Салат із квасолею та куркою з морквою

Салат із квасолею та куркою з морквою

Рецепт з квасолею з курячого філе, смачна страва по-домашньому, на швидку руку. Просте частування, з консервованою квасолею, у власному соку. Ароматний і ніжний салатик, з гарним зовнішнім виглядом, заправлений домашнім майонезом, або соєвим соусом з олією. У салатницю можна додати, сушених сухариків або солоних огірків, майонез і будь-які спеції на ваш смак. Спробуйте приготувати це смачне частування, слідуючи за кроками, з докладними фото

Інгредієнти

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Квасоля червона – 1 банка
  • Морква – 1 шт.
  • Огірки свіжі – 1-2 шт.
  • Листя салату + кріп – на око
  • Соєвий соус – 2 ст. Л
  • Олія рослинна – 2 ст. Л.
  • Часник – 2 зуб. (свіжий давлений, або гранульований)
  • Приправа для моркви по-корейськи – 0,5 ч. Л. Л.
  • Сіль, цукор, перець чорний – за смаком

Рецепт салату з куркою та квасолею

Продукти для салату з куркою та квасолею

Необхідні продукти для салату

Курку миємо і ріжемо в салат

Грудку промиваємо під водою, обсушуємо рушниками, ріжемо на шматочки

Маринуємо курку зі спеціями

Маринування м’яса

Складаємо його в миску, додаємо роздавлений, або сухий часник, чорний мелений перець і сіль, добре перемішуємо, краще руками, відставляємо в сторонку

Морквину тремо на тертці по корейськи з квасолею

Моркву натираємо на тертці, для корейської моркви, ну або на звичайній

Раджу купити корейську тертку, коштує недорого, а користь велика, я тільки нею тепер завжди тру морквину в салат

Додаємо в морквину цукру

Сипемо приправу для моркви по-корейськи

Складаємо моркву в миску, додаємо трохи цукру і приправу для корейської моркви, добре перемішуємо

Ріжемо свіжі огірочки в салат із куркою та квасолею

Огірки не очищаємо

Ретельно миємо свіжі огірки з милом, або тремо овочевою щіткою, а ще краще замочити, на 2 години в холодній воді, нітрати розумієш чи ні

Робимо кілька надрізів уздовж, потім нарізаємо поперек, тонкими пластинами

Ріжемо зелень кропу в салат із квасолею

Дрібно шаткуємо кріп

Курячу грудку обсмажуємо на сковорідці

На розігрітій пательні з рослинною олією обсмажуємо шматки з куркою до золотистого кольору

Листя салату рвемо на дно посуду

Беремо салатницю, або глибоку миску, формуємо салат із квасолею

Рвемо салатне листя руками, в жодному разі не ріжемо, а то воно пустить сік і все зіпсує

Морквину висипаємо в салат

Додаємо моркву

Огірки з кропом, додаємо в салат із куркою

Висипаємо огірочки, і зелень кропу

Доповнюємо салат квасолею з банки

Зливаємо розсіл із консервованої квасолі, додаємо в салат

Обсмажену грудку викладаємо на блюдо з квасолею

Слідом викладаємо шматочки обсмаженої курячої грудки

Поливаємо все це соєвим соусом

Поливаємо салат соєвим соусом

За бажання можна додати ложку рослинної олії, і трохи посолити

Салат із куркою, заправлений квасолею, готовий до вживання

Салат із квасолею і куркою добре перемішуємо, даємо настоятися 15 хвилин, і можна подавати до столу

Страва вийшла смачною і соковитою, з достатньою кількістю білка, її можна вживати, як окремий повноцінний прийом їжі

Салат із куркою та червоною квасолею із сухариками

Салат із квасолею та куркою з морквою

Готуємо ситний і смачний, м’ясний салат із квасолею, рецепт швидкий, простий і корисний, з апетитним зовнішнім виглядом, замінює повноцінний прийом їжі, ним можна пригостити гостей, або брати як обід на роботу

Інгредієнти

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Квасоля червона – 1 банка (без томатного розсолу)
  • Помідор – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Часник – 3 зубчики
  • Сухарики – 2-3 шматки білого хліба (на око)
  • Майонез – 2 ст. Л.
  • Сіль – 0,5 ч. Л. (за смаком)

