Рулетики з курячого філе

Рулетики з курячого філе з шинкою, сиром і кропом – смачне і оригінальне гаряче блюдо, здатне прикрасити будь-який стіл і порадувати ваших близьких.

Рулетики з курячого філе на тарілціНа приготування рулетиків вам буде потрібно близько години з лишком, причому останні хвилин 40 не зажадають вашої безпосередньої участі (курячі рулетики будуть доходити до готовності в духовці).

Потрібно:

  • Філе курки (філе) – в необхідній вам кількості, з кожного шматочка філе виходить 2-3 рулетика
  • Шинка (можна пресовану) з яловичини, індички або свинини – на ваш смак.
  • Сир – будь-який твердий
  • Кріп — близько 40-50 грамів
  • Майонез
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Рослинну олію (1-2 столові ложки)

(Зразкове співвідношення продуктів: на 1-1,2 кг курячого філе близько 300 грамів шинки, 200 г сиру, 50 грамів кропу, 2-3 столові ложки майонезу). Крім того, вам знадобляться дерев’яні зубочистки для скріплення рулетиків.

Приготування:

Рулетики з курячого філе: кріп дрібно нарізатиСпочатку підготуємо кріп: вимиємо, дамо підсохнути, дрібно наріжемо (стебла не використовуємо).

Рулетики з курячого філе: розрізати філе на тонкі пластиниШматки курячого філе потрібно вимити, струсити воду (можна навіть злегка віджати в кулаці, зрозуміло, викручувати не потрібно). Потім кожен шматок гострим ножем розрізаємо по товщині (ніж тримаємо паралельно обробній дошці) на 2-3 тонких «пластини».

Рулетики з курячого філе: розкладаємо тонкі шматки на дошціРозкладаємо тонкі шматки курячого філе на великий обробній дошці, солимо, перчимо.

Рулетики з курячого філе: посипати кропомКожен шматочок посипаємо дрібно нарізаним кропом.

Рулетики з курячого філе: кладемо шматочки шинкиНа кожен шматок філе кладемо (ближче до широкого кінця) невеликий шматочок шинки (довжина шматочки приблизно по ширині філе курки, ширина 1-1,5 см, товщина близько 0,5-0,8 см).

Рулетики з курячого філе: кладемо шматочки сируЗверху на шинку укладаємо приблизно такого ж розміру шматочки сиру.

Рулетики з курячого філе: скручуємо рулетикСкручуємо рулетик, починаючи з того кінця, де лежать шинка і сир, і закріплюємо отриманий рулет дерев’яною зубочисткою, протикаючи його наскрізь так, щоб обов’язково зачепити вузький «хвостик» курячого філе.

Рулетики з курячого філе: обсмажити з одного бокуРозігріваємо сковороду, наливаємо туди трохи олії. Рулетики викладаємо на сковороду і обсмажуємо на сильному вогні / нагріванні приблизно 3 хвилини.

Рулетики з курячого філе: обсмажити з іншого бокуПеревертаємо кожен рулетик і обсмажуємо такий же час з іншого боку, щоб рулетик «схопився» і не намагався розкритися або розвернутися (рулети, звичайно, начебто круглі, але обсмажувати ви їх будете в результаті з двох сторін так, як стирчать кінчики зубочистки дозволять вам рулетик укласти). Чесно кажучи, цей етап обсмажування можна і пропустити, АЛЕ тоді, по-перше, є ризик, що ваші рулети можуть розкритися (будьте до цього готові, на смак це не позначиться, але зовнішній вигляд курячих рулетиків зіпсує), по-друге, в цьому випадку збільште час перебування в духовці хвилин на 10-15.

Рулетики з курячого філе: викласти у формуОбсмажені курячі рулетики викладаємо у форму для запікання або на глибокий лист. Причому якщо ви рулети обсмажували, форму можна нічим не змащувати, а от якщо ви етап обсмажування пропустили – форму обов’язково потрібно змастити рослинним маслом або маргарином.

Рулетики з курячого філе: змастити майонезомЗмащуємо зверху кожен рулетик майонезом. Ставимо деко або форму в розігріту духовку (яку ми вже хвилин 10-15 тому включили) приблизно на середню висоту і на середній рівень нагріву (близько 210-220 градусів) на 40-45 хвилин. УВАГА!!! Ще раз нагадуємо вам, що форми з жароміцного скла не рекомендується ставити в гарячу духовку. Якщо у вас така форма – ставте в холодну духовку і збільшуйте час перебування страви в духовці хвилин на 10-15.

Рулетики з курячого філе: запікати сорок хвилинКоли відведений час минув – діставайте вашу форму з духовки. Рулетики з курячого філе готові до подачі на стіл. Вони можуть бути самостійною стравою, а можна подати їх з гарніром з картоплі, макаронів, овочів. До курячим рулетикам можна також приготувати і овочевий салат або просто порізати свіжі огірки і помідори (до речі, можливі й консервовані). Є й інші способи приготувати курячі рулетики, наприклад, з беконом. Спробуйте готувати по-різному, додавати різні спеції та зелень, використовуйте різні соуси, подавайте з різними гарнірами — і ви інакше станете ставитися до звичайного обіду!