Вітаю Вас дорогі друзі!
Сьогодні я хочу представити Вашій увазі рецепт салату, який став досить популярним останнім часом. Мені чомусь здається, що салат Ананас був створений на основі класичного радянського Олів’є. Просто хтось вирішив скласти його шарами. 🙂
Для приготування салату Ананас нам знадобиться:
- 3 яйця,
- 2-3 картоплини,
- 250 грам копченого курячого філе,
- половинка маленької головки салатного лука,
- 4-6 корнішонів,
- 100 грам твердого сиру,
- майонез.
Для прикрас:
- 150-200 грам волоських горіхів,
- Зелена цибуля.
Рецепт салату Ананас.
Картопля необхідно зварити. Я варю картоплю вже очищеної, але можна зварити і в мундирі, а потім очистити її. Натерти на крупній тертці.
Яйця відварити, почистити і дрібно порізати.
Курку порізати кубиками або соломкою.
Замість копченої курки, можна взяти і звичайну варену. Але копченості надає салату особливий смак. Також замість курки можна покласти шинку.
Корнішони порізати дрібними кубиками.
Цибулю дрібно порізати.
Сир натерти на середній тертці.
Укладати салат будемо шарами. Промазуючи кожен майонезом.
- Картопля.
- Цибуля. (Цей шар мазати майонезом не обов’язково.)
- Половина норми курки.
- Корнішони.
- Друга частина курки.
- Сир.
- Яйця.
Останній шар добре помажемо майонезом і прикрасимо волоськими горіхами і цибулею.
А тепер слід сказати і про те, як ще можна прикрасити цей салат. Замість зеленої цибулі можна використовувати листя салату або цибулю-порей. Зверху салат Ананас можна посипати крупно порізаною волоським горіхом або укласти нарізані печериці.
Смачного.
Чекаю на ваші коментарі.