Спосіб приготування

Набір продуктів, для приготування салату з куркою

Продукти необхідні для рецепта

Філе курки, відварити в підсоленій воді, як тільки вода закипить, пару хвилин і готово, не пересушіть

Кілька скибочок білого хліба, порізати на кубики, і обсмажити на сковороді, з рослинною олією, до золотистого кольору

Можна купити пакетик сухариків у магазині, але там смакові підсилювачі, можуть перебивати смак натуральних продуктів

Курку ріжемо на дрібні шматки

Складаємо м'ясо в миску під салат

Ріжемо курку, на дрібні кубики, складаємо в салатницю

Помідор ріжемо в миску з куркою

Вимийте помідор із милом, або потріть овочевою щіткою, також наріжте кубиками, і відправте в миску

Натираємо сир у салатницю

Натираємо сир на крупній тертці, відправляємо в миску з куркою і помідором

Зливаємо з банки сік, посипаємо страву червоною квасолею

Злийте з банки з квасолею розсіл, і додайте в салат

Видавіть пресом, 3 зубчики часнику

Посипаємо сухариками, додаємо сіль

Додаємо обсмажені сухарики та сіль

Кладемо в салат ніжний домашній майонез

Заправляємо салат із квасолею майонезом

Щодо майонезу, я пробувала робити домашній, мені не сподобалося, магазинний набагато насиченіший, головне брати хороших марок, надаю перевагу слободі, після офіційних перевірок, він начебто найкращий

Салат перемішуємо з куркою, додаємо часник

Страву з квасолею подаємо як окрему трапезу, м'ясо з бобовими, це цілком ситна вечеря

Все ретельно перемішуємо, до однорідної маси, смачний салат з куркою, грінками, і квасолею готовий, розкладаєте страву по тарілках, і пригощайте рідних

Салат із квасолею кукурудзою та курячою грудкою

Салат із квасолею та куркою з морквою

Швидкий у приготуванні та смачний салат із цікавим смаком. Комбінація курки, солодкого ананаса, кукурудзи і червоної квасолі створила чудовий салат.

Інгредієнти

  • 1,5 склянки спагеті
  • 1 банка червоної квасолі (240 г)
  • ½ банки солодкої кукурудзи
  • 3 консервованих скибочки ананаса
  • 200 г курячого філе
  • Куряча приправа
  • Перець і сіль – за смаком
  • 3-4 столові ложки майонезу

Покрокова інструкція

Куряче філе нарізати кубиками, приправити курячою спецією. Обсмажити в невеликій кількості олії до м’якості. Відварити макарони в злегка підсоленій воді та процідити.

Злийте солодку кукурудзу та червону квасолю з розсолу на ситечко. Наріжте ананас дуже маленькими кубиками. Змішуємо всі інгредієнти разом. Приправити сіллю та перцем.

Додайте майонез і знову перемішайте. Помістіть його в холодильник, щоб салат із куркою, наситився ароматами. Подавайте страву з квасолею та зеленню кропу

Салат із курки з рисом і квасолею

Салат із квасолею та куркою з морквою

Інгредієнти

  • Подвійна куряча грудка
  • 100 г рису
  • 1 великий перець
  • 1 банка кукурудзи
  • 1 маленька банка червоної квасолі
  • 1/2 пучка петрушки

Для маринаду: 1 столова ложка солодкого перцю, 1 чайна ложка гострого перцю, 1/2 чайної ложки чилі, сіль.

Соус

  • 1 столова ложка майонезу
  • 1 столова ложка гострого кетчупу
  • 2 столові ложки простого йогурту
  • 1/2 соку лайма
  • Кухонна сіль

Детальний опис

Очистіть курячі грудки від перетинок і розріжте їх навпіл. Натерти сіллю і посипати рештою інгредієнтів маринаду. Відкладіть на годину.

  • Поки м’ясо маринується, варіть рис і дайте йому охолонути.
  • На сковороді розігрійте олію. Обсмажити курку з двох боків. Остигати.
  • Розірвіть м’ясо вздовж волокон і, за необхідності, наріжте на більш дрібні шматочки.
  • Вимийте перець. Нарізати невеликими кубиками. Додайте рис, м’ясо, кукурудзу та боби.
  • У мисці змішайте інгредієнти для соусу. Додайте в салат. Усе акуратно перемішуємо.

