Альтернатива відбивних з курки – рубані курячі оладки, за запропонованим рецептом готуються з консервованою кукурудзою, солодкої і соковитою. У гарячому вигляді таке блюдо можна подавати зі всілякими гарнірами, в холодному – як невід’ємну частину бутербродів і сендвічів.
Куряче філе рубаємо дрібними кубиками, змішуємо зі свіжою зеленню і яскравими зернами, трохи сметани і муки. Ложкою формуємо оладки і швидко обсмажуємо до рум’яної скоринки. Знімаємо з сковороди і відразу ж подаємо гарячими або в остудженому вигляді, в обох випадках виходить смачно.
Складові:
- куряче філе – 300 г;
- сметана – 1 ст. ложка;
- яйце – 1 шт .;
- кукурудза консервована – 100 г;
- борошно – 1 ст. ложка;
- петрушка – 3-4 гілочки;
- сіль, перець – за смаком;
- рослинне масло (для смаження).
Рубані курячі оладки рецепт з фото
- Куряче філе нарізаємо як можна дрібніше. Перекладаємо в чисту миску.
- Дрібно шаткуємо петрушку і скидаємо до філе.
- Додаємо яйце, борошно, сметану. Попередньо злив рідина, засипаємо соковиті кукурудзяні зерна. Посипаємо сіллю, чорним або запашним перцем, за бажанням улюбленими приправами.
- Ретельно перемішуємо, щоб зерна кукурудзи якомога більш рівномірно розподілилися по всій масі.
- Ложкою викладаємо порції м’ясної маси на розпечену сковороду, покриту рафінованим рослинним маслом. Всього вийде 6-8 штук.
- Засмажуємо на середньому вогні по 3-5 хвилин з кожного боку до утворення рум’яної скоринки. Накриваємо кришкою і на малому вогні витримуємо ще 3-5 хвилин.
- Рубані курячі оладки з кукурудзою готові, можна подавати до столу!
Смачного!