Яку закуску можна приготувати менше, ніж за годину і з успіхом поставити на стіл і в будні, і в свята? Звичайно, це лаваш зі шпротами, який стане не тільки гідною заміною звичним бутербродів для урочистого застілля, але і відмінним варіантом перекусу. У цього рецепту не так багато варіантів начинки – все ж така рибка добре поєднується не з усіма продуктами, зате є можливість поекспериментувати з подачею.
Отже, щоб зробити лаваш зі шпротами нам точно знадобиться банку якісних консервів і вірменський тонкий лаваш. Решту продуктів варіюватимемо вже за своїм бажанням.
Наш рецепт допоможе все зробити правильно і не заплутатися.
Закуска з лаваша зі шпротами
Складові
- Лаваш тонкий вірменський – 2 шт .;
- Шпроти – 1 банка;
- Сир – 100 г;
- Яйця – 2 шт .;
- Часник – 2 зубчики;
- Майонез – 2 ст.л .;
- Сіль, перець – за смаком.
Приготування
- Для початку відварюємо яйця круто, охолоджуємо і чистимо. Далі подрібнюємо їх виделкою або трьом на дрібній тертці.
- Сир також натираємо, а шпроти відкриваємо. Якщо рибки щільні і гарної якості, подрібнювати їх не варто, та й не завжди потім зручно наносити – краще разрежем їх уздовж.
Якщо ж шпроти виявилися м’якими і неоднорідними, розминаємо їх виделкою в кашку. Головне і в тому, і в іншому випадку злити масло, щоб начинка не вийшла дуже жирної і рідкої.
- Тепер готуємо намазку з майонезу і часнику. Пропускаємо пару очищених зубчиків через прес і змішуємо з майонезом в окремій чашці.
Тим, хто віддає перевагу більш дієтичний варіант, пропонуємо зробити суміш з гірчиці і знежиреного йогурту. Також перемішуємо її з часником, але в цьому випадку берем1 зубчик, а не 2, щоб намазки не вийшла дуже гострою.
- Розгортаємо обидва лаваша і починаємо розкладати інгредієнти.
- Перший лист змащуємо половиною часниковою суміші. Зверху рівномірно розподіляємо половину сиру і розкладаємо порізаних рибок з консервів або паштет з них.
- Прикриваємо іншим листом лаваша і злегка притискаємо руками.
- Знову наносимо залишилася намазку, а поверх насипаємо подрібнені яйця і другу половину сиру
- Акуратно скручуємо рулет, намагаючись зробити його щільним, але не стискаючи занадто сильно, щоб начинка не витікала.
- Обертаємо його фольгою або харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на півгодини. Лаваш як слід просочиться, зробивши закуску по-справжньому соковитою.
- З плином часу рулет виймаємо, розгортаємо і нарізаємо на порції в 2-2,5 см шириною косими зрізами – це зробить їх більш естетичними.
Подаємо лаваш зі шпротами і сиром, прикрасивши тарілку зеленню, оливками і скибочками свіжих овочів.
Спрощений варіант рецепта
Також це блюдо можна зробити і з одним листом лаваша. Для цього нам просто потрібно трохи урізати кількість продуктів. Особливо це стосується рідкої складової.
- Майонез або йогурт повинні лише злегка покрити шар тіста. Замість 2-х яєць беремо 1, а сиру вистачить і 60 м
- Шпротів знадобиться, як зазвичай – 1 банка. Подрібнюємо їх або викладаємо порізаними.
Такий рулет буде готовий швидше – вистачить 15 хвилин, адже шар тіста всього один!
Ну, а тим, хто любить більш пікантний смак і не відмовляє собі в калорійних частування, рекомендуємо приготувати наступне блюдо.
Шпроти в лаваші з морквою
Для закуски з лаваша нам знадобитися
- Лаваш – 2 листи + –
- Шпроти – 1 баночка + –
- Яйця – 2 шт. + –
- Зелень – 1/2 пучка + –
- Морква – 1 середня + –
- Часник – 1 зубчик + –
- Майонез – 3 ст.л. + –
Як приготувати лаваш з шпротами
- Відразу ж ставимо варитися 2 яйця круто і промиваємо зелень, щоб вона встигла стекти і просохнути.
- Паралельно чистимо моркву, трьом її на крупній тертці і викладаємо пасерувати в рослинному маслі на розігріту сковороду. Тримаємо її на вогні, безупинно помішуючи 5-7 хвилин і знімаємо.
- Шпроти відкриваємо і подрібнюємо або розрізаємо вздовж.
- Остигнули яйця натираємо на дрібній тертці – потрібно, щоб білок також добре був ізмельчен.70 г твердого сиру або бринзи подрібнюємо таким же чином.
- Часник пропускаємо через прес і з’єднуємо з майонезом. Добре перемішуємо.
- Розгортаємо лист лаваша і змащуємо його половиною часникового майонезу. Зверху рівномірно розкладаємо всю пасеровану моркву, а потім шпроти.
- Накриваємо все іншим листом лаваша. Знову промазуємо і розподіляємо спочатку яйця, потім сир і все посипаємо шинкованной зеленню.
Звертаємо рулет і обертаємо його поліетиленом. Прибираємо в холодильник і через півгодини чудова пікантна закуска готова!
Розрізаємо лаваш на порції і подаємо, прикрасивши скибочками помідорів і огірків.
Для любителів закусок з лаваша пропонуємо ще цілу добірку рецептів. Готуйте і насолоджуйтеся різноманітністю.
- Рецепт лаваша з консервами
- Приготування омлету в лаваші
- Підбірка закусок з лаваша з гарбузової начинкою
- Як приготувати сосиску в лаваші
- Незвичайний фруктовий лаваш
- Підбірка рецептів з лаваша для сніданку
Ось бачите, нічого складного в приготуванні закуски з лаваша зі шпротами немає! Це один з найпростіших рецептів, блюдо за яким оцінять і гості, і домочадці. Почастуєте друзів на свято незвичайними рулетами з лаваша зі шпротами!