Трапляється, що нехитре на перший погляд страва стає справжнім хітом, який можна зустріти всюди від Китаю до Перу.
Саме таким став салат «Цезар» з куркою: класичний простий рецепт, який дав старт мало не найвідомішою в світі закусці. Свіжий, легкий в приготуванні, але з сотнею варіантів смаку, він гідно зайняв міцні позиції в меню більшості кафе і ресторанів.
Історичні корені салату «Цезар»
Історія виникнення салату «Цезар» широко відома. Дійсно, до давньоримського політику він не має ніякого відношення, а пов’язаний з ім’ям підприємливого власника бару, який жив за часів сухого закону в США.
Зелене листя салату, сир, сухарики і оригінальна заправка – ось і всі компоненти, які склали перший варіант. Але зараз «Цезар» просто неможливо уявити без курки, індички або креветок, так що з упевненістю можна сказати, що класика змінилася.
А ось майонез і раніше не входить до складу, ні в одному професійному відео-рецепті ви його не зустрінете. Читайте нижче простий покроковий рецепт як приготувати класичний салат «Цезар» з куркою у себе вдома без майонезной заправки.
Салат цезар з курячим м’ясом, класичний простий рецепт
Складові
- Салат «Романо» – 1 пучок + –
- Філе курячої грудки – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Білий хліб – 100 г + –
- Часник – 3 зубчики + –
- Твердий сир пармезан – 50 г + –
- Оливкова олія – для смаження + –
- Лимонний сік – 2 ст.л. + –
- Вустерський соус – 1 ч.л. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
Як покроково приготувати класичний «Цезар» з куркою в домашніх умовах
Як можна помітити, класичний салат «Цезар» з куркою не вимагає якихось особливих інгредієнтів, навіть вустерский соус зараз продається практично в будь-якому супермаркеті.
Однак заправці слід приділити особливу увагу: класичний рецепт «Цезаря» з куркою не допускає використання майонезу, нехай навіть домашнього. Але не лякаємося, покроковий рецепт дозволить приготувати все швидко і без зайвих зусиль.
підготовка продуктів
- Дістаємо з холодильника сире яйце і залишаємо нагріватися до кімнатної температури.
- Беремо трохи оливкового масла і 2 зубчики часнику. Часник подрібнюємо ножем або за допомогою преса, а потім додаємо в масло. Перемішуємо. Як і яйцю, часниковому маслу потрібно «постояти» близько 20 хвилин.
В цей час займемося куркою, хоча, для рецепта можна взяти будь-яку птицю без яскравого запаху, наприклад, індичку. Пропорції вибираємо, виходячи з того, чи потрібен нам більш ситний варіант чи ні. В даному рецепті одне філе курячої грудки розраховане на одну порцію.
- Добре розігріваємо сковороду і додаємо на неї трохи оливкового масла.
- Куряче філе промиваємо, обсушуємо і приправляємо сіллю і перцем.
- Швидко на сильному вогні обсмажуємо філе з обох боків до рум’яної скоринки. Після, щільно закриваємо сковороду кришкою і вимикаємо конфорку. Птах дійде до готовності сама, але залишиться соковитою.
- Білий хліб, а краще багет, розрізаємо на кубики близько 0,5 см завбільшки. Сухарики – обов’язковий компонент класичного салату «Цезар» з куркою, але вони впливають на калорійність, не забуваємо про це.
- На середньому вогні розігріваємо сковороду, додаємо оливкову олію з часником.
- Викладаємо порізану хліб і швидко перемішуємо, щоб масло рівномірно вбралося в шматочки.
- Смажимо страви надто і відставляємо в сторону остигати.
- У невелику каструлю наливаємо холодну воду, кладемо яйце і ставимо варитися. Як тільки вода закипить, відразу знімаємо з вогню і опускаємо яйце під крижану струмінь. Чи не переварюємо, потрібно тільки щоб злегка нагрівся і помутнел білок, але саме яйце залишилося сирим.
збираємо салат
- Миску, в якій буде салат, натираємо залишилися зубчиком часнику.
- Листя «Романо» промиваємо під крижаною водою, обсушуємо і крупно ріжемо, а краще – рвемо руками на частини. Перекладаємо в миску.
- Далі все зовсім швидко. Збризгуємо рослинним маслом – перемішуємо, додаємо сіль і перець – перемішуємо, трохи лимонного соку – перемішуємо, трохи вустерського соусу – перемішуємо.
- У листя салату додаємо яйце і знову перемішуємо. Основа готова, тепер салат можна розкласти на порційні тарілки або залишити все в загальній мисці.
- Куряче філе розрізаємо на невеликі шматки і викладаємо на салат.
- Сир натираємо на дрібній тертці і посипаємо зверху.
- Останнім штрихом викладаємо сухарики.
Десять хвилин – і все готово! Як ми бачимо, класичний салат «Цезар» з куркою – дуже простий рецепт з найдоступніших продуктів. Зате він дуже ефектно виглядає на святковому столі і напевно припаде до смаку всім гостям. Смачного!