Здавалося б – звичайний капустяний салат. Його назва, власне, теж означає всього лише «шинкована капуста». Але такий він смачний, легкий в приготуванні і бюджетний, що напевно багатьом стане в нагоді. А справа в соусі! Приємно здивувало, що простояв години дві салат був навіть смачніше, ніж свіжоприготований, що рідко буває з салатами зі свіжих овочів з майонезній заправкою.
необхідно:
- Капуста білокачанна – 300-400 г
- Морква – 150-200 г
- Зелень – за смаком
(За бажанням можна додати селеру, яблуко, цибуля …)
соус-заправка:
- Майонез – 2 ст.л. (З гіркою)
- Сметана – 3-4 ст.л. (З гіркою) можна замінювати густим натуральним йогуртом
- Лимонний сік (або неміцний оцет) – 1 ст.л.
- Гірчиця (звичайна) – 1-2 ч.л.
- Цукор – 1-2 ч.л. (за смаком)
- Сіль за смаком
приготування:
Моркву натерти на тертці.
Капусту тонко нашаткувати, чим тонше, тим смачніше.
Змішати всі компоненти заправки.
Заправити овочі, перемішати.
Смачного!