Цей салат подужає навіть той, хто ніколи не консервував овочі. Відсутність тривалого варіння і інших времязатратних маніпуляцій з овочами дозволить вам зберегти вітаміни і сили. Зберігайте урожай і літній настрій.
необхідно:
вага овочів дан після очищення від усього зайвого
- Капуста – 0,5 кг
- Помідори – 0,5 кг
- Огірки – 0,5 кг
- Перець болгарський – 0,5 кг
- Морква – 0, 5 кг
- Олія – 100 г
- Оцет 9% – 100 г
- Сіль – 4 ч. Л.
- Цукор – 8 ч.л.
приготування:
Так як салат готується дуже швидко, то спочатку потрібно підготувати банки. Простерилізувати їх і прокип’ятити кришки. Для цієї порції потрібно 5-6 банок по 0,5 л.
Овочі порізати, як на звичайний літній салат, моркву потерти на крупній тертці.
Додати масло, оцет, сіль і цукор. Перемішати.
Поставити каструлю на вогонь. У мене обсяг каструлі 5,5 літра. Вона як раз повна під загруз. Після овочі осядуть.
Доводимо овочеву суміш до кипіння. Іноді за кипіння можна прийняти повітря, який виділяється з простору між шматочками овочів. Потрібно переконатися, що вся суміш саме закипіла. Для цього перемішайте салат, подивіться, якщо відразу закипає знову, то відрахуйте з цього моменту 2-3 хвилини.
Усе! Салат готовий. Гарячу овочеву суміш розкладаємо по банках і відразу закочує кришками. Перевертаємо і охолоджуємо.
Завдяки такій щадить теплової обробки, овочі виходять не перетравленими «в кашу».
Салатик дуже смачний. Смачного!