Салат «Літо» (в банках на зиму)

Салат «Літо» (в банках на зиму)

Цей салат подужає навіть той, хто ніколи не консервував овочі. Відсутність тривалого варіння і інших времязатратних маніпуляцій з овочами дозволить вам зберегти вітаміни і сили. Зберігайте урожай і літній настрій.

необхідно:

вага овочів дан після очищення від усього зайвого

  • Капуста – 0,5 кг
  • Помідори – 0,5 кг
  • Огірки – 0,5 кг
  • Перець болгарський – 0,5 кг
  • Морква – 0, 5 кг
  • Олія – ​​100 г
  • Оцет 9% – 100 г
  • Сіль – 4 ч. Л.
  • Цукор – 8 ч.л.

приготування:

Так як салат готується дуже швидко, то спочатку потрібно підготувати банки. Простерилізувати їх і прокип’ятити кришки. Для цієї порції потрібно 5-6 банок по 0,5 л.

Салат «Літо» (в банках на зиму)

Овочі порізати, як на звичайний літній салат, моркву потерти на крупній тертці.

Салат «Літо» (в банках на зиму)

Додати масло, оцет, сіль і цукор. Перемішати.

Салат «Літо» (в банках на зиму)

Поставити каструлю на вогонь. У мене обсяг каструлі 5,5 літра. Вона як раз повна під загруз. Після овочі осядуть.

Доводимо овочеву суміш до кипіння. Іноді за кипіння можна прийняти повітря, який виділяється з простору між шматочками овочів. Потрібно переконатися, що вся суміш саме закипіла. Для цього перемішайте салат, подивіться, якщо відразу закипає знову, то відрахуйте з цього моменту 2-3 хвилини.

Салат «Літо» (в банках на зиму)

Усе! Салат готовий. Гарячу овочеву суміш розкладаємо по банках і відразу закочує кришками. Перевертаємо і охолоджуємо.

Салат «Літо» (в банках на зиму)

Завдяки такій щадить теплової обробки, овочі виходять не перетравленими «в кашу».

Салатик дуже смачний. Смачного!

Салат «Літо» (в банках на зиму)