Відкладіть салат, щоб його інгредієнти перекусили. Приправити за смаком сіллю і за потреби гострим перцем.

Квасолевий салат із куркою та солодким перцем

Салат із квасолею та куркою з морквою

Такий салат із курки та квасолі підходить до всього. Ідеально підходить для вечірок із друзями, ідеально підходить як закуска, а також у коробці, як обід на роботі.

Салат із курки та квасолі поживний, смачний і має гарний вигляд, а курка з квасолею – цінне джерело білка і мінералів

Інгредієнти

  • 1 варена куряча грудка
  • 1 склянка чорної квасолі
  • 1 великий червоний перець
  • 1 середня червона цибуля
  • 1 середня біла цибуля
  • 5 зубчиків
  • 1 лавровий лист

Заправка

  • Соєвий соус – 150 гр.
  • Майонез – 3 ст. Л.
  • Натуральний йогурт – 100 гр.
  • Великий пучок петрушки
  • Сіль – 1 ч. Л.
  • Свіжомелений чорний перець – 0,5 ч. Л. Л.
  • Червоний соус табаско – 1,5 ст. Л.

Приготування по кроках

Відварити замочену на ніч квасолю до готовності, разом із цибулею з гвоздикою і лавровим листом. Солю наприкінці варіння.

  • Злийте воду з приготовленої квасолі, викинувши лавровий лист і цибулю. Відкладіть, щоб охолонути.
  • М’ясо курячої грудки нарізаю невеликими «салатними» шматочками.
  • Червону цибулю нарізаю пір’ям, а перець очищений від насіння соломкою.

Готую соус: змішую майонез із йогуртом і рубаною петрушкою. Приправити сіллю, перцем і великою кількістю табаско.

Остиглу квасолю змішати з курячим м’ясом, перцем, цибулею і соусом.

Страва з курячих грудок із квасолею та листям салату

Салат із квасолею та куркою з морквою

Цей салат – своєрідний протест проти бігової доріжки передсвяткових нав’язливих ідей індички, бо післязавтра день подяки, тож упродовж 2 тижнів мої думки гналися за найкращою версією брюссельської капусти, залитої журавлиною

Це також останній дзвіночок розуму перед нескінченним бенкетом за столом, заповненим куркою, і армією супутніх страв. Деякі з них міститимуть менше ста калорій. І цей салат із квасолею, згодиться для нашого меню

Я приготував його за три секунди, тому що у мене був прекрасний авокадо, а часу на такі повсякденні справи, як передріздвяна вечеря, не так вже й багато.

Ми зробили наголос на легкість і простоту, хоча цей салат можна урізноманітнити, ну і, звісно ж, додавши більше овочів або, наприклад, сиру.

Інгредієнти

  • 20 г курячої грудки
  • 1 чайна ложка мексиканської спеції
  • 1 чайна ложка оливкової олії
  • 1 банка чорної або червоної квасолі
  • 1 маленька банка кукурудзи
  • 1 великий помідор, нарізаний кубиками, або 8 помідорів для коктейлю, розрізаних навпіл
  • 1/2 червоного перцю, нарізаного кошичком
  • 1 авокадо, очищений і нарізаний кубиками
  • 2 столові ложки нарізаної кубиками червоної цибулі
  • 1/2 склянки нарізаної кінзи
  • Кухонна сіль

Заправка

  • 2 столові ложки соку лайма
  • 1 чайна ложка меду
  • 1/2 чайної ложки кмину
  • 1/4 чайної ложки каєнського перцю (за бажанням)
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • Солити за смаком

Інструкція покроково

У невеликій сковороді розігрійте оливкову олію. Курку розрізати навпіл і натерти спеціями. Солимо (якщо приправа не солона). Викласти на гарячий жир і смажити хвилин 10, поки м’ясо не запечеться. Даємо охолонути.

Тим часом змішайте інгредієнти для соусу. За бажанням, приправити медом / сіллю / лаймом.

Злийте воду і промийте квасолю та кукурудзу, потім перекладіть їх у миску середнього розміру. Курку нарізаємо кубиками. Додати в миску з помідорами, перцем, цибулею і коріандром, перемішати.

Додайте в салат авокадо, полийте соусом, акуратно перемішайте і приправте сіллю.

