Робимо грушевий шарлотку в мультиварці

Шарлотка з грушами простий рецепт в мультиварці
Навіть найулюбленіші страви, часом, обридли хочеться внести в них трохи різноманітності, зберігши, при цьому, то, за що ми їх так сильно полюбили.

Сьогодні в якості оновленої класики у нас виступає шарлотка з грушами, простий рецепт її приготування допоможе створити чудовий ароматний пиріг, який буде хороший в будь-який час року. Фрукти, бісквітне тісто і трохи кориці – ось все, що нам знадобиться, і не потрібно чекати приводу для того, щоб побалувати себе або гостей.

Рецепт шарлотки з грушами в мультиварці

Шарлотка з грушами в мультиварці - класичний рецепт

Складові

  • Груші – 7-8 шт. + –
  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 1 склянка + –
  • Цукор – 0,5 склянки + –
  • Кориця мелена – 1 ч.л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Масло вершкове – 25 г + –

Повітряна шарлотка з грушами в мультиварці

Ви здивуєтеся, але класичний рецепт шарлотки не завжди був таким, яким ми знаємо його з дитинства. І вже, звичайно, яблука не є єдиним фруктом, відповідним для цього пирога.

Зливи, персики, абрикоси і навіть журавлина – будь-які щільні ягоди будуть доречні і створять свій особливий смак.

Шарлотка з грушами має в своєму розпорядженні вельми простий рецепт, який перетворить приївся десерт в бажаного гостя на вашому столі. Мінімум зусиль, найпростіші продукти і одна година часу – ось все, що нам потрібно.

  1. В першу чергу збиваємо яйця. Зручніше за все використовувати міксер на найвищій швидкості, але можна скористатися і віночком, правда, це займе більше часу. Яйця повинні придбати легку пінку і злегка біліть, тоді грушева шарлотка вийде максимально пишною і повітряної.
  2. У яйця додаємо дрібку солі і цукор, знову ретельно все збиваємо. Яєчна суміш стане ще світліше, а цукор повністю розчиниться.

Кількість цукру залежить виключно від особистих переваг. Щоб підкреслити солодкість груш, кількість цукру можна зменшити, але невиправним ласунам його збільшення може навіть сподобатися. При бажанні, можна частину звичайного цукру замінити ванільним.

  1. Додаємо корицю і знову ретельно перемішуємо.
  2. Починаємо акуратно додавати борошно. Слідкуйте за консистенцією: тісто по щільності має бути схоже на нежирну сметану, так що, можливо, його кількість доведеться трохи збільшити, або навпаки зменшити. Ретельно перемішуємо так, щоб не залишилося грудочок.
  3. Коли тісто готове, саме час зайнятися грошима. Сорт вибирайте на свій розсуд, але стежте, щоб вони були досить щільними. Тут діє принцип «краще недо, ніж пере», адже при запіканні фрукти стануть набагато м’якше.
  4. Груші розрізаємо вздовж на 4 частини і видаляємо жорстку серцевину. Після цього ріжемо їх на довільні шматки досить великого розміру. Коли все готово, додаємо їх в тісто і знову перемішуємо.

Шарлотка з грушами – рецепт досить універсальний. Так, крім груш і кориці, сюди відмінно підійдуть подрібнені волоські горіхи, шоколадні крихти або інша солодка добавка на ваш смак.

  1. При необхідності, чашу мультиварки змащуємо маслом, а потім переливаємо в неї тісто з грушами. Якщо у вас залишилися ще фрукти, то можна додатково прикрасити ними пиріг, але це не обов’язково. Зверніть увагу: при випіканні тісто підніметься, так що заливайте його не більше, ніж на 2/3 ємності.
  2. Встановлюємо режим «Випічка» на 60 хвилин, і чекаємо поки пиріг буде готовий.
  3. Дістаємо з мультиварки, злегка охолоджуємо і подаємо. Шарлотка з грушами ідеальна в гарячому вигляді з кулькою ванільного морозива і листком м’яти. Спробуйте і переконайтеся самі.

Як приготувати грушевий шарлотку в мультиварці

Рецепт шарлотки з грушами в мультиварці дуже простий і доступний в будь-який час року. Його безсумнівний плюс в тому, що все можна підготувати заздалегідь і просто поставити таймер на потрібний час, тоді свіжа і ароматна випічка порадує вас в потрібний час, наприклад, до приходу гостей або недільного сніданку.

Смачного!