Салат “Гнізда глухаря”, рецептів якого величезна кількість, дуже популярний в нашій родині. Він відмінно прикрасить будь-який святковий, в тому числі і новорічний, стіл. Я люблю цей салат не тільки за відмінний смак, але і за те, що готувати його не складно. З величезної кількості варіації приготування салату “Гніздо глухаря” я для себе виділила дві. Ось по ним в основному і готую його.
Для приготування салату “Гніздо глухаря” за рецептом нам знадобиться:
Варіант 1 Варіант 2
- 200 грам курячого філе,
- 100 грам шинки,
- 200 – 300 грам свіжих або консервованих печериць,
- 100 г сиру,
- 3 яйця,
- 1 маринований огірочок,
- 2 великих картоплини,
- листя салату,
- сіль,
- перець,
- майонез,
- кріп
- зубчик часнику.
- 200 грам курячого філе,
- 50 грам шинки,
- 200 грам маринованих шампіньйонів,
- 3 яйця,
- 2 великих картоплини,
- листя салату,
- сіль,
- перець,
- майонез,
- кріп,
- 50 грам сиру,
- зубчик часнику.
Рецепт приготування салату “Гніздо глухаря”.
Цього разу я готувала салат з першого набору інгредієнтів. Салат з другим складом я готувала раніше, він теж виходить смачний.
Куряче філе порізати дрібною соломкою і згасимо в сковороді до готовності, посолити, поперчити за смаком. Можна куряче філе і відварити цілком, а потім нарізати дрібною соломкою.
Шинку нарізаємо соломкою.
Солоний огірок також нарізаємо дрібною соломкою.
Гриби порізати і обсмажити в сковороді. Можна обсмажити гриби разом з куркою, можна окремо.
Якщо Ви вирішили приготувати салат з другим набором інгредієнтів, то гриби потрібно просто порізати, що не обсмажуючи.
Сир розділимо навпіл. Натремо одну половинку на дрібній тертці.
Яйця відварити, відокремити білки від жовтків. Жовтки відкладемо в сторону, а білки натерти на крупній тертці.
Змішаємо курку, гриби, шинку, огірок, сир, білок в чашці, додавши майонез.
Для другого варіанту змішаємо курку, мариновані гриби, білок, шинку, заправивши все майонезом.
На листя салату викладемо масу. Розрівняти її і зробимо поглиблення.
Зробимо пташині яйця. Для цього натріть відкладену половинку сиру на дрібній тертці. Туди ж натерти яєчні жовтки і зубчик часнику. Дрібно наріжемо кріп. Заправимо все майонезом і добре перемішати.
З отриманої маси зліпимо пташині яйця, і викладемо їх на салат.
Картопля наріжемо тонкою соломкою або натерти на тертці для корейської моркви.
Викладемо картопля в розпечене рослинна олія тонким шаром і обсмажити на сильному вогні спочатку з одного боку, а потім з іншого. (Не перемішувати!)
Дістанемо картопля з масла, посолити і остудити.
Оформимо салат смаженою картоплею, імітуючи пташине гніздо.
Підсмажувати картопля і оформляти їм салат потрібно безпосередньо перед подачею на стіл.
Смачного.