А вам відомо, що наше бажання поласувати новим блюдом обумовлюється не тільки його смакові якості, скільки візуальним виглядом? Салат "Лісова поляна" з печерицями – якраз таке блюдо, яке допоможе вам не тільки нагодувати гостей, а й здивувати їх незвичайною подачею. А як здорово виглядає це блюдо серед звичних частувань: дари природи на апетитною зелені, що імітує заміську проталину!
Салат "Полянка" з печерицями, рецепт якого ми детально розберемо, стане справжньою прикрасою будь-якого урочистої події і неодмінно приверне увагу всіх присутніх своїм нестандартним оригінальним видом. А Ви, як авторка цього кулінарного шедевра, відразу і надовго удостоїтеся титулу майстерною кулінаркі.
І адже нічого складного в приготуванні цієї гастрономічної галявинки з грибочками немає! Весь секрет у … втім, не будемо відразу відкривати всі таємниці і перейдемо до створення цього локального кухонного дива!
Салат з печерицями "Грибна поляна"
Складові
- Печериці консервовані – 1 банка + –
- Кріп – 1 пучок + –
- Петрушка – 1 пучок + –
- Цибуля зелена – 1 пучок + –
- Морквина корейська – 200 г + –
- Куряче відварне філе – 300 г + –
- Огірок – 1 плід + –
- Яйця – 3 шт. + –
- Картопля – 2 бульби + –
- Салат свіжий – 4 листи + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за бажанням + –
- Майонез – 6 ст. л. + –
Приготування
Напевно, ви навіть і не знали, що це приголомшливе, немов зійшло з картинки, частування готується настільки просто! Все, що нам потрібно, це список необхідних для страви компонентів, трохи старанності і … вуаля! Грибна поляна на вашому столі! Підготовчий етап створення салату полягає в закупівлі всі необхідні компоненти (за списком) і їх первинній обробці.
- Яйця варимо протягом 5-6 хвилин, щоб білки і жовтки отверделі, а картоплини ретельно обмиваємо і відварюємо прямо в шкірці.
- Далі ми беремо глибокий посуд, бажано розширюється до краю – так готову страву буде ще краще виглядати. Вистилаємо обрану ємність харчовою плівкою, щоб її краєчки нависали над стільницею і починаємо формувати шари нашого незвичайного салату.
- Найпершими у нас підуть в хід печериці. З банки необхідно злити рідину і викласти грибочки капелюшками вниз так, щоб вони закривали дно миски.
Обережно знімаємо з них шкірку і трьом на крупній тертці або подрібнюємо ножем, щоб в результаті вийшла розсипчаста маса.
Рівномірно розподіляємо її по верху яєчного шару і знову ж мажемо майонезом – ну звичайно, куди ж без нього!
Поки страва охолоджується, саме час підготувати для нього тарілку для ще більш ефектною подачі. Візьмемо красиве плоске блюдо і застилає його дно кількома салатним листям.
По закінченню відведеного часу дістанемо "Лісову поляну" з холодильника і знімаємо верхній шар плівки (той, яким ми в кінці частування накривали). Притискаємо тарілку з салатним листям до верхньої частини ємності з салатом і акуратно перевертаємо її. В результаті ми маємо салатну гору, що розташувалася на листі салату. Видаляємо харчову плівку і … радіємо отриманому результату!
Салат "Полянка" з печерицями за рецептом, який ми тільки що успішно відтворили, вдався на диво! Світлі, помаранчеві і зеленішою шари вінчають грибні капелюшки – ну хіба не краса?
Поради кухарчуком
- Якщо корейська морквина надто довга, то це може створити певні незручності при порціонної роздачі страви. Передбачте це і наріжте її дрібніші, щоб вам і вашим гостям було простіше брати салатик з тарілки.
- Печериці, встановлені згідно з рецептом, в разі їх відсутності, можна без проблем замінити на мариновані опеньки – це абсолютно не погіршить кінцевий смак страви.
- Багатьом кулінаркою замість майонезу більше подобається використовувати сметану або суміш сметани і майонезу.
- Замість шару курячого м’яса можна покласти дрібно нарізану шинку – це додасть страві особливого присмаку і пікантні нотки.
- У деяких варіаціях салату відсутня шар корейської моркви – це, безумовно, позначається на смаку вироби, але тут, як то кажуть, смак «на любителя».
- Цікавий варіант страви, в якому в кінці на шар картопляної маси викладається натертий сир. Це дає страві ще більшу пікантність.
Як ви могли самі переконатися, наш красивий салат «Грибна галявина» з печерицями – це не настільки складно, як здавалося. Весь секрет у правильному чергуванні шарів і акуратною викладенні. Здивуйте своїх близьких і замість звичних частувань піднесіть шматочок лісу на тарілці!