Готувати роли в домашніх умовах можна практично з будь-якими підручними продуктами. У хід йдуть огірки, крабові палички, риба, креветки і багато іншого. Сьогодні ми приготуємо прості роли з сьомгою в домашніх умовах (хосомакі). Це маленькі і тонкі роли з простою начинкою, які загортаються водоростями назовні.
Смачні роли в домашніх умовах при грамотному виготовленні здатні скласти конкуренцію навіть ресторанним. Однак для цього важливо приготувати страву правильно, дотримуючись баланс рису і начинки.
Складові:
- рис круглозерний – 1 стакан;
- вода – 1,5 склянки;
- заправка для рису – близько 50 мл;
- сьомга слабосолона – 150-200 г;
- васабі – за смаком;
- листи норі – кілька штук.
Роли з сьомгою рецепт в домашніх умовах
Як приготувати роли з сьомгою
- Насамперед необхідно приготувати рис. Ретельно промивши і заливши водою, відварюємо рисові зерна до випаровування рідини. Даємо настоятися, а потім поливаємо заправкою. Докладний рецепт приготування рису для ролів можна подивитися тут.
- На шорстку поверхню норі поміщаємо порцію теплого (але не гарячого!) Рису. Пальцями розподіляємо рисові зерна тонким шаром, залишаючи вільний простір з верхнього і нижнього краю норі.
- Сьомгу звільняємо від кісток і шкірки, філе ріжемо смужками. Змастивши рис крапелькою васабі, викладаємо скибочки червоної риби.
- Піднімаємо край циновки, згортаючи рол в «трубочку». Один край норі можна злегка змочити водою, щоб легше було зафіксувати отриманий рулет.
- Розрізаємо ролл гострим лезом ножа на дві половинки, а потім ріжемо ще на три або чотири частини. У результаті повинно вийти шість або вісім рівних і мініатюрних шматочків.
- Готову страву доповнюємо солоним соєвим соусом, васабі та гострим імбиром. Тепер хосомакі з сьомгою повністю готові!Смачні роли в домашніх умовах, доповнені японськими паличками і спеціальними аксесуарами, створять справжню східну атмосферу. Приємного вам апетиту!