка;
- Сіль за смаком.
Як зробити смачно популярний салат «Мімоза» з рису і риби в домашніх умовах
займемося яйцями
- Кладемо їх сирими в каструлю, заливаємо холодною водою так, щоб вони виявилися повністю зануреними.
- Після закипання на сильному вогні вони повинні варитися 10 хвилин – тільки після цього жовток повністю затвердіє.
- Далі потрібно залити готові яйця холодною водою і дати їм охолонути.
Тепер готуємо рис
- Промивши зерна в струмені водного потоку з-під крана, складаємо їх в каструлю і заливаємо водою так, щоб її рівень виявився на два пальці вище.
- Трохи присаливаем воду і варимо крупу до випаровування води і розм’якшення зерен.
- В готовий ще теплий рис додамо чайну ложку вершкового масла або стільки ж майонезу, щоб досить суху кашу зробити більш апетитною.
підготуємо цибулину
- Знявши з неї лушпиння, ріжемо гостру білу м’якоть дрібними кубиками.
- Лушпиння нарізку обдаємо окропом і відкидаємо на друшляк, щоб зайва волога скла.
Зберемо в салатник «Мімозу»
Для кращого естетичного ефекту можна скористатися індивідуальними кулінарними кільцями.
- Нижній шар – половина рибних консервів. Перед укладанням в салатник з них потрібно злити масляну підливу і видалити великі кісточки.
- Зверху кладемо лушпиння нарізку, потім – розсипчастий рис, його присмачуємо майонезной сіткою.
- Наступна прошарок – сир, натертий на дрібній тертці, і знову – майонез.
- Дістаємо з морозилки масло і за допомогою тієї ж дрібної терки перетворюємо його в пухнасту масу, яку відразу ж, поки не розтанула, кладемо поверх сирного шару.
- Потім – білки, подрібнені так само, як сир, майонезна сітка, залишки риби, майонез.
- Зверху присипаємо наш салатик подрібненими в крихту жовтками.
Задекорувати частування можна укропной зеленню, виклавши її у вигляді гілочок. Обов’язково потрібно дати готовому салату мімоза з рисом і сиром постояти з півгодини перед подачею на стіл, щоб шари просочилися ароматом і смаком один одного.
Оригінальний салат «Мімоза» з червоною рибою і твердим сиром
Складові
- Червона риба сьомга малосольна – 200 г + –
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Картопля в «мундирі» – 2 бульби + –
- Морква варена – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Твердий сир – 50 г + –
- Салат листовий – 5-6 листків + –
- Майонез – 3 ст.л. + –
Як покроково готувати салат мімоза з сиром і малосольною сьомгою своїми руками
Червона риба – невичерпне джерело цінних кислот Омега-3, що відповідають за здоров’я судин, репродуктивної системи, нервів. Пропонуємо на вибір кету, сьомгу, форель.
- Спершу відваримо яйця і картоплю з морквою. Остигнули продукти потрібно буде почистити і натерти на дрібній тертці (білки від жовтків – окремо).
- Сир подрібнюємо точно так же, як і коренеплоди.
- Нарізавши цибулю тонкими півкільцями, заливаємо його окропом, щоб пішла зайва гіркота.
- Малосольного сьомгу нарізаємо на тонкі не надто довгі смужки.
- Застеляємо плоске блюдо салатним листям, кладемо кулінарне кільце і починаємо формувати шари. Спочатку рибу, на неї цибулю, змащуємо майонезом, потім білки, майонез. Далі насипаємо рівним шаром картопля, сирна крихта, терта морквина. Всі верстви Промазуємо майонезом.
- Зверху готове частування традиційно покриваємо натертими жовтками.
Зовсім не гріх іноді експериментувати з традиційними рецептурами улюблених закусок в пошуках нових смакових вражень. Так, якщо час від часу робити салат «Мімоза" не за класичним рецептом, а взявши за основу рис, сир і рибні консерви, то улюблене частування припаде до смаку ще більше.