Салат «Гніздо глухаря» (рецепт)

Салат “Гнізда глухаря”, рецептів якого величезна кількість, дуже популярний в нашій родині. Він відмінно прикрасить будь-який святковий, в тому числі і новорічний, стіл. Я люблю цей салат не тільки за відмінний смак, але і за те, що готувати його не складно. З величезної кількості варіації приготування салату “Гніздо глухаря” я для себе виділила дві. Ось по ним в основному і готую його.

салат

Для приготування салату “Гніздо глухаря” за рецептом нам знадобиться:

Варіант 1 Варіант 2

  • 200 грам курячого філе,
  • 100 грам шинки,
  • 200 – 300 грам свіжих або консервованих печериць,
  • 100 г сиру,
  • 3 яйця,
  • 1 маринований огірочок,
  • 2 великих картоплини,
  • листя салату,
  • сіль,
  • перець,
  • майонез,
  • кріп
  • зубчик часнику.
  • 200 грам курячого філе,
  • 50 грам шинки,
  • 200 грам маринованих шампіньйонів,
  • 3 яйця,
  • 2 великих картоплини,
  • листя салату,
  • сіль,
  • перець,
  • майонез,
  • кріп,
  • 50 грам сиру,
  • зубчик часнику.

Рецепт приготування салату “Гніздо глухаря”.

Цього разу я готувала салат з першого набору інгредієнтів. Салат з другим складом я готувала раніше, він теж виходить смачний.

Куряче філе порізати дрібною соломкою і згасимо в сковороді до готовності, посолити, поперчити за смаком. Можна куряче філе і відварити цілком, а потім нарізати дрібною соломкою.

IMG_3480

Шинку нарізаємо соломкою.

IMG_3483

Солоний огірок також нарізаємо дрібною соломкою.

IMG_3492

Гриби порізати і обсмажити в сковороді. Можна обсмажити гриби разом з куркою, можна окремо.

Якщо Ви вирішили приготувати салат з другим набором інгредієнтів, то гриби потрібно просто порізати, що не обсмажуючи.

IMG_3497

Сир розділимо навпіл. Натремо одну половинку на дрібній тертці.

Яйця відварити, відокремити білки від жовтків. Жовтки відкладемо в сторону, а білки натерти на крупній тертці.

IMG_3508

Змішаємо курку, гриби, шинку, огірок, сир, білок в чашці, додавши майонез.

Для другого варіанту змішаємо курку, мариновані гриби, білок, шинку, заправивши все майонезом.

На листя салату викладемо масу. Розрівняти її і зробимо поглиблення.

IMG_3511

Зробимо пташині яйця. Для цього натріть відкладену половинку сиру на дрібній тертці. Туди ж натерти яєчні жовтки і зубчик часнику. Дрібно наріжемо кріп. Заправимо все майонезом і добре перемішати.

З отриманої маси зліпимо пташині яйця, і викладемо їх на салат.

IMG_3515

Картопля наріжемо тонкою соломкою або натерти на тертці для корейської моркви.

IMG_3506

Викладемо картопля в розпечене рослинна олія тонким шаром і обсмажити на сильному вогні спочатку з одного боку, а потім з іншого. (Не перемішувати!)

Дістанемо картопля з масла, посолити і остудити.

Оформимо салат смаженою картоплею, імітуючи пташине гніздо.

Підсмажувати картопля і оформляти їм салат потрібно безпосередньо перед подачею на стіл.

салат салат салат

Смачного.