Назва цього салату дуже нехитре, та й приготування простацьке. Коли я знайшла його, то подумала, що він не дуже підійде до святкового столу. Але на ділі виявилося, що я виявилася не права – пікантний смак і дуже поєднувані компоненти роблять цей салат дуже популярним.
необхідно:
Пропорції і кількість продуктів – за бажанням.
- Картопля відварна (добре, якщо він зварений напередодні або НЕ розсипчастих сортів)
- Цибуля ріпчаста
- Огірки мариновані
- сіль
- Рослинна олія
- перець
- зелень
приготування:
Цибулю нарізати півкільцями. У мене цибулина дуже велика, тому я розрізала ще.
Лук залити кількома ложками маринаду від огірків і рослинним маслом і залишити на півгодини.
Огірки порізати пластинками і після ще на чотири частини. Картопля приблизно такими ж за розміром скибочками. В принципі, шматочки можуть бути будь-якими, але на мій погляд побільше, ніж кубики він цікавіше.
Змішати цибулю в заливці, картопля і огірки. Додати зелень кропу і перець. Перемішати.
Добре залишити його на кілька годин настоятися.
На наступний день він здався мені навіть смачніше, що робить його дуже зручним для святкового застілля, адже в день прийому гостей, наприклад, завжди не вистачає часу.
Смачного!
Джерело: Adelja