Салат консервованої квасолі та курячого філе

Салат із квасолею та куркою з морквою

Інгредієнти

  • 1 подвійна куряча грудка
  • 1 банка червоної квасолі
  • 1 банка кукурудзи
  • 5 яєць
  • Майонез
  • Гірчиця
  • Кухонна сіль
  • Перець – 0,5 ч. Л.

Процес приготування

Курячу грудку нарізати кубиками і відварити у воді з додаванням овочів. Злити і остудити.

Зваріть яйця круто, остудіть і наріжте кубиками.

  • Злийте з маринаду червону квасолю та кукурудзу.
  • З’єднати всі інгредієнти, додати майонез, гірчицю і приправити за смаком квасолею
  • Подавати салат із хлібом і куркою

Даних інгредієнтів, вистачить на 3-4 порції.

Гострий салат із куркою квасолею на вечерю

Салат із квасолею та куркою з морквою

Інгредієнти

  • 1 банка червоної квасолі
  • 1 великий помідор або 2 середніх
  • 1/2 червоної цибулини
  • 1/2 курячого філе
  • 2 великі жмені руколи
  • 3 перці пепероні (мариновані)
  • 1 зубчик часнику, нарізаний
  • 2 столові ложки соку лайма
  • 1 чайна ложка табаско
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • Щіпка солі
  • Щіпка перцю
  • Щіпка солодкого перцю

Покроковий рецепт

Куряче філе порізати смужками, і обсмажити в рослинній олії

Змішайте інгредієнти для соусу (від часнику до паприки). Відкладіть убік.

  • Злийте воду з квасолі та промийте.
  • Видаліть із пепероні кісточки та подрібніть.
  • Помідори нарізати кубиками.
  • Цибулю нашаткувати, залити окропом на хвилину, процідити.

Вмішайте квасолю з куркою, додайте цибулю, пепероні, помідори та руколу. Полити соусом, добре перемішати.

Салат з квасолею, можна подавати одразу, або через годину-дві знаходження його в холодильнику.

Ситний салат із куркою та корейською морквою

Салат із квасолею та куркою з морквою

Інгредієнти

  • 1 подвійна куряча грудка
  • – 5 яєць круто;
  • – 1 банка червоної квасолі;
  • – 1 банка кукурудзи;
  • – 200 г грибів;
  • – 1 червона цибулина;
  • – часник;
  • – майонез / натуральний йогурт;
  • – сіль, перець, перець чилі (пропущений), перець солодкий;
  • – 1 чайна ложка курячої приправи;
  • – 2 столові ложки олії;

Спосіб приготування

За пропозицією творця, замість самого майонезу я використовував трохи легшу суміш: майонез/натуральний йогурт у співвідношенні 1:1 (приблизно по 4 столових ложки кожен).

Курячу грудку нарізати в салат кубиками, посолити і поперчити, додати курячу приправу, перець чилі, перець і олію. Залишити в такому маринаді мінімум на півгодини, щоб м’ясо зі спеціями «прожувалося». Потім обсмажити до коричневого кольору й остудити. На тій самій сковороді обсмажити нарізані гриби і дати охолонути.

Наріжте яйця кубиками, злийте воду з кукурудзи, злийте воду з квасолі та промийте. Дрібно нарізати часник і цибулю. Змішайте всі інгредієнти з куркою, додайте майонез – стільки, скільки необхідно для з’єднання інгредієнтів.

Салат із куркою, кукурудзою, ананасом і квасолею з банки

Салат із квасолею та куркою з морквою

Інгредієнти

  1. Куряча грудка – 250 грамів
  2. Майонез – 3 ст. Л.
  3. Банка ананаса
  4. Банка кукурудзи
  5. Банка з червоною квасолею
  6. Оливкова олія – 3 ст. Л.
  7. Грінки – 30 грам
  8. Тертий сир – 50 гр.

Покрокова інструкція

Курячі грудки нарізати соломкою. Посипати курячою приправою, обсмажити на розпеченій сковорідці й остудити.

Злити з маринаду ананас і кукурудзу. Відфільтруйте червону квасолю і залийте її водою, потім процідіть.

Вимийте, обсушіть і зберіть салат, більш дрібними частинами.

Приготуйте заправку для салату. Змішайте майонез із тертим сиром.

Полити соусом курячу грудку, ананас, кукурудзу, квасолю і салат. Потім акуратно перемішайте і посипте грінками з паприкою