Салат «Кавунова долька» з корейською морквою

салат
Якщо вам подобається не просто смачно готувати, а творити справжні кулінарні шедеври – значить, це блюдо не залишить вас байдужим! Салат «Кавунова долька» з корейською морквою не тільки володіє незвичайним пікантним смаком, але і відмінно виглядає, на нього гості в першу чергу звернуть увагу.

Представляємо вам кілька рецептів, за якими з незвичайною закускою легко впорається і недосвідчена господиня, а покрокове виконання з фото допоможе розібратися у всіх тонкощах.

Рецептів приготування «кавуновий дольки» існує безліч, але якщо ви любите страви погостріше і з незвичайним пряним смаком, то варіант, де корейська морква – один з основних інгредієнтів – то, що вам потрібно.

Для початку зробимо закуску традиційним способом.

Вітамінний салат «Кавунова долька» з корейською морквою

Складові

  • Куряче філе сире (краще взяти м’ясо з стегон) – 350-400 г + –
  • Морква по-корейськи – 300 г + –
  • Помідори – 3 шт. + –
  • Огірки – 3 шт. + –
  • Зелень (петрушка, кінза, кріп) – 1 пучок + –
  • Оливки – 5 шт. + –
  • Майонез – 1-2 ст. л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Лавровий лист – 1-2 шт. + –
  • Чорний перець горошком – 1-2 шт. (Або за смаком) + –

Як приготувати покроково салат «Кавунова долька» з морквою по-корейськи

  • Зелень ріжемо ножицями до огірків.
  • У огірків також видаляємо насіння. Вони не підходять нам за кольором: чим більш насичено зеленою буде імпровізована кірка, тим краще.
  • Трьом на крупній тертці м’якоть, не очищаючи шкірку. Також отставляем.
  • Помідори ріжемо на четвертинки, видаляємо з них рідку середину. Якщо її залишити – салат може потекти, тоді краси не вийде. Дрібно шаткуємо м’якоть, відставляємо в сторону.
  • Поки остигає курочка, моєму овочі та зелень. Все просушуємо.
  • Якщо корейська морква покупна – пробуємо її на сіль, перець і дивимося, наскільки вона соковита. Від цього буде залежати, що ще ми додамо в салат.

Занадто довгу морквину додатково подрібнюємо ножем, але не занадто. Скибочки в 2-3 см цілком підійдуть.

  • У невеликій каструльці відварюємо з сіллю і спеціями куряче м’ясо, зрізавши його з стегенець, так як воно більш жирне і соковите, ніж грудка, яка завжди дуже суха. Зрізати намагаємося великими шматками, щоб під час варіння не пропадав смак.
  • За 15 хвилин до закінчення приготування додаємо лавровий лист і горошки чорного перцю. Готове філе охолоджуємо на тарілці.
  • Остигнула курку дрібно рубаємо, з’єднуємо з корейською морквою, добре перемішуємо.

Додаємо майонезу стільки, щоб соус скріплював масу, не даючи їй розсипатися, але і не розтікався.

  • На широке плоске блюдо викладаємо салат у формі півкола – це буде наша часточка кавуна.
  • Зверху викладаємо шар томатів, збоку, шириною в пару сантиметрів, – огірки і зелень. Ними ж прикрашаємо бортик з вигнутою боку.

salat-arbuznaya-dolka-s-korejskoj-morkovyu4

  • Ріжемо на 3-4 скибочки темні оливки, імітуючи кавунові кісточки, і розкладаємо в шаховому порядку поверх помідорів. Салат готовий, приємного апетиту!

Ось бачите, робиться така екзотика нескладно, а який від неї ефект! Спробуємо тепер зробити салатик трохи інакше.

Листковий салат «Часточка кавуна» з пікантною морквою по-корейськи

Блюдо за цим рецептом робиться ще швидше, адже курку ми беремо вже готову.

Складові

  • Копчена грудка – 1 шт .;
  • Корейська морква – 400 г;
  • Майонез – за смаком;
  • Помідори великі – 2 шт .;
  • Огірки – 3 шт .;
  • Оливки – 5-7 шт .;
  • Сіль, перець – за смаком.

Як зробити своїми руками салат «Часточка кавуна» з пряно-гострої корейської морквиною

  • З курячої грудки видаляємо шкіру, а м’ясо дрібненько рубаємо.
  • Морква по-корейськи також, при необхідності, подрібнюємо.
  • Помідори і огірки обробляємо, як в попередньому рецепті, – видаляємо серцевини, але залишаємо шкірку. Трьом або шаткуємо.
  • Готуємо оливки, створюючи з них «кавунові кісточки».
  • У салатник викладаємо першим шаром копчену курку, намагаючись максимально повторити форму півкола.

Якщо морква соковита, то м’ясо годі й змащувати майонезом, а ось якщо вона суха – робимо сітку, завдаючи соус з пакета прямо на курку.

  • Морква в окремій тарілці заправляємо, добре перемішуючи, і викладаємо поверх м’ясного шару.

salat-arbuznaya-dolka-s-korejskoj-morkovyu

  • Прикрашаємо огірками, помідорами і оливками, як в попередньому рецепті.

Салат за цим рецептом виходить більш оригінальним, адже в його складі не відварне філе, а копчене.

Нюанси (секрети) приготування «кавуновий дольки» з морквою по-корейськи

Прикраса салату

  • Щоб огірки і помідори не обсипалися по краях, змащуємо бортики майонезом, якщо шар м’яса або моркви ми не заправляли.
  • Якщо огірки попалися гіркі, то замість їх яскравою зеленої шкірки, яку доведеться зрізати, додаємо рубаний зелений лук.

На вказане в інгредієнтах кількість його знадобиться близько 40-50 м Також може підійти зелень кінзи або петрушки.

  • Якщо сезонних томатів немає, а в доступі тільки парникові, – їх сміливо можна терти на крупній тертці. Занадто щільна суха м’якоть в такому вигляді буде відчуватися набагато краще.

salat-arbuznaya-dolka-s-korejskoj-morkovyu1

Основні інгредієнти

  • Готувати закуску шарами або перемішувати – вирішити остаточно можна, тільки спробувавши обидва варіанти. Але пам’ятайте, що відварне філе грудки недостатньо соковите, відповідно, погано тримає форму і його потрібно або заправити, або змішати з морквою по-корейськи.
  • При бажанні, салатик можна доповнити й іншими інгредієнтами на свій смак. До такого складу підійдуть яйця і сир. Також вони непогано виконають сполучну функцію.
  • Ну а якщо бажаєте зварганити майонез для заправки салатних шарів самі, то ось вам покрокова інструкція до застосування.

Тепер ви знаєте, як приготувати салат «Кавунова долька» з корейською морквою різними способами. Спробуйте обидва і виберіть свого фаворита, а в коментарях діліться враженнями від готування і, звичайно, дегустації!