Уміння естетично оформляти і красиво подавати домашні страви так само важливо, як здатність з простих продуктів створювати кулінарні шедеври.
Без особливого приводу або до свята ви завжди можете приготувати оригінальні мішечки з млинців, рецепти з різною начинкою додадуть страві пікантності. Частування з «сюрпризом» має вельми апетитний вигляд і може стати справжньою родзинкою урочистого сімейної вечері або веселої дружньої вечірки.
Млинці з «сюрпризом»: що потрібно знати про випічці
Для формування мішечків з начинкою найкраще підійдуть тонкі і еластичні млинці в класичному виконанні, тобто на молоці. Відмінним варіантом також буде – зробити коржі з житнього борошна на мінеральній воді.
Але якщо у вашій родині люблять пишні блинки на дріжджах, то можна використовувати і дріжджове «полотно» для створення цікавого частування.
Тільки варто врахувати, що з дуже товстих млинців витончених «мішечків» не вийде, зате смачними вони будуть однозначно!
У сьогоднішній підбірці ми зібрали для вас найкращі рецепти мішечків з млинців з класичної м’ясної і декількома оригінальними начинками. Вам буде з чого вибрати і чим здивувати своїх примхливих і вимогливих гостей-дегустаторів!
Класичний рецепт домашніх млинців під соковиту начинку
Складові
- Молоко коров’яче незбиране – 3 ст. + –
- Борошно – близько 1,5 ст. + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Сіль – 1/3 ч.л. + –
- Цукор – 1 ст.л. + –
- Рослинна олія (без запаху) – 2-3 ст.л. + –
- Сало несолоне (для змащування) – невеликий шматочок + –
Як спекти домашні млинчики на молоці: покроковий рецепт
Почнемо з приготування блинков. Вершиною кулінарної майстерності вважаються дірчасті коржі. Але в даному випадку краще вибрати варіант простіше, оскільки смачну соковиту начинку в млинцевому «решеті» не втримати.
- Поєднавши яйце з цукром і сіллю, збиваємо його до тих пір, поки кристали не розчиняться.
На вказану кількість продуктів йде одне велике або два дрібних яйця 1-2 категорії
- Додавши в яєчну бовтанку молоко і борошно, гарненько все заважаємо. Найлегше це робити міксером – 2 хвилини і ніяких грудок.
- Тесту потрібно дати півгодини постояти, щоб в ньому набухла клейковина. Перед випіканням в нього додаємо масло.
- Нанизавши на вилку шматочок свіжого сала, змащуємо їм дно розігрітій сковороди і виливаємо першу порцію тіста.
- Як тільки нижній край млинчика зарум’яниться і підсохне непрожареної сторона – перевертаємо його.
- Мазати сковороду салом потрібно тільки під перші 2-3 Блінков. Решта печемо на сухій сковороді – масла в тесті буде досить, щоб коржі не приставав.
Якщо все-таки хочеться отримати ажурні млинці з мінімальною калорійністю – пропонуємо знайти відповідний рецепт на нашому сайті.
- Як спекти ажурні млинці на молоці з окропом
- Як приготувати ажурні дріжджові млинці
- Як зробити смачні ажурні млинці на молоці
Тонкі, майже невагомі коржі в дірочку ідеально наповнювати м’ясним фаршем. До речі, про начинках, прийшов час детальніше поговорити і про їх приготуванні.
Поради з приготування млинцевих «мішечків»
- Порцію цукру і солі варіюємо, в залежності від особистих уподобань та особливостей начинки.
- Як мінімум половина борошна, повинна бути вищого гатунку. Її, за бажанням, можна розбавляти житній або гатунку.
- Щоб блинки-мішечки вийшли акуратними, краще пекти їх на сковороді, діаметром 20-22 см.
- На одну тонкий корж досить половини великого або одного маленького ополоника тесту.
Млинці в мішечку: рецепт начинки з шинкою і сиром
Складові
- Шинка – 300 г;
- Сир твердого сорту – 200 г;
- Кріп – 1 пучок;
- Перець чорний мелений – 1 щіпка;
- Пір’я зеленої цибулі – за смаком.
Як зробити млинці-мішечки з начинкою з шинки і сиру
Така начинка робиться все за пару хвилин. Потрібно подрібнити шинку максимально дрібним кубиком, потерти на тертці з великими отворами сир, порубати помиту зелень і заправити все перцем (можна обійтися і без нього).
Наповнювач домашніх мішечків з млинців буде ще смачнішим, якщо всередину покласти стружку не одного сорту сиру, а декількох.
На середину кожної готової коржі кладемо чайну ложку начинки, збираємо млинець зверху так, щоб він став схожий на мішечок, і пов’язуємо його пером зеленого лука. Щоб наші цибульні «мотузки» не рвалися, для додання їм еластичності їх можна кілька хвилин потримати в гарячій воді.
