Готуємо незвичайний салат із гранатовими зернами та куркою. Страва достатня красива і привертає увагу всіх, хто знаходиться поруч. А поєднання картоплі та буряка – це запорука успіху будь-якої страви. Але попри безліч плюсів страва досить спірна через наявність гранатових зерняток, які доводиться розжовувати.
Інгредієнти
- Картопля, морква великі – по 1 шт.
- Буряк середній – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Волоські горіхи – 70 г
- Сіль, майонез – за смаком
- Часник – за бажанням
- Гранат – 2-3 шт.
- Куряче філе стегна – 3 шт.
- Приправа для курки – 2 ч. Л. Л
- Сіль – 0,5 чайної л
- Рослинна олія – 1 ч. Ложка
- Рукав для запікання
Рецепт класичного гранатового браслета
Ставимо варитися овочі з яйцями. Після закипання зменшуємо вогонь до середнього, варимо яйця 8-10 хвилин і в холодну воду, решту до м’якості.
В іншій каструлі варимо буряк до готовності близько години.
Натираємо м’ясо спеціями, сіллю, олією. Залишаємо маринуватися на 20-30 хв.
Відправляємо курку в рукав, проколюємо ножем 2-3 отвори. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Волоські горіхи обсмажуємо на сухій пательні або в духовій шафі.
Перебиваємо в блендері, але не сильно, або ріжемо ножем. Або тиснемо картоплем’ялкою чи пляшкою.
Натираємо на крупній тертці картоплю, моркву, яйця.
Дрібним кубиком нарізаємо м’ясо.
Кондитерський мішок наповнюємо майонезом, відрізаємо невеликий кінчик. Можна обійтися і без мішка акуратно видавлюючи з дозатора.
У центр страви ставимо круглу склянку, келих.
Збираємо салат
Першим шаром йде картопля, вона краще тримає форму під час нарізання страви. Злегка приминаємо руками, наносимо майонез, розмазуємо ложкою.
Другим шаром відвантажуємо моркву, промащуємо майонезом. Картоплю з морквою злегка можна присолити.
Викладаємо курку.
На м’ясо викладаємо яйця, промащуємо соусом.
Натираємо буряк на дрібній тертці віджимаємо рідину. Перемішуємо з горіхами, солимо за смаком. За бажанням можна додати 2 зубчики давленого часнику.
Викладаємо буряк обминаємо руками, надаючи салату акуратної форми. Серветкою очищаємо краї тарілки. Промащуємо майонезом, прибираємо в холодильник поки будемо обробляти фрукти.
Миємо плоди, вирізаємо кришечку в районі плодоніжки.
Надрізаємо акуратно в декількох місцях шкірку що б не пошкодити зерна. Потім розкриваємо.
Створюємо гранатовий браслет
Ліпимо зерна до салату. Але тут не все так просто, зернятка, які впадуть, будуть забруднені і вже не підійдуть. Головне не поспішати і намагатися приліпити відразу невеликими партіями. Допомагайте другою рукою і нікуди їх більше не зрушуйте. Десь доведеться вставляти по одному зерну в порожнє місце, але результат буде чудовий.
Акуратно виймаємо склянку. Страві потрібно просочитися і стабілізуватися в холодильнику кілька годин перед подачею. За складом салат доволі простий, але саме браслет із граната надає йому святкового вигляду та яскравого смаку.
Гранатове намисто на новорічному снігу
Інгредієнти
- Відварене м’ясо – 400 г
- Огірки мариновані – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Сир – 50 г
- Сіль – 0,5 ч. Ложки
- Майонез – за смаком
- Зерна граната
Приготування салату з фото
Дрібно ріжемо відварну свинину, яловичину або курку, перемішуємо з майонезом.
Викладаємо першим шаром на красиве блюдо, вирівнюємо боки.
Дрібним кубиком ріжемо солоні огірки, викладаємо на куряче м’ясо.
Далі я буду використовувати мультиструменевий наконечник, зручна і недорога річ, продається в будь-якому маркетплейсі.
Наносимо майонезну сіточку.
Викладаємо натерту моркву. Злегка підсолюємо, наносимо сітку.
Ріжемо яйця навпіл, відокремлюємо жовтки від білків.
Жовток із сиром тремо на дрібній тертці, перемішуємо.
Викладаємо на салат, наносимо сіточку так, щоб майонез потрапив і на боки.
Обсипаємо тертим на дрібній тертці білком.
Прикрашаємо ланцюжками гранатових зерен навскоси. Перед подачею витримуємо в холодильнику мінімум 2 години.
Смачний і красивий святковий салатик на новий рік відмінно виглядатиме на будь-якому столі.
Після стабілізації в холоді страва прекрасно тримає шари і не розпадається при нарізанні.
Як правильно приготувати гранатовий салат
Інгредієнти
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Копчена курка – 2 стегенця
- Волоські горіхи
- Зерна граната
- Сіль, перець
- Цибулина – 1 шт.
- Цукор – 1 ч. Ложка
- Сіль – 0,5 ч. Л. Л
- Оцет 9% – 1 стіл. Л
- Вода – 100 мл
Тонкощі приготування браслета
- Салати з буряком люблять майонез. Обов’язково промащуйте всі шари.
- Оскільки у страві багато овочів, не забувайте їх додатково солити.
- Поекспериментуйте з цибулею, мені особисто подобається смажена, решті в родині маринована.
- Обов’язково дайте настоятися в холодильнику мінімум 8 годин. Зручно робити в першій половині дня і опівночі викочувати гранатовий салат на новорічний стіл.
- Горішки обсмажте або засушіть у духовці, не додавайте їх сирими.
Підготовка перед складанням
Відварюємо і натираємо на крупній тертці всі продукти, крім курки та цибулі.
Обсмажені на сухій сковороді горіхи рубаємо ножем.
З стегенець знімаємо шкіру, нарізаємо дрібним кубиком.
Чистимо гранат.
Маринуємо цибулю
Розмішуємо в теплій воді цукор із сіллю вливаємо оцет. Заливаємо порізану цибулю, залишаємо маринуватися чим довше, тим краще.
Збираємо браслет із копченим м’ясом
У центрі страви встановлюємо склянку, обкладаємо картоплею, солимо, перчимо, наносимо майонез.
Далі цибуля з курячим м’ясом.
Потім моркву.
Волоські горіхи з яйцями. Промащуємо.
Викладаємо буряк.
Обліплюємо зернами.
Накриваємо плівкою, ставимо в холодильник на ніч.
Виймаємо склянку, дивуємо гостей незвичайним гранатовим салатом у вигляді браслета.