Салат лісова галявина з печерицями

салат
А вам відомо, що наше бажання поласувати новим блюдом обумовлюється не тільки його смакові якості, скільки візуальним виглядом? Салат "Лісова поляна" з печерицями – якраз таке блюдо, яке допоможе вам не тільки нагодувати гостей, а й здивувати їх незвичайною подачею. А як здорово виглядає це блюдо серед звичних частувань: дари природи на апетитною зелені, що імітує заміську проталину!

Салат "Полянка" з печерицями, рецепт якого ми детально розберемо, стане справжньою прикрасою будь-якого урочистої події і неодмінно приверне увагу всіх присутніх своїм нестандартним оригінальним видом. А Ви, як авторка цього кулінарного шедевра, відразу і надовго удостоїтеся титулу майстерною кулінаркі.

І адже нічого складного в приготуванні цієї гастрономічної галявинки з грибочками немає! Весь секрет у … втім, не будемо відразу відкривати всі таємниці і перейдемо до створення цього локального кухонного дива!

Салат з печерицями "Грибна поляна"

Салат з печерицями

Складові

  • Печериці консервовані – 1 банка + –
  • Кріп – 1 пучок + –
  • Петрушка – 1 пучок + –
  • Цибуля зелена – 1 пучок + –
  • Морквина корейська – 200 г + –
  • Куряче відварне філе – 300 г + –
  • Огірок – 1 плід + –
  • Яйця – 3 шт. + –
  • Картопля – 2 бульби + –
  • Салат свіжий – 4 листи + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за бажанням + –
  • Майонез – 6 ст. л. + –

Приготування

Напевно, ви навіть і не знали, що це приголомшливе, немов зійшло з картинки, частування готується настільки просто! Все, що нам потрібно, це список необхідних для страви компонентів, трохи старанності і … вуаля! Грибна поляна на вашому столі! Підготовчий етап створення салату полягає в закупівлі всі необхідні компоненти (за списком) і їх первинній обробці.

  1. Яйця варимо протягом 5-6 хвилин, щоб білки і жовтки отверделі, а картоплини ретельно обмиваємо і відварюємо прямо в шкірці.
  2. Далі ми беремо глибокий посуд, бажано розширюється до краю – так готову страву буде ще краще виглядати. Вистилаємо обрану ємність харчовою плівкою, щоб її краєчки нависали над стільницею і починаємо формувати шари нашого незвичайного салату.
  3. Найпершими у нас підуть в хід печериці. З банки необхідно злити рідину і викласти грибочки капелюшками вниз так, щоб вони закривали дно миски.

салат

  • Зелень – кріп і петрушку – споліскуємо під водопровідною водою, струшуємо воду і шаткуємо як можна дрібніше.
  • Трохи солимо отриману нарізку і викладаємо її рівним шаром поверх печериць. Можна злегка утрамбувати "зелений шар", щоб він був більш щільним.
  • Лучок теж добре чистимо, нарізаємо подрібніше, змішуємо зі столовою ложкою майонезу і викладаємо на вже сформовані шари.
  • Наступною в миску відправляється корейська морквина – рівним шаром кладемо її зверху попередніх шарів салату "Лісова поляна" з печерицями.
  • Готуємо салат з печерицями

  • Зверху моркви ложкою або за допомогою кулінарного шприца наносимо трохи майонезу і розмазує його так, щоб він утворював белесоватий шар на поверхні морквини.
  • Куряче філе (вже охолоджене, звичайно) акуратно ріжемо на шматочки дрібніші, або руками поділяємо на волокна – кому як зручніше. Викладаємо цей інгредієнт поверх інших і промазуємо майонезом, щоб курятина не опинилася в підсумку сухуватою.
  • Огірочок очищаємо від шкірки, ріжемо тоненькою соломкою (або трьом на тертці) і змішуємо її з невеликою кількістю майонезу. Викладаємо зверху курятини, рівномірно розподіляє цей склад по поверхні. Солимо і трохи перчимо огіркову соломку.
  • Курячі яйця (вже відварені круто і встигли охолонути) очищаємо від шкаралупи і дрібно кришимо або натираємо на крупну тертку. Для цього також можна скористатися спеціальною яйцерезка або просто пошматувати білки і жовтки ножем – все одно в нашому міксі це буде непомітним.
  • Готуємо салат з шапміньонамі

  • Змішуємо яйця з майонезом і викладаємо яєчну суміш на огірки.
  • Наступний шар салату "Грибна галявинка" з печерицями – картопляний. Для цього нам і потрібні були ті дві картоплини в мундирі, які ми відварювали спочатку.
    Обережно знімаємо з них шкірку і трьом на крупній тертці або подрібнюємо ножем, щоб в результаті вийшла розсипчаста маса.
    Рівномірно розподіляємо її по верху яєчного шару і знову ж мажемо майонезом – ну звичайно, куди ж без нього!
  • Трохи припорошує чорним перчиком і додаємо ще трошки солі.
  • Майже готово, ми вже у фінішу! На закінчення накриваємо страву плівкою і відправляємо в холодне місце або в холодильник на пару годин. Це потрібно для того, щоб шари салату з печерицями обмінялися своїми смаками і ароматами, а саме багатошарове страва була більш міцним і не розповзалося холодцем по тарілці.
  • Поки страва охолоджується, саме час підготувати для нього тарілку для ще більш ефектною подачі. Візьмемо красиве плоске блюдо і застилає його дно кількома салатним листям.

    По закінченню відведеного часу дістанемо "Лісову поляну" з холодильника і знімаємо верхній шар плівки (той, яким ми в кінці частування накривали). Притискаємо тарілку з салатним листям до верхньої частини ємності з салатом і акуратно перевертаємо її. В результаті ми маємо салатну гору, що розташувалася на листі салату. Видаляємо харчову плівку і … радіємо отриманому результату!

    Салат "Полянка" з печерицями за рецептом, який ми тільки що успішно відтворили, вдався на диво! Світлі, помаранчеві і зеленішою шари вінчають грибні капелюшки – ну хіба не краса?

    Поради кухарчуком

    • Якщо корейська морквина надто довга, то це може створити певні незручності при порціонної роздачі страви. Передбачте це і наріжте її дрібніші, щоб вам і вашим гостям було простіше брати салатик з тарілки.
    • Печериці, встановлені згідно з рецептом, в разі їх відсутності, можна без проблем замінити на мариновані опеньки – це абсолютно не погіршить кінцевий смак страви.
    • Багатьом кулінаркою замість майонезу більше подобається використовувати сметану або суміш сметани і майонезу.
    • Замість шару курячого м’яса можна покласти дрібно нарізану шинку – це додасть страві особливого присмаку і пікантні нотки.
    • У деяких варіаціях салату відсутня шар корейської моркви – це, безумовно, позначається на смаку вироби, але тут, як то кажуть, смак «на любителя».
    • Цікавий варіант страви, в якому в кінці на шар картопляної маси викладається натертий сир. Це дає страві ще більшу пікантність.

    Як ви могли самі переконатися, наш красивий салат «Грибна галявина» з печерицями – це не настільки складно, як здавалося. Весь секрет у правильному чергуванні шарів і акуратною викладенні. Здивуйте своїх близьких і замість звичних частувань піднесіть шматочок лісу на тарілці!