Перед подачею до столу блинки бажано 5 хвилин потримати в духовці, на змащеному вершковим маслом деку. За цей час вони встигнуть підрум’янитися, а розплавлений всередині сир зробить смак начинки незабутнім!
Улюблені «мішечки» з млинців з курячо-грибною начинкою
Складові
- Куряче філе (варене) – 200 г;
- Гриби сирі – 300 г;
- Цибулина середня – 1 шт .;
- Вершки – 1 ст.л .;
- Зелень свіжа – 1 пучок;
- Олія – 1 ст.л .;
- Перець чорний (мелений) – ¼ ч.л.
Приготування «мішечків» з млинців з грибною начинкою
- Гриби (гливи або шампіньйони) моєму. Ріжемо їх пластинками (не дуже дрібно) і обсмажуємо на сковороді в розігрітій олії, не забувши заправити перцем.
- Туди ж додаємо півкільця сирої цибулі і Томім його під кришкою до розм’якшення.
- В кінці, цибульний-грибний фарш заправляємо вершками і зеленню.
- Коли він охолоне, в нього додаємо дрібно рубане філе птиці, добре все заважаємо і даємо постояти, щоб курочка просочилася вершками і грибним ароматом.
Наповнюємо млинці начинкою за схемою, описаною в рецепті вище, і зав’язуємо пір’ям лука. Можна замість цибулі використовувати сир сулугуні: косичку розплітаємо і поділяємо її на окремі волокна, ними і скріплюємо верх наших млинцевих «торб».
«Торбинка» з млинців з начинкою із субпродуктів
Складові
- Курячі потрухи (сердечка і печінку) – 300 г;
- Гриби-шампіньйони – 300 г;
- Ріпчасту цибулю (середня головка) – 1 шт .;
- Вершки – 2 ст.л .;
- Лавровий лист – 1 шт .;
- Олія соняшникова – 1 ст.л .;
- Сіль – ½ ч.л.
- Перець мелений (чорний) – за смаком.
Як приготувати млинцеві «мішечки» з ніжною начинкою з потрухів
- Промиваємо тельбухи так, щоб повністю видалити з них кров. Далі кладемо їх в каструлю, заливаємо водою і відправляємо на вогонь варитися до готовності, не забувши підсолити і покласти лист лавра.
- Куряча печінка буде готова через 5 хвилин після початку кипіння води. Її потрібно вийняти раніше, ніж серця, інакше переварити, вона стане дуже жорсткою.
- Сердечка варимо на повільному вогні до м’якості.
- Гриби, подрібнивши, готуємо з цибулею так само, як і в попередньому рецепті, тобто обсмажуємо спочатку самостійно, а потім – разом з цибулею під кришкою. В кінці додаємо вершки.
- Поки грибна суміш буде остигати, пропустимо через м’ясорубку тельбухи.
- В кінці потрібно з’єднати всі складові млинцевого «фаршу» і підсолити їх на смак.
- Наповнюємо коржі начинкою, зав’язуємо їх цибульними пір’ям або сирними волокнами.
Перед подачею радимо потримати «мішечки» на змащеній маслом сковорідці (або на деку в духовці) близько 5 хвилин, до зарум’янювання дна.
Чим начинити улюблені млинчики-мішечки на десерт
А на закуску – десертний варіант улюбленого млинцевого страви. Ми пропонуємо лише одну з можливих солодких начинок, а їх можуть бути десятки, так що включаємо фантазію – і до плити!
Складові
- Густе пюре з яблук – 300 г;
- Фініки в’ялені – 200 г;
- Ядра фундука – 100 г;
- Мелена кориця – 1/3 ч.л .;
- Масло вершкове (топлене) – 1 ст.л.
Рецепт солодких млинчиків з яблуками і фініками
- Ця начинка робиться дуже просто: складаємо в блендер фініки, звільнивши їх перед цим від кісточок, і перемелює до однорідності.
- Фінікове пюре з’єднуємо з яблучним, додаємо туди ж подрібнені ядра фундука (в цьому теж може допомогти блендер) і заправляємо корицею.
- Наповнюючи блинки так само, як і в «солоних» рецептах, краю фіксуємо тонкими смужками апельсинової шкірки. Перед використанням, в якості тасьми, їх теж потрібно обдати окропом для еластичності.
- Перед тим, як подати гостям оригінальний десерт у вигляді мішечків з млинців із солодкою начинкою, його потрібно пару хвилин потримати в духовці, полив маслом. Вийде смачно, ситно і дуже апетитно!
Пригощати гостей на Масляну млинцями, складеними «конвертом» – красиво, але не оригінально. Млинці-мішечки з різноманітною начинкою, приготовленої за запропонованими вище рецептами, зроблять справжній фурор на будь-якому застілля. Їх ніжний смак і ефектна подача робить честь господині і залишається в пам’яті гостей приємним спогадом.
Щедрою Масляної!